ΑΕΚ

Ηγέτης Τσιγκρίνσκι

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr είχε αποκαλύψει τη συμφωνία ΑΕΚ - Τσιγκρίνσκι για νέα διετή συνεργασία. Γιατί το θέμα «προωθήθηκε» για τον Φεβρουάριο και ο λόγος που ενδέχεται να υπάρξει και τρίτος χρόνος στο συμβόλαιο.

Στην καρδιά του Ντίμτρο Τσιγκρίνσκι , η ΑΕΚ είναι η δεύτερη Σαχτάρ. Η ομάδα στην οποία νιώθει καλά, με την οποία θέλει να δεθεί για πολλά χρόνια, αν γίνεται σε αυτήν να κλείσει την καριέρα του. Δεν συνιστά δημοσιογραφική επινόηση, είναι κάτι που ο ίδιος μεταφέρει στους ανθρώπους που έχουν βάλει στην τελική ευθεία την επέκταση της συνεργασίας του με την Ένωση.

Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί αποκλειστικά από το Sport24.gr, ο Τσιγκρίνσκι θα παραμείνει στην ΑΕΚ τουλάχιστον έως το καλοκαίρι του 2020. Το συμβόλαιο είναι έτοιμο για τις υπογραφές και θα επισφραγιστεί με την έλευση του ατζέντη του, Αλεξάντερ Πανκόβ, ο οποίος λόγω φόρτου εργασίας και δραστηριοποίησης στη χειμερινή μεταγραφική αγορά, δεν είχε χρόνο να έλθει στην Αθήνα.

Η αρχική προφορική συμφωνία είναι για συμβόλαιο δύο ετών, ωστόσο δεν αποκλείεται να γίνεται τριετής, με το +1 στην πλευρά του ποδοσφαιριστή, στην περίπτωση κατά την οποία ο Τσιγκρίνσκι ανταποκριθεί σε συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών.

Αντίστοιχος όρος υπάρχει άλλωστε και στο υπάρχον συμβόλαιο των δύο πλευρών, σύμφωνα με το οποίο η συνεργασία τους θα ανανεωνόταν αυτομάτως για επιπλέον μία σεζόν, από τη στιγμή που ο Ουκρανός θα έπιανε σε συμμετοχές το 75% του συνόλου των αγώνων της ομάδας την τρέχουσα περίοδο. Κάτι που είναι αδύνατον να συμβεί λόγω της μακράς αποχής του μετά την εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε.

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ

Όπως και ο Βράνιες, αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους, ο Ουκρανός αποτελεί ποδοσφαιριστή που αγαπά ιδιαίτερα ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ. Εκτιμά τον επαγγελματισμό του, τον εκπληκτικό χαρακτήρα του, την ηρεμία που μεταφέρει στην ομάδα όταν αγωνίζεται ή όταν αποφασίζει να μιλήσει στα αποδυτήρια.

Ένας ξεχωριστός ηγέτης δίχως φωνές και... ντουντούκα, άνθρωπος με μεγάλη ποδοσφαιρική γνώση και προσωπικότητα η οποία θα αποδειχθεί απαραίτητη για την ΑΕΚ και στο μέλλον. Αν ο Τσιγκρίνσκι θέλει μία φορά να κλείσει την καριέρα του στην ‘Ενωση, ο «Τίγρης» το επιθυμεί επί 10! Διότι στο πρόσωπό του βλέπει έναν άνθρωπο απαραίτητο για την ομάδα μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας του. Το πόστο θα βρεθεί όταν θα έρθει η ώρα...

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ...

... όπως και πολλών ακόμα παικτών της ΑΕΚ, είναι αναμφίβολα ο Χρήστος Καρβουνίδης, συνεπικουρούμενος από το επιτελείο του. Όπως ο Παναγιώτης Κονέ, ο οποίος χρειάστηκε περισσότερο χρόνο και πολλή ειδική δουλειά με τον επικεφαλής του τμήματος φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης προκειμένου να ενταχθεί στο σύνολο στην εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, έτσι και ο Ουκρανός, έχει μόνο καλά λόγια να πει για τον Καρβουνίδη.

Τόσο για τις μεθόδους αποκατάστασης όσο και για την ιδιαίτερα στοχευμένη δουλειά που γίνεται στον τομέα της πρόληψης τραυματισμών. Ο Ουκρανός είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο η ΑΕΚ δημιουργεί "ασπίδα" γύρω από τους ποδοσφαιριστές της στο συγκεκριμένο κομμάτι και είναι ένας επιπλέον λόγος να αγωνίζεται με περισσότερη ασφάλεια και αυτοπεποίθηση.

Για την έλευση του Καρβουνίδη και του επιτελείου του από τον Παναθηναϊκό, την οποία είχε αποκαλύψει το Sport24.gr, ο Νίκος Λυμπερόπουλος είχε ασκήσει κάτι σαν βέτο. Ήταν ένας από τους αδιαπραγμάτευτους όρους του, προκειμένου να αναλάβει ξανά στην ΑΕΚ τη δουλειά του τεχνικού διευθυντή, όπως άλλωστε είχε απαιτήσει και από τον ΠΑΟ. Διότι συνιστά για εκείνον κάτι σαν ποδοσφαιρικό δόγμα, το ότι η ομάδα χωρίς το καλύτερο δυνατό επιτελείο αποκατάστασης, είναι αδύνατον να έχει διάρκεια. Μια παρέμβαση του "Λύμπε", η οποία αποδεικνύεται απόλυτα σωστή και καίρια για τη βελτίωση της απόδοσης του ποδοσφαιρική τμήματος.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ