ΑΕΚ

Η "μπάλα" στα πόδια του Βάργκας

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ έκανε την κίνηση της, υπάρχουν "μνηστήρες" και ο Βενεζουελάνος μέσος, Ρόναλντ Βάργκας, θα αποφασίσει για το μέλλον του. Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα.

Η αλήθεια είναι πως η λήξη του συμβολαίου (και ως εκ τούτου η επικείμενη ελευθερία) ενός παίκτης που έχει πετύχει κρίσιμα γκολ και που είναι μετρ των ασίστ, θα σήκωνε… αχό. Έστω και αν περπατά στα 31 του χρόνια. Εξ ου και η περίπτωση του Ρόναλντ Βάργκας, έχει κινητοποιήσει και την ΑΕΚ αλλά και «μνηστήρες» εντός και εκτός συνόρων.

Κάτι άλλωστε για το οποίο είχατε ενημερωθεί πριν από περίπου 10 ημέρες από το Sport24.gr και το θέμα του Βαγγέλη Αρναούτογλου. Και έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η… μπάλα για το μέλλον του Βενεζουελάνου μεσοεπιθετικού, βρίσκεται πλέον στα πόδια του ποδοσφαιριστή. Στην απόφαση που θα πάρει. Το Sport24.gr αναλύει όλα τα δεδομένα.

Η πλευρά της ΑΕΚ

Είναι γεγονός πως ο τρόπος που έβλεπε η ΑΕΚ την περίπτωση του Βάργκας, άλλαξε από τον Γενάρη και μετά. Για την ακρίβεια, αναστράφηκε το κλίμα, ως προς το μέλλον του Βενεζουελάνου στην Ένωση. Αν στην χειμερινή αγορά υπήρχε ομάδα που να έμπαινε στην διαδικασία να αποκτήσει άμεσα τον Βάργκας, στην ΑΕΚ πιθανότατα θα άναβαν "πράσινο φως" χωρίς δεύτερη σκέψη.

Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Και κατόπιν ανέλαβε ο Μανόλο Χιμένεθ, που εκτός από το συνολικό αγωνιστικό συμμάζεμα που έκανε στην ΑΕΚ, ενεργοποίησε και πολλούς ποδοσφαιριστές. Ανάμεσα σ’ αυτούς και ο Βάργκας, ο οποίος το τελευταίο δίμηνο έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις. Και ως εκ τούτου στην ΑΕΚ έκριναν πως, έστω και σχετικές μειώσεις στις απολαβές αλλά την προσθήκη μπόνους, θα έπρεπε να καταθέσουν μια πρόταση για την ανανέωση του συμβολαίου του παίκτη.

Όπερ και εγένετο. Χωρίς πάντως να έχει επηρεαστεί η αξιολόγοση που έχουν κάνει στην ΑΕΚ, από το ενδιαφέρον που υπάρχει από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Όπως και στην περίπτωση του Κολοβέτσιου, γνωστοποίησαν τις προθέσεις τους στον Βάργκας και περιμένουν την απάντηση.

Οι "μνηστήρες"

Ένας παίκτης σαν τον Βάργκας, που βάσει συμβολαίου από τις 30 Ιουνίου θα κυκλοφορεί ελεύθερος, δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητες ομάδες και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Άλλωστε ειδικά εντός συνόρων, όλοι έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι μπορεί να προσφέρει ο Βενεζουελάνος.

Στο Sport24.gr έχετε διαβάσει για τις προθέσεις αλλά ακόμα και για τις κινήσεις του Παναθηναϊκού, που δεδομένα και εμπράκτως έχει δείξει πως ενδιαφέρεται για τον Βάργκας. Ενδιαφέρον, περισσότερο φιλολογικό, υπάρχει και από ομάδες του Βελγίου, αλλά και της Τουρκίας. Χωρίς πάντως στην πλευρά του παίκτη, να έχει φτάσει κάτι συγκεκριμένο από «μνηστήρες» εκτός Ελλάδας.

Η απόφαση

Ο Βάργκας είναι σε μια φάση που βάζει δεδομένα στη… ζυγαριά του, προκειμένου να αποφασίσει. Στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ δεν περνάει άσχημα. Το αντίθετο. Η σύζυγος του, που είναι Βελγίδα, θα ήθελε ίσως την επιστροφή στο Βέλγιο. Αλλά περισσότερο η απόφαση του Βάργκας, περνάει μέσα από αγωνιστικά κριτήρια. Ο Βενεζουελάνος είχε ψυχανεμισθεί κάποια στιγμή στην αρχή της σεζόν, πως δεν υπολογίζεται από την ΑΕΚ.

Όμως, όπως έχετε διαβάσει στο Sport24.gr, επί Χιμένεθ αισθάνεται και πάλι… ενεργός. Άλλωστε έγιναν συζητήσεις με τον Ισπανό τεχνικό. Βεβαίως ο Βάργκας, όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές, θέλει να παίζει. Και το γεγονός πως έμεινε εκτός αποστολής για το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη την Μεγάλη Πέμπτη, τον ενόχλησε. Από την άλλη μεριά, ο Χιμένεθ έτσι κι αλλιώς έχει δείξει σ’ όλους τους παίκτες, πως συνηθίζει το ροτέισον.

Aκόμα και στην θέση του τερματοφύλακα το κάνει. Γενικώς παράπονα από την ΑΕΚ ο Βάργκας δεν έχει. Ενώ έχει ενημερωθεί και για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό. Και ο Βενεζουελάνος θα τα μετρήσει όλα για να αποφασίσει. Τα οικονομικά, το περιβάλλον, τα αγωνιστικά.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ