ΑΕΚ

Η σημασία της επιστροφής του Κονέ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Κονέ EUROKINISSI

Ο Κονέ επέστρεψε μετά από τρεις εβδομάδες σε αποστολή της ΑΕΚ για παιχνίδι και οι αριθμοί φανερώνουν πόσο σημαντικό είναι για τον Χιμένεθ. Το Sport24.gr αναλύει.

Από την στιγμή που όλα τα παιχνίδια της ΑΕΚ είχαν μετατραπεί σε "τελικούς", κάθε απώλεια ποδοσφαιριστή λόγω τραυματισμού, είχε την δική της μεγάλη βαρύτητα. Άλλωστε ο Μανόλο Χιμένεθ επέμενε πάντα να λέει στα αποδυτήρια στα Σπάτα πως "θα πρέπει να είστε όλοι έτοιμοι, διότι θα χρειαστεί να βοηθήσετε όλοι".

Όμως η αλήθεια είναι, πως στην πράξη φάνηκε πως κάποιες απουσίες, μέτρησαν ακόμα περισσότερο. Όπως αυτή του Παναγιώτη Κονέ. Εκείνο που δείχνουν οι αριθμοί, είναι πως από τότε ο 30χρονος μέσος τραυματίστηκε και τέθηκε νοκ άουτ, η ΑΕΚ άρχισε να ξεχνά τι θα πει νίκη.

Ο Κονέ τραυματίστηκε στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, στις 11 Φεβρουαρίου. Από τότε η ΑΕΚ έχει δώσει δυο παιχνίδια για το πρωτάθλημα, δυο για την Ευρώπη και ένα για το κύπελλο. Και έχει καταφέρει να κερδίσει μόλις μια φορά. Την Ξάνθη. Στα υπόλοιπα έχει τρεις ισοπαλίες και μια ήττα.

Κάτι που δεν είναι τυχαίο, καθώς όσο ο Κονέ ήταν παρών, ο Χιμένεθ δεν τον έβγαζε με τίποτε από την ενδεκάδα, ενώ προφανώς έχει τεράστια σημασία για τον Ισπανό τεχνικό, το γεγονός πως πλέον έχει τον 30χρονο χαφ στη διάθεση του. Έστω και αν δεν είναι απολύτως βέβαιο, πως ο Κονέ θα ξεκινήσει στο σημερινό (4/3 - 17.15) παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη βασική ενδεκάδα.

Ο χαφ της ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς επέστρεψε νωρίτερα από την αρχική εκτίμηση, μετά την θλάση που είχε υποστεί σ’ εκείνο το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Θεωρητικά ο Κονέ θα έδινε μάχη για να προλάβει το ντέρμπι της Τούμπας. Όμως ήδη από την Τετάρτη (28/2) προπονείται σε φουλ ρυθμούς.

Και από την στιγμή που ο Χιμένεθ τον πήρε στην αποστολή για το σημερινό ματς, έχει στο μυαλό του πως μπορεί να τον χρησιμοποιήσει. Έστω και ως αλλαγή. Σε κάθε περίπτωση πάντως, έχει τεράστια σημασία για τον Ισπανό τεχνικό, το γεγονός πως έχει και πάλι στις επιλογές του για τη νευραλγική μεσαία γραμμή, τον Κονέ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ