ΑΕΚ

Η Βίντι την έκπληξη, με ΑΕΚ στα playoffs του Champions League

Η Βίντι την έκπληξη, με ΑΕΚ στα playoffs του Champions League
TIBOR ILLYES/MTI VIA AP

Η Βίντι ολοκλήρωσε την έκπληξη στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και με δεύτερη ισοπαλία κόντρα στη Μάλμε, προκρίθηκε στην επόμενη φάση όπου θα βρει την ΑΕΚ.

Η Βίντι πραγματοποιεί ακόμα μία μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία, αν και όχι στα μέτρα του 1985, όταν ως Βιντεότον έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου UEFA κόντρα στη Ρεάλ. Ακόμα κι έτσι, με δεύτερη ισοπαλία απέναντι στη Μάλμε, πήρε την πρόκριση στα playoffs του Champions League και χρειάστηκε ακόμα μία επιτυχία για να βρεθεί στη φάση των ομίλων. Το τελικό 0-0 είναι δίκαιο για τους Ούγγρους, που δεν κινδύνεψαν ιδιαίτερα από τους πρωταθλητές Σουηδίας.

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με σημαντικές απουσίες λόγω τραυματισμού (Μπεχράνγκ Σαφάρι, Άρνορ Τρίστασον, Ράσμους Μπένγκτσον), ωστόσο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχαν την μπάλα στα πόδια τους, με την κατοχή να ξεπερνάει το 70%.

Παρ' όλα αυτά, δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων, με συνέπεια το πρώτο σουτ στον στόχο να έρθει στο 49' με τον Άντερς Κρίστιανσεν, προσπάθεια που έδιωξε ο Άνταμ Κοβάτσικ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, σε μία κάθετη πάσα η μπάλα κόντραρε στον Κοβάτσικ, αλλά ο Ανέλ Χάτζιτς την έδιωξε πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Στο 67ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να "καθαρίσουν" τον αγώνα, όταν Λοΐκ Νεγκό έφυγε στην "πλάτη" της άμυνας, ο Γιόχαν Νταλίν τον ανέτρεψε και ο διαιτητής καταλόγησε πέναλτι. Ο Ντάνκο Λάζοβιτς που ανέλαβε την εκτέλεση, όμως, νικήθηκε από τον Σουηδό τερματοφύλακα, ενώ ο Σέρβος φορ αστόχησε στο ριμπάουντ.

Το παιχνίδι βρέθηκε στην κόψη του "ξυραφιού", ωστόσο οι Σουηδοί δεν ήταν ψύχραιμοι και δημιούργησαν μόνο μία καλή ευκαιρία, στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του Μάρκους Ρόσενμπεργκ.

Η Βίντι διατήρησε το 0-0 και θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ πρώτα στην "Πάντσο Αρένα" στις 22 Αυγούστου και μετά στο ΟΑΚΑ στις 28 του μήνα.

ΒΙΝΤΙ (4-4-2): Κοβάτσικ, Φιόλα, Γιούχας, Βινίσιους, Στοπίρα, Νεγκό, Χάτζιτς, Νικόλοφ (85' Πάτκαϊ), Κόβατς (89' Χούστι), Λάζοβιτς (90+5' Τάμας), Μ. Στσέποβιτς

ΜΑΛΜΕ (4-4-2): Νταλίν, Λάρσον (75' Βίντχαϊμ), Μπρόρσον, Νίλσεν, Λεβίτσκι, Μπασιρού, Ίνοσεντ (79' Γκαλ), Κρίστιανσεν, Ρικς, Ρόσενμπεργκ, Στράντμπεργκ (71' Άντονσον)

Photo credits: Tibor Illyes/MTI via AP

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ