ΑΕΚ

Η σημασία της παρουσίας του Μάνταλου

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Πέτρος Μάνταλος ταξιδεύει πανέτοιμος στην Βουδαπέστη και η παρουσία του στην αποστολή της ΑΕΚ βάζει νέα δεδομένα. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Πριν από ακριβώς δυο εβδομάδες, στην αναχώρηση τότε της αποστολής της ΑΕΚ για την Γλασκώβη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδειχνε ακόμα επηρεασμένος και σχεδόν σοκαρισμένος από το γεγονός είχε τεθεί ξαφνικά νοκ άουτ ο Πέτρος Μάνταλος. Και ας είχαν περάσει δυο μέρες από τον τραυματισμό του.

Χωρίς τον αρχηγό ούτε η ομάδα, ούτε καν η αποστολή ήταν ίδια. Κάτι που ο Ουζουνίδης το ήξερε καλά και το διαπίστωση ακόμα καλύτερα, όταν ο Μάνταλος μπήκε στην 18άδα της ρεβάνς με την Σέλτικ. Έστω και ανέτοιμος για πολύ χρόνο συμμετοχής.

Τώρα ο Μάνταλος βρίσκεται στην αποστολή που ταξιδεύει για την Βουδαπέστη για το αυριανό (22/8 - 22.00) πρώτο ματς με την Βίντι. Αυτή την φορά ετοιμοπόλεμος. Ακόμα και για να πάρει θέση στη βασική ενδεκάδα.

Άλλωστε, η πληγή από την ελαφριά θλάση στο πόδι του έχει κλείσει ήδη από την παραμονή της ρεβάνς με την Σέλτικ, eνώ επί της ουσίας είχε χάσει μόλις μια εβδομάδα προπονήσεων. Και από την στιγμή που ήδη από την Πέμπτη (16/8) μπήκε ο Μάνταλος κανονικά και πάλι στο πρόγραμμα, δεν φαίνεται να υπάρχει ζήτημα ετοιμότητας. Με την παρουσία του αρχηγού να αλλάζει τα δεδομένα, σ’ όλα τα επίπεδα.

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ

Σ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας τόσο στο Κίελτσε, όσο κατόπιν στα Σπάτα, ο Ουζουνίδης δούλευε και έκτιζε τη νέα ΑΕΚ, με τον Μάνταλο και πάλι σ’ έναν ρόλο κλειδί μέσα στο γήπεδο. Κάτι άλλωστε που είχε φανεί και στο φιλικό με την Γαλατασαράι.

Όχι τόσο με το γκολ που πέτυχε ο Μάνταλος σ’ ένα φάουλ που κανονικά δεν έπρεπε να το εκτελέσει αυτός (και με τον Ουζουνίδη να λέει πως "στα δίχτυα να μπαίνει η μπάλα και ας το εκτελεί οποιοσδήποτε". Αλλά κυρίως με την καταλυτική του παρουσία. Αυτή στην οποία ο τεχνικός της ΑΕΚ ποντάρει πολλά και για το ματς με την Βίντι.

Θα είναι τεράστια έκπληξη αν ο Μάνταλος δεν επιτρέψει στη βασική ενδεκάδα του παιχνιδιού με τους Ούγγρους. Όπως και μεγάλη έκπληξη θα είναι αν πάρει έναν άλλον ρόλο, εκτός αυτού του αριστερού ακραίου επιθετικού. Όχι επειδή δεν μπορεί να ανταποκριθεί, αλλά διότι κάτι τέτοιο θα άλλαζε δεδομένα που ο Ουζουνίδης δεν θέλει να πειράξει. Όπως το δίδυμο Λιβάγια και Κλωναρίδης.

Εξάλλου, ο τεχνικός της ΑΕΚ έχει δουλέψει κυρίως με τον Μάνταλο στα άκρα σ’ όλο το διάστημα της προετοιμασίας, αλλά σ’ έναν σύνθετο ρόλο που του επιτρέπει να έχει σχετική ελευθερία στο γήπεδο. Κάτι που φυσικά δεν μπορούσε να κάνει ο Λόπες που είχε παίξει στην αντίστοιχη θέση στο ματς της Γλασκώβης, στο οποίο απουσίαζε ο Μάνταλος.

ΤΟ ΕΞΩΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ

Η παρουσία του Μάνταλου στην αποστολή, είναι σημαντική όχι μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι. Είναι ενδεικτικό, πως ο αρχηγός της ΑΕΚ είχε ταξιδέψει με την ομάδα στην Θεσσαλονίκη, στο πιο κρίσιμο ματς πρωταθλήματος απέναντι στον ΠΑΟΚ. Παρόλο που ήταν δεδομένο πως δεν θα μπορούσε να παίξει ούτε λεπτό. Όμως είχε σημασία να βρίσκεται ο αρχηγός κοντά στην ομάδα.

Όπως και σ’ άλλες περιπτώσεις κατά την διάρκεια της περυσινής σεζόν. Ο Μάνταλος είναι πλέον ένα σημείο αναφοράς για την ΑΕΚ. Και όχι μόνο λόγω της αγωνιστικής του ποιότητας.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ