ΑΕΚ

Η μεταμόρφωση Σβάρνα - Κρίστιτσιτς λόγω Καρέρα

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η προ δύο μηνών συζήτηση για τους Στράτο Σβάρνα και Νέναντ Κρστίτσιτς, οδηγούσε σε αποκαρδιωτικά συμπεράσματα. Ωστόσο υπό την καθοδήγηση του Ιταλού κόουτς, εξελίσσονται σε μονάδες που βοηθούν πραγματικά την ΑΕΚ.

Ο κατάλληλος προπονητής για την επαρκή ατομική βελτίωση των παικτών, είναι εδώ για την ΑΕΚ. Ωστόσο αυτός που πρέπει πρωτίστως να μεριμνήσει για την προσωπική καλυτέρευση της απόδοσής του καθώς επίσης και της χρηματιστηριακής αξίας του, είναι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής.

Από εκείνον και τη δουλειά που κάνει θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό το πώς θα αντιμετωπιστεί από την ομάδα του και σαφώς το αν θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του εκάστοτε προπονητή.

Εν προκειμένω λοιπόν, ο Στράτος Σβάρνας προσπαθεί και δουλεύει πολύ για να γίνει καλύτερος παίκτης και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ΑΕΚ. Ηδη, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε στην ιεραρχία ως πέμπτος στόπερ, κερδίζει συμμετοχές και πείθει ότι μπορεί σε πρώτη φάση να μονιμοποιηθεί στη συνείδηση του προπονητή ως μία πολύτιμη μονάδα. Οχι πάντα βασικός, όμως μόνιμα κοντά στην ενδεκάδα.

Η ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΕΡΑ, η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΒΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ

Υπό τις οδηγίες του Μάσιμο Καρέρα, ο Σβάρνας ρουφάει το μεδούλι των εντολών του προπονητή (ο οποίος έχει διαπρέψει σε βάθος δεκαετιών στο Καμπιονάτο, αγωνιζόμενος ως στόπερ) και εξελίσσεται σε έναν κεντρικό αμυντικό που πλέον αποκτά το σεβασμό και αποδεικνύει ότι δικαιούται να έχει θέση στο ρόστερ της ΑΕΚ. Ασφαλώς, με τα προβλήματα του Τσιγκρίνσκι και την έλλειψη σταθερότητας που χαρακτηρίζει τον Οικονόμου, είναι πιο εύκολο να βρίσκεται συχνά στο αρχικό σχήμα.

Παίζει ασφαλώς ρόλο και το γεγονός ότι ο προπονητής εμπιστεύεται σε πολλές περιπτώσεις σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, όταν η ομάδα διαθέτει όλους κι όλους τέσσερις, καθώς ο νεαρός Λάτσι μόλις αποκτήθηκε κι ακόμα δεν έχει καν, ενώ ο Καρέρα δεν δείχνει προτίμηση να χρησιμοποιεί εκεί τον Μπακάκη, όπως πολλάκις είχαν πράξει οι προκάτοχοι της θέσης.

Παίζει επίσης σημαίνοντα και κομβικό ρόλο, το γεγονός ότι ο Σβάρνας (ο οποίος το καλοκαίρι του 2018 υπέγραψε επέκταση συνεργασίας με την ΑΕΚ έως το καλοκαίρι του 2023, με αυξημένες αποδοχές) δεν έχει πρόβλημα να αγωνίζεται ως αριστερός στόπερ, κάτι που δεν αρέσει ιδιαίτερα στους Οικονόμου και Σβάρνα, διότι δεν αισθάνονται άνετα και φοβούνται το λάθος. Μόνον ο Τσιγκρίνσκι το πράττει όταν η ομάδα παίζει με δύο κεντρικός αμυντικούς και με τον Σβάρνα εκτός.

Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΚΡΣΤΙΤΣΙΤΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΡΒΟΥ ΜΕΣΟΥ

Είχε ανάγκη και ο πρώην άσος του Ερυθρού Αστέρα ΑΠΌ μια σωστή κατεύθυνση και την επιζητούσε! Με τον Καρέρα στο τιμόνι της ομάδας, ο Νέναντ Κρστίτσιτς αναλαμβάνει πλέον ξεκάθαρο ρόλο στον αγωνιστικό χώρο, ακριβώς διότι σαφείς και συγκεκριμένες είναι και οι εντολές που λαμβάνει από τον προπονητή.

Όπως επίσης και η διαχείρισή του από τον Ιταλό τεχνικό, ο οποίος του δείχνει ότι τον εμπιστεύεται και τον έχει βοηθήσει να αποκτήσει και πάλι την αυτοπεποίθηση που τόσο του έχει λείψει. Κάπως έτσι, ενώ είχε προηγηθεί διάστημα περίπου ενός έτους μέχρι να δούμε τον πραγματικό Κρστίτσιτς, ο Σέρβος μέσος θυμίζει ξανά τον ποδοσφαιριστή που έκανε τη διαφορά με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα, σε ματς ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, όχι απλώς στο σερβικό πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό την περασμένη Κυριακή, ίσως να ήταν και το καλύτερό του με τη φανέλα της ΑΕΚ, αλλά αυτό που χαροποιεί περισσότερο τους ανθρώπους της, είναι η συνέπεια και συνέχεια που καταγράφει πλέον σε καλές εμφανίσεις. Πριν από περίπου δύο μήνες και ύστερα από ένδεκα συμπληρωμένους ως παίκτης της ομάδας, ο 29χρονος χαφ έμοιαζε με καμμένα χαρτί. Σήμερα αντιμετωπίζεται ως ο πλέον κομβικός ποδοσφαιριστής στη μεσαία γραμμή της ομάδας.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ