ΑΕΚ

Η συμβουλή του Μαύρου στους νεαρούς παίκτες της ΑΕΚ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΟΑΚΑ / (Α) (Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΟΑΚΑ / (Α) (Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Λαμπρή βραδιά στην παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του Θωμά Μαύρου στην αίθουσα "VIP" του ΟΑΚΑ. Η συμβουλή που έδωσε στους νεαρούς παίκτες της ΑΕΚ και η ατάκα του Δημήτρη Μελισσανίδη για τον θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για την οικογένεια της ΑΕΚ, η απάντηση στο ερώτημα "ποιος, ποιος, ποιος", θα είναι πάντα "ο Μαύρος ο θεός". Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικός ο τίτλος της αυτοβιογραφίας του Μαύρου, η οποία παρουσιάστηκε απόψε (6/9) στο ΟΑΚΑ. Με την κιτρινόμαυρη οικογένεια, να είναι σύσσωμη παρούσα.

Ο κόσμος της ΑΕΚ, θα αισθάνεται πάντα για τον Μαύρο, αυτό που είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης: "Τυχερός που τον είδα να παίζει, τυχερός που έπαιζε στην ομάδα που αγαπώ, τυχερός που τον έχω φίλο". Για όσους μεγαλούργησαν ως συμπαίκτες του Μαύρου στην ΑΕΚ, θα ισχύει πάντα αυτό που είπε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Κατακτήσαμε τίτλους, ζήσαμε ωραίες στιγμές στην Ευρώπη. Ήμασταν συμπαίκτες σε μια ένδοξη εποχή για την ΑΕΚ. Και ήταν τιμή μου, που ήμουν συμπαίκτης του. Το πιο σημαντικό είναι να αναγνωρίζει ο κόσμος την προσφορά του".

Όσο για τον ίδιο τον Μαύρο, ο λόγος που αποφάσισε τώρα να γράψει αυτό το βιβλίο, ήταν απλός. "Για κάθε πράγμα έρχεται η ώρα του. Ο βασικός γνώμονας που έγραψα αυτό το βιβλίο, ήταν η εικόνα που μου ήρθε στο μυαλό, όταν ο πατέρας μου με πήγαινε στο γήπεδο και μου έβαζε στη ψυχή μου, την αγάπη για το ποδόσφαιρο". Ενώ παρουσία ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους, όπως ο Γαλανόπουλος, ο Μπακάκης, ο Μπακασέτας, ο Μαύρος έδωσε μια μόνο συμβουλή:

"Η συμβουλή που μπορώ να δώσω στους νεαρούς παίκτες της ΑΕΚ, είναι να μην τους κλέψει τίποτε άλλο την αγάπη για το ποδόσφαιρο. Αν κάτι άλλο μπει στη μέση, δεν θα κάνουν τίποτα και δεν θα έχουν συνέχεια. Να αγαπάνε αυτό που κάνουν και να προσπαθούν συνέχεια να βελτιώνονται. Το ταλέντο χωρίς προσπάθεια, χωρίς αυτοκριτική και κόπο για να διορθωθεί κάθε ελάττωμα, για να παρουσιαστείς καλύτερος, είναι σαν λουλούδι σε γλάστρα, που δεν το ποτίζεις. Και αυτό που χρειάζεται σ’ αυτή την εποχή, είναι ταπεινότητα. Να είσαι ο πιο ταπεινός άνθρωπος και να προσφέρεις στην ομάδα.. Αυτή είναι η συμβουλή μου" .

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μέλη της οικογένειας του Λουκά Μπάρλου, τον οποίο ο Μαύρος αισθανόταν σαν πατέρα του, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, πολλοί παλαίμαχοι άσοι της ΑΕΚ αλλά και μεγάλοι αντίπαλοι, όπως ο Δομάζος και ο Αντωνιάδης.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ