ΑΕΚ

Κάντο όπως ο Χιμένεθ

Κάντο όπως ο Χιμένεθ
INTIME SPORTS

Ο Γκουστάβο Πογέτ κάνει ντεμπούτο στην τεχνική ηγεσία της Ένωσης, στη "Λεωφόρο" με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Δείτε ποιοι άλλοι πρώην προπονητές της Ένωσης ντεμπούταραν απέναντι στο "τριφύλλι".

Η αλήθεια είναι πως δεν συνιστά και το ιδανικό ξεκίνημα για έναν προπονητή, ο οποίος μάλιστα αναλαμβάνει και μεσούσης της σεζόν, να του "πέσει" ντεμπούτο σε ντέρμπι. Όμως για τον Γκουστάβο Πογέτ το… γραφτό του είναι να καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο της ΑΕΚ, απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Βεβαίως θα μπορούσε ο Ουρουγουανός τεχνικός να το αποφύγει. Να πάει η ΑΕΚ στο ντέρμπι με υπηρεσιακό προπονητή τον Στέλιο Μανωλά και ο Πογέτ να αναλάβει από Δευτέρα. Όπως άλλωστε είχε συμβεί τον Φλεβάρη του 2004, όταν ο Μπάγεβιτς είχε παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία. Η ΑΕΚ πήγε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο με υπηρεσιακό προπονητή τον Μελέτη Περσία, αλλά στην εξέδρα βρισκόταν ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου που ήδη είχε συμφωνήσει να αναλάβει την τεχνική ηγεσία.

Κάντο όπως ο Χιμένεθ
INTIME SPORTS

Τώρα ο Πογέτ ζήτησε να καθίσει στον πάγκο στο ντέρμπι. Και θα κληθεί να κάνει ότι περίπου είχε καταφέρει ο Μανόλο Χιμένεθ πριν από μια πενταετία. Τότε ο Ισπανός τεχνικός είχε αναλάβει την ΑΕΚ στις 10 Οκτωβρίου και το ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν στις 24 του ίδιου μήνα. Μεσολαβούσε μάλιστα και το παιχνίδι με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Πάντως η ΑΕΚ τότε είχε κερδίσει το ντέρμπι με 1-0, με γκολ του Τζεμπούρ.

Κάντο όπως ο Χιμένεθ
INTIME SPORTS

Το παράδειγμα του Δώνη

Ντεμπούτο στον πάγκο της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, είχε κάνει απέναντι στον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Δώνης. Μόνο που τότε η κατάσταση ήταν πολύ πιο… βατή για τον Έλληνα τεχνικό απ’ ότι τώρα για τον Πογέτ. Πολύ απλά διότι τότε ο Δώνης είχε κάνει κανονικά την καλοκαιρινή προετοιμασία και απλώς η κλήρωση του πρωταθλήματος τα έφερε έτσι, ώστε την πρώτη αγωνιστική να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Πάντως και ο Δώνης έκανε νικηφόρο ντεμπούτο απέναντι στους «πράσινους» με 2-1.

Κάντο όπως ο Χιμένεθ
INTIME SPORTS
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ