ΑΕΚ

Η συνταγή πρόκρισης για την ΑΕΚ

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο Μαρίνος Ουζουνίδης δύσκολα θα αλλάξει την 11αδα που ξεκίνησε και έπαιξε για 65 λεπτά κόντρα στη Γαλατά και ξεχωρίζει τρία σημαντικά σημεία αναφοράς.

Η ικανοποίηση του προπονητή για την απόκτηση των τριών παικτών (Μπογέ, Αλεφ και Πόνσε) αμέσως μετά το τέλος του βασικού σταδίου προετοιμασίας στο Κίελτσε της Πολωνίας (δεδομένα θα προτιμούσε να τους είχε και εκεί, όμως είναι ευτυχές ότι δεν χάθηκε περισσότερος χρόνος), δεν σημαίνει ότι υπάρχει ο απαιτητός χρόνος για να στηρίξει στις πλάτες τους τα άμεσα αγωνιστικά σχέδιά του.

Είναι πολύ πρόωρο επί της παρούσης να προβλέψει κάποιος αν έστω ένας εκ αυτών θα "χωρέσει" στη βασική ενδεκάδα του πρώτου ευρωπαϊκού ματς κόντρα στη Σέλτικ. Βασικά το να συμβεί κάτι τέτοιο, θα συνιστά έκπληξη. O Ουζουνίδης έδειξε ότι έχει εμπιστοσύνη και θα ποντάρει σε πρώτη φάση, σε αυτούς που έκαναν τη δουλειά και πέρυσι. Είναι δεδομένο ότι ο προπονητής υπολογίζει πολύ στους νεοφερμένους και πιστεύει στο ταλέντο τους, άλλωστε εν πολλοίς, είτε αποτέλεσαν δικές του επιλογές, είτε ενέκρινε την απόκτησή τους.

Ισχύει επίσης όμως, ότι σε αυτή τη φάση, θα πορευτεί με την περυσινή μαγιά. Τα 65 αγωνιστικά λεπτά τα οποία έδωσε στην ενδεκάδα που επέλεξε για να ξεκινήσει το παιχνίδι, καταδεικνύουν τη δική του έμπειρη ανάγνωση ότι ουδείς εκ των Μπογέ, Αλέφ και Πόνσε (ειδικά ο τελευταίος) βρίσκονται κοντά στο 100% (περισσότερο τακτικά) για να ξεκινήσει ευρωπαϊκό ματς και να σπάσει κάποιον από τους κρίκους της ομοιογένειας. Κάποιες ελπίδες σίγουρα έχει ο πρώτος. Λιγότερες ο δεύτερος…

Η συνταγή είναι αποφασισμένη, ο κόουτς θα δώσει τη μπαγκέτα στους μπαρουτοκαπνισμένους, σε αυτούς που σήκωσαν και πέρυσι το βάρος, περιμένοντας να κάνουν τη διαφορά. Βέβαια υπάρχουν και απώλειες, αυτές των αποχωρησάντων Χριστοδουλόπουλου, Γιόχανσον, Βράνιες και του τραυματία Τσιγκρίνσκι, δεν προσμετρώνται εκείνες των Αραούχο και Κονέ, καθώς αποκτήθηκαν 31 και 30 Αυγούστου αντιστοίχως. Κοινώς η ΑΕΚ δεν τους είχε ούτε το καλοκαίρι του 2017 στα αντίστοιχα ματς.

Ωστόσο παραμένουν αρκετά τα σημεία αναφοράς της περυσινής απόλυτα επιτυχημένης ΑΕΚ, παίκτες στους οποίους ο Ουζουνίδης ξέρει ότι μπορεί να υπολογίζει, δίχως να φοβάται ή να ανησυχεί για κάτι, όπως επί παραδείγματι το ότι αυτή την περίοδο δεν βρίσκονται στην καλύτερη φόρμα τους. Ο κορμός παικτών αποτελούμενος από τους Μπάρκα, Μπακάκη, Λαμπρόπουλο, Σιμόες, Γαλανόπουλο, Λιβάγια, Μάνταλο, Μπακασέτα, Λόπες, Κλωναρίδη αναμένεται να είναι στο αρχικό σχήμα.

Τρία βαρβάτα σημεία αναφοράς

ΜΠΑΡΚΑΣ - Ο ΝΙΚΗΤΗΣ

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αυτή είναι η σεζόν της καθιέρωσης για τον διεθνή γκολκίπερ. Ύστερα από δύο σεζόν με αναποδιές και προβλήματα, ο Μπάρκας είναι πλέον το απόλυτο νο. 1 στην ΑΕΚ, σε τέτοιο βαθμό που κάποτε ήταν ο Ηλίας Ατματσίδης. Ο Ουζουνίδης περιμένει από εκείνον να αναπτύξει πλέον περισσότερο ηγετικό ρόλο στην κατεύθυνση της ομάδας από την άμυνα αλλά και να κάνει τη διαφορά με τις επεμβάσεις του. Έδειξε και στο φιλικό με τη Γαλατά πόσο καθοριστικός μπορεί να είναι.

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ - Ο ΗΓΕΤΗΣ

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα δύσκολα είναι και πάλι πίσω για τον "Πετράν", τον ποδοσφαιριστή που άπαντες στην ομάδα χαρακτηρίζουν ως φυσικό ηγέτη της. Πρωτίστως οι συμπαίκτες του, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό και για την ψυχολογία του. Ο Ουζουνίδης δεν μπήκε ποτέ σε ιδιαίτερες σκέψεις για το αν θα τον μονιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα, η παρουσία του σε ρόλο οργανωτή και καθοδηγητή είναι επιβεβλημένη. Παίκτης με τα χαρακτηριστικά του δεν υπάρχει άλλος στην ΑΕΚ.

ΜΑΡΚΟ ΛΙΒΑΓΙΑ - Ο ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την ομάδα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, καθώς υπάρχουν δύο νέοι παίκτες (Πόνσε - Μπογέ - Αλμπάνης) και δύο παλαιοί (Μάνταλος - Κλωναρίδης) με δύσκολες για διαφορετικούς λόγους σεζόν πίσω τους, ο Κροάτης επιθετικός καλείται να βγει μπροστά και μαζί με τον Τάσο Μπακασέτα να αναπτύξουν ρόλο ηγετικό. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη τα γκολ του Λιβάγια μέχρι να μπουν στο νόημα οι νεότεροι και να αποκτηθούν χημεία και αυτοματισμοί.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ