ΑΕΚ

Και τώρα Ντούσαν;

Και τώρα Ντούσαν;
INTIME SPORTS

Ως εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας και παράγοντας με κύριο λόγο σε όλες τις αποφάσεις, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει ένα βουνό να ανέβει. Το Sport24.gr καταγράφει το ρόλο και τις αρμοδιότητές του που πλέον σηκώνουν συζήτηση.

Μέσα σε κλίμα σύγχυσης, εκνευρισμού και πίεσης, οι αποφάσεις γίνονται ακόμα πιο δύσκολες. Και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, στο ρόλο που ανατέθηκε από το καλοκαίρι του 2013 και τον οποίο συνεχίζει να υπηρετεί ως σήμερα, δεν είναι επίσης στο απυρόβλητο. Είναι εκείνος που σε δύο (τουλάχιστον) περιπτώσεις, μπήκε μπροστά στο θέμα Δέλλα και υπεραμύνθηκε της επιλογής να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας, όταν η ΑΕΚ βρισκόταν σε διαδικασία συζήτησης με άλλους προπονητές.

Σύμφωνα με καταγεγραμμένα ρεπορτάζ, στη συνάντηση που είχε με τα μέλη της Original 21, ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο Δέλλας έχει εμμονές με συγκεκριμένους παίκτες και δεν αξιοποιεί τις μεταγραφές που κάναμε». Τούτο συνεπάγεται ότι υπάρχει θέμα προπονητή. Από τη στιγμή που ο (έστω εξωδιοικητικός) επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ εκφράζει τέτοιες αντιθέσεις με τις τακτικές επιλογές του τεχνικού, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η συνεργασία έχει σκιαστεί από σύννεφα εσωτερικής αμφισβήτησης.

Ο Μπάγεβιτς βρίσκεται στη μέση της ιστορίας. Από τη μία καλείται να υπερασπιστεί τη διαπιστωμένη εμπιστοσύνη του στον προπονητή, από την άλλη έχει διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στις μεταγραφικές υποθέσεις. Είναι εκείνος που ενέκρινε τις αποκτήσεις παικτών όπως ο Άρθο που δεν αγωνίζεται ποτέ και όλων των υπολοίπων που μπαινοβγαίνουν στην ενδεκάδα επειδή ο Δέλλας αδυνατεί να τους χωρέσει στις τακτικές προσεγγίσεις του.

Το θέμα του υπερσυγκεντρωτισμού

Μέσα από την πορεία των τελευταίων δυόμισι ετών, διαπιστώνεται ότι ο ρόλος του Μπάγεβιτς στην ομάδα είναι ο κυρίαρχος όλων! Για άλλους καλώς, για κάποιους κακώς. Μέσα από την καθημερινή τριβή με συνεργάτες, αποδείχθηκε ότι υπήρξαν και εκείνοι που δεν μπόρεσαν να συμβιβαστούν με τον τρόπο λειτουργίας και τις ιδέες του. Ο Λυμπερόπουλος και ο Ζήκος, οι οποίοι έφυγαν οικειοθελώς διότι διαπίστωσαν ότι υπήρχε διχογνωμία σε διαφόρους νευραλγικούς τομείς, είναι τα δύο πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Το καλό για την ηρεμία της ομάδας ήταν ότι οι αποχωρήσεις έγιναν σε απόλυτα χαμηλούς τόνους.

Επί της ουσίας, η «καυτή πατάτα» είναι πλέον στα χέρια του εκτελεστικού διευθυντή της ομάδας. Όσο αιωρείται και διατρανώνεται δυσπιστία για τον Δέλλα, όσο όλα τα κακά χρεώνονται σε εκείνον, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το διαζύγιο θα υπάρξει, αργά ή γρήγορα. Είναι αναπόφευκτο. Και εδώ προκύπτουν τα λογικά ερωτήματα:

Τι είδους προπονητή θα επιλέξουν στην ΑΕΚ και ποιο θα είναι το σκεπτικό που θα ακολουθηθεί; Θα πάρει την επιλογή επάνω του ο Μπάγεβιτς ψάχνοντας ένα πρόσωπο με το οποίο θα ξέρει ότι μπορεί να έχει αγαστή συνεργασία (άρα και υπάκουο σε πολλά) ή μήπως θα το πάρει επάνω του ο Μελισσανίδης επιλέγοντας κάποιον που θα θελήσει να επιβάλει τις δικές του αρχές και φιλοσοφία;

Κοντολογίς, στην όποια επόμενη ημέρα υπάρξει αν εν τέλει χωρίσουν οι δρόμοι της ΑΕΚ με τον Δέλλα, ο ρόλος του Μπάγεβιτς θα παραμένει μία ιδιαίτερη εντός των τειχών ιστορία. Το προφίλ του επόμενου προπονητή (όταν κι εφόσον υπάρξει τέτοιος, άλλωστε για όλους του κόσμου τους τεχνικούς υπάρχει μία αρχή και ένα τέλος) θα μας πει πολλά...

Διαβάστε επίσης

-> Η επόμενη της επόμενης μέρας

-> Μελισσανίδης: "Θα φύγει όποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του"

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ