ΑΕΚ

Η πρώτη εικόνα από Γιόχανσον, Σιμόες στη νέα εποχή

Η πρώτη εικόνα από Γιόχανσον, Σιμόες στη νέα εποχή
Γιόχανσον Σιμόες INTIME SPORTS

Το 4-3-3 του Πογέτ προϋποθέτει άμεση προσαρμοστικότητα των δύο κεντρικών μέσων της Ένωσης σε αντίστροφους ρόλους. Ο Σουηδός απέδωσε εξαιρετικά ως εσωτερικός χαφ και ο Πορτογάλος ήταν θετικός ως κόφτης.

Δεν ήταν μεγάλο το χρονικό διάστημα στο οποίο ο ουρουγουανός τεχνικός της Ένωσης επέμεινε στο 4-3-3. Ωστόσο η άμεση επιστροφή στο 4-2-3-1 και ακολούθως η ενεργοποίηση του άγνωστου στους ποδοσφαιριστές 3-5-2 σε συνθήκες συναγερμού, δεν οφειλόταν στη μη προσαρμοστικότητα των Γιάκομπ Γιόχανσον και Αντρές Σιμόες. Και αναφερόμαστε περισσότερο στους συγκεκριμένους δύο διότι επί της ουσίας εκεί εντοπιζόταν το πιο απαιτητικό τεστ των τακτικών προσεγγίσεων του Πογέτ.

Όταν ξέρεις από ποδόσφαιρο και έχεις από μικρή ηλικία διδαχθεί ότι πρέπει να είσαι πάντα σωστός τακτικά ανεξαρτήτως από τη θέση ή το ρόλο που θα σου δώσει ο προπονητής, είναι δύσκολο να αποτύχεις, όποια κι αν είναι η αποστολή σου. Ευτυχώς για την ΑΕΚ, τόσο ο Σουηδός (κυρίως εκείνος) όσο και ο Πορτογάλος έδειξαν ότι κατέχουν την απαιτούμενη ποδοσφαιρική παιδεία προκειμένου να αντεπεξέλθουν προς όφελος της ομάδας. Όχι απλώς δεν υστέρησαν, τουναντίον ήταν εκ των κορυφαίων της Ένωσης στη νίκη επί του Πανθρακικού.

Ο Γιόχανσον ειδικά, έσβησε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα όλες τις φοβίες για το αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί επαρκώς ως εσωτερικός χαφ. Πίεζε ψηλά για να κλέψει μπάλες, ήταν στα σωστά σημεία όταν ο αντίπαλος προωθούσε το παιχνίδι από τον κεντρικό άξονα, έκανε κάθετες κινήσεις στον ελεύθερο χώρο για να πατήσει περιοχή και σε μία από αυτές πέτυχε το πρώτο γκολ του στο πρωτάθλημα. Ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, σαν έτοιμος από καιρό για έναν ρόλο που έπαιξε σε επίσημο ματς για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Ο Σιμόες από την άλλη, έδειχνε λιγότερο τολμηρός, περιορίστηκε τα σωστά και απαραίτητα, κυρίως όμως δεν λάθεψε και αυτό μετράει. Είχε πολλά τρεξίματα ως ο κύριος ανασταλτικός μέσος (κόφτης), προσπαθούσε να καλύψει χώρους κενούς και λάθη των άλλων, γενικώς έκανε όλα αυτά που του ζητούσε ο Πογέτ, τηρώντας κατά γράμμα τις εντολές του για τις θέσεις που έπρεπε να παίρνει και τους χώρους που όφειλε να καλύπτει.

Παίκτες του προπονητή αμφότεροι, προσπάθησαν να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους σε νέες απαιτήσεις και έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν ότι τα πήγαν καλά. Το κατά πόσο όμως η απόδοσή τους θα κυμαίνεται στα απαιτητά επίπεδα μέσω των συγκεκριμένων ρόλων,, είναι κάτι που θα διαπιστωθεί απέναντι σε πιο ισχυρούς αντιπάλους εν συγκρίσει με τον τελευταίο της βαθμολογίας Πανθρακικό.

Άλλωστε ακόμα και ο ίδιος ο Πογέτ εμφάνισε κατά τη διάρκεια του αγώνα την αβεβαιότητά του για το κατά πόσο αυτή η διάταξη που προσπαθεί να εφαρμόσει είναι και η ιδανική για την ομάδα του. Σίγουρα πάντως, αν επιμείνει σε αυτή, θα χρειαστεί δουλειά πολλή...

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ