ΑΕΚ

Η μεταγραφική συνήθεια της ΑΕΚ

Η μεταγραφική συνήθεια της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει αποκτήσει σταθερή πολιτική, στον τρόπο που κινείται στην χειμερινή μεταγραφική αγορά. Το Sport24.gr αναλύει την θέληση των "κιτρινόμαυρων" να κάνουν τον Δεκέμβρη... Γενάρη.

Εκείνο που δεδομένα θα ήθελε ο Μανόλο Χιμένεθ, είναι όχι μόνο να αποκτηθούν από την ΑΕΚ οι παίκτες που θα καλύψουν τα κενά που υπάρχουν, αλλά και να μπουν στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ακόμα και από την πρώτη Γενάρη.

Όπως περίπου έγινε το περασμένο καλοκαίρι, όταν η ΑΕΚ είχε ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των μεταγραφικών κινήσεων στις αρχές του Ιούλη και είχε αφήσει για το φινάλε μόνο τις περιπτώσεις του Κονέ και του Αραούχο. Πάντως είναι γεγονός πως ειδικά στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, η ΑΕΚ στην εποχή Μελισσανίδη, κινείται παραδοσιακά με… ταχύτητα.

Είναι ενδεικτικό πως μόλις μια φορά τα τελευταία τρία χρόνια, η Ένωση δεν είχε καινούργιο παίκτη στα Σπάτα, από την πρώτη Ιανουαρίου. Όλες τις υπόλοιπες φορές, η ΑΕΚ είχε φέρει τον Γενάρη από τον… Δεκέμβρη. Όπως περίπου επιχειρεί να κάνει και τώρα, θέλοντας να ξεκαθαρίσει άμεσα και γρήγορα, καταρχάς την υπόθεση του Σοτζέι Μασούντ.

Πέρυσι η ΑΕΚ είχε έτοιμες κλεισμένες δυο μεταγραφικές κινήσεις, πριν καν ανοίξει και επισήμως η χειμερινή αγορά. Πρώτα ήταν η συμφωνία με τον Αστρίτ Αϊντάρεβιτς και κατόπιν με τον Όγκνιεν Βράνιες. Μάλιστα ο Βόσνιος είχε έρθει μέσα στα Χριστούγεννα στην Αθήνα για να υπογράψει και να έφυγε ξανά… σφαίρα, για να μπορέσει να κάνει γιορτές με την οικογένεια του. Αμφότεροι ενσωματώθηκαν στην ΑΕΚ, από τις αρχές του Γενάρη και παραμένουν ακόμα και τώρα στο ρόστερ της ομάδας.

Επίσης τον χειμώνα της σεζόν 2014-15, η ΑΕΚ και πάλι είχε κινηθεί μεταγραφικά, πριν μπει ο Γενάρης. Είχε συμφωνήσει και είχε ολοκληρώσει την μεταγραφή του Γιάκομπ Γιόχανσον, ήδη από τον Δεκέμβρη. Και ο Σουηδός ήταν παρών από την 1η Γενάρη στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων και στην διάθεση του προπονητή.

Επί εποχής Μελισσανίδη, μόνο στην χειμερινή αγορά της σεζόν 2015-16 είχε αργήσει η ΑΕΚ να κινηθεί. Τότε είχε αποκτήσει την τελευταία στιγμή τον Τόμας Πέκχαρτ και τον Μπρούνο Σουκουλίνι.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ