ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

ΑΕΚ - ΣΕΛΤΙΚ / CHAMPIONS LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
AEK EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ νίκησε 2-1 τη Σέλτικ, πέρασε στα playoffs του Champions League και το Sport24.gr "κρίνει" την απόδοση των παικτών της Ένωσης.

Ένα βήμα από την πρόκριση στους ομίλους του Champions League είναι η ΑΕΚ, που απέκλεισε τη Σέλτικ. Η Ένωση επικράτησε 2-1 των Σκωτσέζων, πέρασε στα playoffs και το Sport24.gr σκιαγραφεί την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου.

ΜΠΑΡΚΑΣ: Στο πρώτο μέρος ο γκολκίπερ της ΑΕΚ δεν χρειάστηκε να επέμβει για να κρατήσει την εστία του απαραβίαστη. Στην πιο επικίνδυνη στιγμή του 45λέπτου, το πλασέ του Γκρίφιθς πέρασε άουτ. Στο 59', ωστόσο, εκτινάχθηκε και με το ένα χέρι έδιωξε σε κόρνερ μετά την κεφαλιά του Χέντρι. Στο γκολ που δέχτηκε δεν φέρει ευθύνη, καθώς ο Σινκλέρ ήταν αφύλαχτος και τον "εκτέλεσε" από κοντά.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ: Αρκετή δουλειά είχε στο πρώτο μέρος ο δεξιός μπακ της ΑΕΚ, καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον ΜακΓκρέγκορ. Η μοναδική φορά που τον έχασε στο πρώτο μέρος ήταν στο 33', όταν ο παίκτης της Σέλτικ βγήκε στην πλάτη του και πέρασε στον Γκρίφιθις, που αστόχησε. Και στο δεύτερο μισό ο ακραίος οπισθοφύλακας της Ένωσης έτρεξε πολύ, αφού ο αριστερός μπακ Τίερνι ανέβηκε πολύ και προκάλεσε ρήγματα.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Πολύ καλός ο σέντερ μπακ της ΑΕΚ. Έβγαινε πρώτος στις μπάλες, νικητής τις περισσότερες φορές στο ψηλό παιχνίδι. Στο δεύτερο μισό έπαιξε με αυταπάρνηση. Ακόμα και όταν συγκρούστηκε με τον Σιμόες στον αέρα και κλήθηκε να παίξει με το κεφάλι δεμένο, έβγαλε πάθος και ψυχή.

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Σταθερός και ο έτερος στόπερ της Ένωσης. Υπήρξαν 1-2 φορές που έχασε τη μπάλα, δίχως αυτό να κοστίσει στην ομάδα του. Στη φάση του γκολ της Σέλτικ, βέβαια, και αυτός και ο Οικονόμου άφησαν αμαρκάριστο τον Σινκλέρ, ο οποίος σκόραρε.

ΧΟΥΛΤ: Εκ των διακριθέντων της ΑΕΚ ο Σουηδός αριστερός μπακ. Από δική του ενέργεια σκόραρε ο Γκάλο και έκανε το 1-0. Πολύ σωστός στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ όταν του δόθηκε η ευκαιρία πήρε μέτρα και προσπάθησε να βοηθήσει και επιθετικά. Μεστό ματς από τον Σκανδιναβό.

ΑΛΕΦ: Ο Βραζιλιάνος ξεκίνησε για πρώτη φορά ως βασικός στη νέα του ομάδα και έδειξε ότι είναι ποδοσφαιριστής που θα βοηθήσει πολύ την ΑΕΚ. Ελλείψει του τιμωρημένου Γαλανόπουλου, έπαιξε δίπλα στον Σιμόες, με τον οποίο είχε καλή συνεργασία. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερο ανέβαζε την απόδοσή του.

ΣΙΜΟΕΣ: Σε σχέση με τον Αλέφ είχε περισσότερα ανασταλτικά καθήκοντα. Ο γνωστός ποιοτικός, σταθερός και ψύχραιμος Σιμόες, έκανε αθόρυβη δουλειά στη μεσαία γραμμή. Κουράστηκε όσο το ματς πλησίαζε προς το φινάλε, αλλά παίρνει θετικότατο πρόσημο.

ΓΚΑΛΟ: Ξεκίνησε δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή και δικαίωσε τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Έκανε το 1-0, εκτέλεσε το φάουλ από το οποίο προήλθε το 2-0. Πολύ καλός στη δημιουργία, αλλά και στις βοήθειες που έδωσε στον Μπακάκη.

ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ: Ήταν πολύ καλά κλεισμένος ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, που ξεκίνησε ξανά πίσω από τον Λιβάγια. Ο σκόρερ του πρώτου αγώνα δεν μπόρεσε να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του, αν και απείλησε στο 9' και στο 64'.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Δεν του βγήκε το ματς. Ήταν ο κλασικός μαχητικός Μπακασέτας, ο οποίος προσπάθησε να βοηθήσει και αμυντικά. Επιθετικά δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά, αν και δεν χρειάστηκε, αφού η δουλειά έγινε από τους συμπαίκτες του. Στο δεύτερο μέρος δέχτηκε αρκετό... ξύλο, έσφιξε τα δόντια, τα έδωσε όλα και έγινε αλλαγή στο 91'.

ΛΙΒΑΓΙΑ: Αλλο ένα καταπληκτικό παιχνίδι από τον Κροάτη επιθετικό της ΑΕΚ. Όπως στο πρώτο ματς, έτσι και στο δεύτερο ήταν από τους διακριθέντες. Απομονωμένος σε αρκετές στιγμές, αλλά έδωσε πολλές μάχες, κράτησε μπάλα, κέρδισε χρόνο και στο δεύτερο μέρος σκόραρε με κεφαλιά, κάνοντας το 2-0.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Ο φυσικός αρχηγός της ΑΕΚ πέρασε στο 72' του αγώνα. Αντικατέστησε τον κουρασμένο Κλωναρίδη και όσο αγωνίστηκε επιχείρησε να βοηθήσει αμυντικά, αφού σε αυτό το διάστημα η Σέλτικ είχε αρχίσει να πιέζει πολύ. Από τη στιγμή που ήταν ξεκούραστος, έτρεξε αρκετά και κάλυψε χώρους.

ΑΛΜΠΑΝΗΣ Πέρασε στο 81' αντί του Γκάλο. Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ είχε στο μυαλό του κυρίως να βοηθήσει αμυντικά, αν και στο 84' πήρε τη μπάλα από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, βρήκε χώρο με δύο αντιπάλους πάνω του, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο.

ΤΣΟΣΙΤΣ: Μπήκε στο 91' αντί του Μπακασέτα που είχε εξαντληθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Φουλ για "σεντόνι" η ΑΕΚ, 2-1 τη Σέλτικ
Η Βίντι την έκπληξη, με ΑΕΚ στα playoffs του Champions League

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ