ΑΕΚ

Η τελευταία πρόκληση της ΑΕΚ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η πρώτη θέση παραμένει ανοιχτή, ο Χιμένεθ μίλησε στους ποδοσφαιριστές του για υποχρέωση νίκης και η Ένωση δίνει το τελευταίο ματς της σεζόν απέναντι στην ομάδα που δεν έχει νικήσει φέτος σε τρία ματς.

Έτσι όπως ήλθαν τα πράγματα, με τις αποφάσεις για αφαίρεση ή όχι βαθμών σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να εκκρεμούν, η Ένωση εισέρχεται στην τελευταία πρόκληση της σεζόν δίχως το παραμικρό δικαίωμα να αισθάνεται ότι έχει εξασφαλισμένο το οτιδήποτε στη διαδικασία. Και εξηγούμαστε:

Βάσει των μέχρι στιγμής ισχυουσών συνθηκών κι αν δεν αλλάξει κάτι εντός της ημέρας όσον αφορά στις αποφάσεις για όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου, η ΑΕΚ θα έχει σίγουρα ελπίδες να τερματίσει στην πρώτη θέση των playoffs, ωστόσο ελλοχεύει ο κίνδυνος να τερματίσει και τελευταία στη διαδικασία.

Το δεύτερο θα είναι ένα σενάριο που (ατυχώς για εκείνη) θα ευδοκιμήσει εφόσον ηττηθεί απόψε στη Νέα Σμύρνη, παράλληλα ο Παναθηναϊκός επικρατήσει στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ και από την ΑΕΚ αφαιρεθούν τρεις βαθμοί για τα γεγονότα του Βόλου. Τραβηγμένο αλλά υπαρκτό.

Μοιραία, περιθώρια για χαλάρωση και εφησυχασμό ότι τουλάχιστον αποκλείεται να τερματίσει στην τελευταία θέση δεν υπάρχουν. Βέβαια το ζητούμενο είναι πολύ μεγαλύτερο για τον Χιμένεθ και τους ποδοσφαιριστές του. Το κλείσιμο της σεζόν με μια νίκη, ώστε η ομάδα να εξαντλήσει τα περιθώρια για την κατάκτηση της πρωτιάς. Άλλωστε η τελευταία εικόνα πάντα μένει, ειδικά όταν κρύβει και στόχο.

ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΟΚ

Ο προπονητής μίλησε στους παίκτες του για υποχρέωση νίκης. Έχει δίκιο πέραν των βαθμολογικών αναγκών που προκύπτουν. Η ΑΕΚ μετρά δύο ισοπαλίες και μία ήττα φέτος κόντρα στον Πανιώνιο και καλείται να πάρει το παιχνίδι υπό τις πλέον δύσκολες συνθήκες εν συγκρίσει με τα τρία προηγούμενα.

Ο αντίπαλος έχει επίσης κίνητρο (την αποφυγή της τελευταίας θέσης), θα παίξει μπροστά στον κόσμο του ο οποίος θέλει να αποχαιρετήσει με ενθουσιώδη τρόπο τους παίκτες των Κυανέρυθρων, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αντιπαλότητα των τελευταίων ετών, προσθέτει έξτρα ένταση και προσδίδει ιδιαίτερα σκληρή μορφή στα παιχνίδια ανάμεσα στους δύο συγκεκριμένους αντιπάλους.

Όσο για σχέδια του Χιμένεθ, δύσκολα θα παρεκκλίνει σε κάτι από όσα παρουσίασε στο νικηφόρο ματς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, πλην της επιστροφής του Βράνιες στο αρχικό σχήμα αντί του Δημήτρη Κολοβέτσιου. Άρα βάσει λογικής, η ΑΕΚ θα παραταχθεί με 4-2-3-1 και έχοντας βασικούς τους Ανέστη, Μπακάκη, Ντίντακ, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Γαλανόπουλο, Μάνταλο, Χριστοδουλόπουλο, Μπακασέτα, Αραούχο.

Αν τώρα ο Ισπανός θέλει να ανακατέψει την τράπουλα εκεί που δεν το περιμένει κανείς (κάτι που δεν είναι σπάνιο), θέση στο αρχικό σχήμα θα διεκδικήσουν οι Αϊντάρεβιτς και Γιόχανσον σε μια διαφορετική διάταξη (4-3-3).

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ