ΑΕΚ

Η ώρα του Λυμπερόπουλου να βάλει σφραγίδα

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Από την ενίσχυση της ομάδας, θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό και η παραμονή της ΑΕΚ σε θέση διεκδικήτριας του τίτλου έως το τέλος της διαδικασίας. Και οι επιλογές του Ιανουαρίου πρέπει να αποδειχθούν εύστοχες.

"Αν θέλουμε μεγάλα πράγματα, πρέπει να ενισχυθούμε", τόνισε ο Μανόλο Χιμένεθ πριν ακόμα έρθει το ματς της γκέλας κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Και είναι ξεκάθαρο πλέον από τη μεριά του προπονητή της ΑΕΚ, ότι η μεταγραφική ενίσχυση πρέπει να γίνει με τρόπο εύστοχο, όχι με παίκτες για τους οποίους εκείνος θα έχει αμφιβολίες. Αναγνωρίζοντας ότι το έργο του τεχνικού διευθυντή, μήνα Ιανουάριο, δεν είναι εύκολο.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος αποχώρησε το καλοκαίρι του 2014 από την "Ενωση", αφού είχε (σχεδόν) ολοκληρωθεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ΑΕΚ ενόψει Β’ Εθνικής. Χρεώθηκε τότε ένα σωρό ανακρίβειες, ακόμα και το ότι απομακρύνθηκε (και) επειδή δεν είχε ακολουθήσει την προετοιμασία της ομάδας στο Πήλιο. Στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν είχε εκδιωχθεί, τουναντίον είχε αφήσει τη θέση του επειδή αισθανόταν ότι δεν μπορούσε να λειτουργήσει όπως θα ήθελε μέσα στο περιβάλλον "υπερσυγκεντρωτισμού" του Μπάγεβιτς.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / AUSTRIA WIEN - AEK / ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / AUSTRIA WIEN - AEK / ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ήταν μια καθαρά δική του απόφαση. Δίχως έχθρες και τσακωμούς, αντρικά και ξηγημένα. Ασφυκτιούσε και επέλεξε να αποχωρήσει. Ετσι πράττουν όσοι αισθάνομαι μη λειτουργικοί. Η προσπάθεια "δηλητηρίασης" από μερίδα του Τύπου, της σχέσης του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, έπεσε γρήγορα στο κενό καθώς αποδείχθηκε στην πορεία ότι εξακολουθούσαν να έχουν επαφή, με τον Λυμπερόπουλο να ενεργεί σε αρκετές περιπτώσεις συμβουλευτικά (άλλωστε έπαιξε ενεργό ρόλο το προπερασμένο καλοκαίρι, στην υπόθεση του Αλμέιδα).

Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΩΡΑ

Η επιστροφή του σηματοδότησε σημαντικές αλλαγές. Απομακρύνθηκε ο προπονητής τερματοφυλάκων Κωνσταντίνος Καμπόλης (με ένα "γιατί;" εκπεφρασμένο από τον Χιμένεθ), διαφοροποιήθηκε σημαντικά το επιτελείο της φυσιοθεραπείας - αποκατάστασης με την έλευση του Χρήστου Καρβουνίδη και των ανθρώπων του, εγκαταστάθηκε (σχεδόν) μόνιμα στα γραφεία της ΠΑΕ ο ατζέντης Γιάννης Εμμανουηλίδης, σε ρόλο συμβουλευτικό επί των μεταγραφών.

Άπαντες στην ΑΕΚ δίνουν εξετάσεις, οπότε και για τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας είναι επί της ουσίας η πρώτη μεταγραφική περίοδος που έχει τον πρώτο λόγο. Αναζητώντας παίκτες που θα έρθουν και θα βοηθήσουν την ομάδα με το καλημέρα, δίχως να υπάρχει (ένεκα του πρωταθλητισμού που πρέπει να γίνει) χώρος για επιλογές - λαχεία και αστοχίες καθώς πλέον το σημείο που η "Ενωση" βρίσκεται είναι κομβικό.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει ζητήσει παίκτες με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία εφόσον δεν βρεθούν, θα του κάνουν τη ζωή ακόμα πιο δύσκολη, βάσει και των πολλών απωλειών που η ομάδα έχει υποστεί. Ο Ισπανός δεν είναι ο προπονητής που θα βάλει τον κάθε Τρίστασον να παίξει στην περίπτωση που δεν τον πιστεύει. Θα εκμεταλλευτεί την ποιότητα του Λιβάγια και του Τσόσιτς (που επίσης δεν ήταν δικές του επιλογές) αλλά δεν θα κάνει πίσω με έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος απέχει σημαντικά από τις τακτικές - τεχνικές απαιτήσεις του στη θέση που αγωνίζεται.

Γι αυτό και οι επιλογές που θα παρθούν, καλό θα είναι να φέρουν και τη δική του έγκριση, ώστε να μην προκύπτουν στην πορεία από τη μεριά του δικαιολογίες για τα χαρακτηριστικά όσων θα αφιχθούν. Απαιτείται λοιπόν σωστή στόχευση και σύμπλευση απόψεων για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προτεραιότητα παραμένουν ο αμυντικός μέσος και ο εξτρέμ. Ο Μασούντι είναι το "ευ ζην", όχι αυτός που έρχεται για να καλύψει κάποιο από τα διαπιστωμένα κενά.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ