ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και χαφ και εξτρέμ για την ΑΕΚ το Γενάρη

Και χαφ και εξτρέμ για την ΑΕΚ το Γενάρη

Το Sport24.gr καταγράφει την αλλαγή μεταγραφικού προσανατολισμού της ΑΕΚ ενόψει του ερχόμενου Ιανουαρίου, στηπιο καθοριστική περίοδο για το αρμόδιο επιτελείο.

" Ναι, κάναμε μαλ…α ", παραδέχθηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε στους δημοσιογράφους, την ημέρα της ονομαστικής εορτής του, αναφερόμενος στην ελλιπή ενίσχυση της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι. Αυτό που δε διευκρίνισε, ήταν ότι αυτή τη "μαλ…α" αποδείχθηκε τελικά διπλή!

Εδώ και καιρό, η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την έλλειψη ενός κεντρικού χαφ που θα έδινε άλλη διάσταση, χρώμα και ποδοσφαιρική ικανότητα στη μεσαία γραμμή της ομάδας. Αυτόν που θα συνέβαλε ώστε ο Σιμόες να δείξει ανάλογο πρόσωπο με εκείνο που παρουσίαζε όταν είχε παρτενέρ τον Κονέ ή τον Γιόχανσον, έναν παίκτη που θα βοηθούσε και τον Γαλανόπουλο να καθιερωθεί ως "6αρι".

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sport24.gr, η ΑΕΚ θα αναζητήσει στη μεταγραφική αγορά του Ιανουαρίου (και) τον εξτρέμ που δεν μπόρεσε να αποκτήσει στο πρόσωπο του Ολλανδού Νάρσινχ. Ασφαλώς πρόκειται για μια απόδειξη παραδοχής του μεγάλου διπλού λάθους που έγινε το καλοκαίρι, λόγω των απανωτών ναυαγίων στις διαπραγματεύσεις για τους Ραντόγια, Κρίστισιτς και Νάρσινχ, αλλά και της έλλειψης εναλλακτικών λύσεων εξαιτίας της ανεπαρκούς προεργασίας του μεταγραφικού επιτελείου, στο κομμάτι αυτό.

ΑΛΛΟ ΤΙ ΘΕΛΕΙ, ΑΛΛΟ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ…

Η εσωτερική συζήτηση γύρω από τις μεταγραφικές ανάγκες και επιδιώξεις της ΑΕΚ κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, θα γίνει ακόμα πιο περίπλοκη στην περίπτωση κατά την οποία δεν βρεθεί η χρυσή τομή στις υποθέσεις των Σιμόες και Μπακασέτα, οι οποίες παραμένουν στάσιμες.

Αν δεν επιτευχθούν συμφωνίες, ενδέχεται αμφότεροι να τεθούν εκτός πλάνων προπονητή για το δεύτερο μισό της αγωνιστικής σεζόν. Κάτι που είχε συμβεί πέρυσι με τον Γιάννη Ανέστη και θα ίσχυε επίσης για τον Γιάκομπ Γιόχανσον, αν στην πορεία δεν τραυματιζόταν. Άρα ταυτοχρόνως, θα μεγαλώσουν και οι απαιτήσεις για επιπλέον προσθήκες που αυτή τη στιγμή, δεν αποτελούν προτεραιότητα.

Επίσης, διαφαίνεται πλέον ότι το "πρότζεκτ Γιαννιώτας", δεν χαίρει ιδιαίτερης εμπιστοσύνης και στήριξης εντός ΑΕΚ. Όσοι πίστευαν ότι θα μπορούσε να εμφανιστεί στον αφρό και να γίνει άξονας δημιουργικής παρεμβατικότητας στο παιχνίδι της ομάδας, πλέον είτε έχουν δεύτερες σκέψεις, είτε έχουν απομακρύνει αυτό το ενδεχόμενο από τον ορίζοντά τους.

Ασφαλώς, η Ένωση ήθελε εξτρέμ τόσο τον περασμένο Γενάρη (όταν ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας απέτυχε παταγωδώς ακόμα και με παίκτες που προφορικά ήταν κλεισμένοι, όπως ο Βολκάν Σεν και ο Μπεμπέ), όσο και κατά τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, διάστημα στο οποίο απερρίφθησαν περιπτώσεις ικανών και ταλαντούχων παικτών που (τότε) ήταν προσιτοί στόχοι (Νταντζουμα, Ατζιτς κ.α.).

Κάτι που συνέβη για να πέσει το βάρος στον Νάρσινχ και σε μια διαπραγμάτευση που επίσης αποδείχθηκε ατυχής καθώς κι εδώ ο χειρισμός (συζήτηση με άλλον ατζέντη, όχι τον Ραϊόλα και σύγχυση με τα πραγματικά ποσά ενδεχόμενης μεταγραφής) αποδείχθηκε αναποτελεσματικός.

ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ

Το τελευταίο διάστημα ο αρκετά πιο αποστασιοποιημένος Βλάντιμρ Ματιάσεβιτς ασχολείται περισσότερο με τις αγορές των Βαλκανίων κι είχε κομβικό ρόλο ώστε να γίνει το deal με τη Ζελέζνιτσαρ, για την απόκτηση του υιού Σαμπανάτζοβιτς, ωστόσο φαίνεται ότι ως αθλητικός διευθυντής, δεν έχει "κουμπώσει" στο πετσί του ρόλου και στις συνεργασίες με τους υπόλοιπους. Ίσως σύντομα να μη φέρει αυτόν τον τίτλο, συνεχίζοντας με την ΑΕΚ μια συνεργασία περισσότερο επικεντρωμένη σε αγορές που γνωρίζει (Σερβία, Βοσνία, Κροατία κλπ).

Παράλληλα ο Λυμπερόπουλος και οι συνεργάτες τους, έχουν πραγματοποιήσει κάποια ταξίδια προκειμένου να παρακολουθήσουν ποδοσφαιριστές που ενδέχεται να ενδιαφέρουν την ΑΕΚ. Το παρήγορο είναι ότι τελευταία, κάπως ενεργοποιήθηκε περισσότερο ο Δημήτρης Μπαρμπαλιάς.

Αυτός δηλαδή που έχει το καλύτερο μάτι, την περισσότερη επάρκεια και τις πιο δυνατές διασυνδέσεις από όλους σε θέματα παικτών, ωστόσο για να έναν μη εξηγήσιμο λόγο, σπανίως οι εισηγήσεις του οδηγούνται στα πρόθυρα της μεταγραφής. Παρόλο που βρίσκεται στην ΑΕΚ ως το πλέον σημαίνων μέλος του τμήματος σκάουτινγκ της ομάδας, από τα τέλη του 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ