ΑΕΚ

Η "μαύρη τρύπα" της ΑΕΚ

23/11/2017 AEK Vs Rijeka for UEFA Europa League season 2017-18 in OAKA Stadium, in Athens - Greece

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
23/11/2017 AEK Vs Rijeka for UEFA Europa League season 2017-18 in OAKA Stadium, in Athens - Greece Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography 23/11/2017 AEK VS RIJEKA FOR UEFA EUROPA LEAGUE SEASON 2017-18 IN OAKA STADIUM, IN ATHENS - GREECE PHOTO BY: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Η ΑΕΚ εξακολουθεί να κρατά την ευρωπαϊκή πρόκριση στα χέρια της, αλλά θα ήταν ακόμα καλύτερα τα πράγματα, αν είχε βρει τρόπο να κλείσει τη σταθερή από το καλοκαίρι "μαύρη τρύπα". (video)

Μπορεί η ΑΕΚ να εξακολουθεί να κρατά στα… πόδια της την πρόκριση στην επόμενη φάση τουEuropaLeague. Της αρκεί να μην χάσει στη Βιέννη. Όμως η αλήθεια είναι πως την Πέμπτη (23/11) απέναντι στη Ριέκα, έχασε μια μεγάλη ευκαιρία.

Και αν όσα έγιναν ή δεν έγιναν σωστά στο αγωνιστικό κομμάτι και τις επιλογές, να σηκώνει μεγάλη κουβέντα, υπάρχει μια προφανής παθογένεια της φετινής ΑΕΚ. Ειδικά σε ευρωπαϊκά ματς. Η ΑΕΚ δέχθηκε και πάλι γκολ από κόρνερ. Φυσικά δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία ομάδα που την… πατάει σε τέτοια φάση. Όσο όμως και αν μοιάζει απίστευτο, είναι αληθινό πως από τα 8 γκολ που έχει δεχθεί η ΑΕΚ μέχρι τώρα στην Ευρώπη, τα 5 προέρχονται από κόρνερ. Μόνο η Αούστρια Βιέννης, που σκόραρε απέναντι στην Ένωση, δεν της έβαλε γκολ από στημένη μπάλα στην γωνιά. Και ίσως αυτό κάτι λέει για την ρεβάνς. Κατά τα άλλα και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Ριέκα, σκόραραν από κόρνερ. Η Μπριζ και η Μίλαν, δεν σκόραραν γενικώς απέναντι στην ΑΕΚ.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως υπάρχει πρόβλημα της ΑΕΚ στα κόρνερ. Όταν ρωτήθηκε σχετικά ο Μανόλο Χιμένεθ μετά το ματς με τη Ριέκα, απάντησε… περίεργα. "Να πιούμε περισσότερο κακάο ή να φάμε πιο πολύ γιαούρτι". Προφανώς αποδίδοντας την αδυναμία της ΑΕΚ να αμυνθεί σωστά στα στημένα, στην έλλειψη ύψους συνολικά στην ομάδα. Κάτι που ισχύει, καθώς η Ένωση δεν έχει ψηλά κορμιά ούτε στην άμυνα, ούτε γενικώς. Όμως δεν μπορεί να είναι μόνο αυτή η αιτία.

Άλλωστε το γεγονός πως χάνονται τα μαρκαρίσματα, δεν έχει να κάνει με το ύψος. Για παράδειγμα, στο χθεσινό ματς με τη Ριέκα, δυο παίκτες έχασαν τον προσωπικό τους αντίπαλο και έγιναν δυο κεφαλιές μέσα στην περιοχή. Το ίδιο έγινε και με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Και σίγουρα είναι κάτι που ο Χιμένεθ καλείται να το βρει και να το διορθώσει. Εξάλλου εκτός από την Ευρώπη, η ΑΕΚ έχει δεχθεί και τρια γκολ εντός συνόρων από στημένες φάσεις. Με τελευταίο αυτό στην Λεωφόρο από τον Μολέντο.

Photo credits: tourettephoto.com

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ