ΑΕΚ

Η προηγούμενη φορά του Σιμόες και ο Αραούχο

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÐÑÉÆ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
Σιμόες EUROKINISSI SPORTS

Ο πρωταγωνιστής της νίκης-πρόκριση της ΑΕΚ επί της Μπριζ, Αντρέ Σιμόες, μίλησε στο Sport24.gr και θυμήθηκε το προηγούμενο ματς που πέτυχε δύο γκολ. Τα τρία "φορτία", ο Αραούχο και η εκπλήρωση του στόχου.

Κέρδισε το πέναλτι, από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ. Πέτυχε τα άλλα δύο. Ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκης της ΑΕΚ επί της Μπριζ (3-0) και της πρόκρισης της Ένωσης στους ομίλους του Europa League. Ο Πορτογάλος αμυντικός μέσος, Αντρέ Σιμόες, μίλησε στη μεικτή ζώνη του ΟΑΚΑ στο Sport24.gr για την ευρωπαϊκή επιστροφή του "Δικεφάλου", το προσωπικό του επίτευγμα και τον... Σέρχιο Αραούχο.

- Δύο γκολ στο ίδιο ματς. Είναι η πρώτη φορά που το καταφέρνεις με την ΑΕΚ. Το έχεις ξανακάνει στην καριέρα σου;

"Ναι, πριν επτά χρόνια. Τότε έπαιζα στην Παντροένσε".

- Απέδειξε σε αυτά τα δύο ματς η Ένωση ότι δίκαια βρίσκεται στους ομίλους του Europa League;

"Ναι, ήρθαμε από το 0-0 στην Μπριζ. Αλλά, το πιστέψαμε. Κι εμείς και οι οπαδοί μας. Από την αρχή, πριν το ματς. Περισσότερο, βέβαια, όταν ξεκίνησε".

- Που εντοπίζεις τη διαφορά ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Μπριζ σε αυτά τα δύο ματς;

"Στην οργάνωση. Αντιμετωπίσαμε μια πολύ δυνατή και γρήγορη ομάδα. Αλλά, εμείς τακτικά ήμασταν περισσότερο οργανωμένη ομάδα. Η οργάνωση έκανε τη διαφορά".

- Κατά την έλευσή σου στην Ελλάδα έθεσες τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ως προσωπικό σου στόχο. Μπορεί, η ομάδα να "αντέξει" το φορτίο της συμμετοχής σε τρεις διοργανώσεις;

"Ο πρώτος στόχος εκπληρώθηκε. Οπότε, η ανακούφιση είναι μεγάλη. Μπορούμε, εξάλλου θα κοιτάξουμε κάθε διοργάνωση διαφορετικά και κάθε ματς βήμα-βήμα. Τώρα, κοιτάμε το πρωτάθλημα. Όταν έρθει η σειρά του Europa League θα δώσουμε βαρύτητα εκεί".

- Πιο σημαντική φάση για το ματς με την Μπριζ θεωρείς τα δύο γκολ που πέτυχες ή το πέναλτι που κέρδισες;

"Νομίζω και οι τρεις ήταν σημαντικές. Και οι τρεις έκριναν λιγότερο ή περισσότερο το αποτέλεσμα".

- Οι φίλοι της ΑΕΚ που ήρθαν στο ΟΑΚΑ φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Αραούχο. Πιστεύεις θα τον έχεις ξανά συμπαίκτη σου;

"Σίγουρα, ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες που πέρασαν από την ομάδα. Δεν ξέρω, θα δούμε. Δεν είμαι εγώ αρμόδιος γι' αυτό, είναι θέμα της διοίκησης".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ