ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ / EUROPA LEAGUE / AEK - DYNAMO KYIV / ΟΜΑΔΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ / EUROPA LEAGUE / AEK - DYNAMO KYIV / ΟΜΑΔΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών της ΑΕΚ στο 1-1 με την Ντινάμο Κιέβου για τη φάση των 32 του Europa League. Σπουδαίο ματς απ' τον Χριστοδουλόπουλο, καθοριστικός ο Αϊντάρεβιτς, απογοητευτικός ο Κλωναρίδης.

Η ΑΕΚ, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ εξαιτίας ενός λάθους της άμυνάς της, κατάφερε να πάρει την ισοπαλία (1-1) κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου και να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης.

Η είσοδος του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου άλλαξε τη ροή του αγώνα και έδωσε την ευκαιρία στους "κιτρινόμαυρους' να πάρουν ένα σημαντικό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό, βέβαια, με την είσοδο του Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, ο οποίος αποδείχθηκε "χρυσή αλλαγή", πετυχαίνοντας γκολ στην πρώτη επαφή με την μπάλα.

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών της Ένωσης.

ΜΠΑΡΚΑΣ: Ο Βασίλης Μπάρκας προτιμήθηκε αντί του Παναγιώτη Τσιντώτα και έδειξε πως βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Ο Έλληνας γκολκίπερ ήταν σταθερός, καλός στις εξόδους του, ενώ δεν φέρει ευθύνη στο γκολ. Στο δεύτερο μέρος είχε ρόλο... θεατή.

ΓΚΑΛΟ: Ο Ροντρίγκο Γκάλο πραγματοποίησε ένα πολύ καλό παιχνίδι, δείχνοντας πως αποτελεί μία σημαντική σταθερά για το παιχνίδι της ΑΕΚ. Ο Βραζιλιάνος μπακ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στον αμυντικό τομέα, ενώ απ' τα πόδια του άρχισαν οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των "κιτρινόμαυρων". Μάλιστα, θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ, μέσω εκτέλεσης φάουλ, αλλά ο Μπόικο έσωσε την Ντινάμο.

ΒΡΑΝΙΕΣ: Ο Όγκνιεν Βράνιες έδωσε πολλές μάχες με τον Ζούνιορ Μοράες, στις περισσότερες εκ των οποίων κατάφερε να βγει νικητής. Ο Βόσνιος στόπερ ήταν καλός στις εναέριες μονομαχίες και στις προσωπικές μονομαχίες, αλλά δεν βοήθησε καθόλου στο δημιουργικό τομέα, αφού ήταν εμφανής η απουσία του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι.

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος πήρε τη θέση του Τσιγκρίνσκι στο κέντρο της άμυνας, αλλά δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά. Ο Έλληνας στόπερ αντιμετώπισε πρόβλημα στην πίεση των αμυντικών της Ντινάμο, κάνοντας αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις, ενώ αδυνατούσε να βγάλει την ομάδα μπροστά. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε την ίδια πίεση και κατάφερε να ισορροπήσει την εμφάνισή του.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ: Ο Μιχάλης Μπακάκης είχε το δύσκολο έργο να "εξουδετερώσει" τον πιο επικίνδυνο παίκτη της Ντινάμο Κιέβου, τον Ντερλίς Γκονσάλες. Παρότι άρχισε καλά, κέρδισε 2-3 προσωπικές μονομαχίες, στη συνέχεια τα "θαλάσσωσε", με αποκορύφωμα το γεγονός πως τον έχασε στη φάση του 1-0 της Ντινάμο. Γενικότερα, μετά το γκολ έδειχνε επηρεασμένος, δίχως να βοηθήσει επιθετικά. Μετά την είσοδο του Χριστοδουλόπουλου είχε περισσότερα ανεβάσματα, ενώ περιόρισε σε μεγάλο βαθμό και τον Παραγουανό εξτρέμ.

ΣΙΜΟΕΣ: Ο Αντρέ Σιμόες συνέχισε τις μεστές εμφανίσεις, κινούμενος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, χωρίς, ωστόσο, να έχει τις απαραίτητες βοήθειες απ' τον Κώστα Γαλανόπουλο. Οι Ουκρανοί γνώριζαν τη σημασία που έχει ο Πορτογάλος χαφ για το παιχνίδι της ΑΕΚ και τον είχαν κλείσει εξαιρετικά, με 2-3 παίκτες να πέφτουν πάνω του. Παρ' όλα αυτά, ήταν γι' ακόμα ένα ματς καταλυτικός

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, τρέχοντας σε πολλές περιπτώσεις άσκοπα και δίχως να καλύπτει σωστά τους χώρους. Αποτέλεσμα, να αφήνει εκτεθειμένο τον Αντρέ Σιμόες στις... ορέξεις των μέσων της Ντινάμο. Σωστά έγινε αλλαγή, προκειμένου να μπει ο πιο επιθετικογενής Αϊντάρεβιτ

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Στο πρώτο ημίχρονο αγωνίστηκε ως αριστερό χαφ-εξτρέμ, έχοντας το μυαλό του κυρίως στα αμυντικά καθήκοντά του, αφού ο Ντερλίς Γκονσάλες ήταν ιδιαίτερα δραστήριος. Αντίθετα, στο δεύτερο μέρος πέρασε στα δεξιά και ήταν πιο ενεργητικός, αλλάζοντας πολλές φορές το παιχνίδι και βοηθώντας στο δημιουργικό κομμάτι. Ήταν απ' τους διακριθέντες.

ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ: Απογοητευτικός. Ο Μανόλο Χιμένεθ του έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσει βασικός σε μία σημαντική αναμέτρηση της ΑΕΚ, αλλά ο Βίκτωρ Κλωναρίδης δεν την "άρπαξε" απ' τα μαλλιά. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός ήταν σ' ακόμα ένα παιχνίδι νωχελικός, δείχνοντας σε μερικές στιγμές έως και αδιάφορος. Γι' αυτό το λόγο έγινε αλλαγή στο 52ο λεπτό, με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να περνάει στη θέση του.

ΛΙΒΑΓΙΑ: Ο Μάρκο Λιβάγια ήταν απ' τους πιο κινητικούς παίκτες της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, ζητώντας μπάλα προκειμένου να δημιουργήσει τόσο για τον ίδιο όσο και τους συμπαίκτες του. Στο δεύτερο μέρος, μετά την είσοδο των Λάζαρου και Αραούχο, περιορίστηκε ο ρόλος του. Παρ' όλα αυτά είχε μία καλή ευκαιρία να χριστεί σκόρερ στο 75ο λεπτό, αλλά ο Μπόικο δεν του έκανε τη χάρη.

ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ: Ο Γιώργος Γιακουμάκης πήρε φανέλα βασικού, εξαργυρώνονταςς την πολύ καλή εικόνα και το γκολ στο "Γ. Καραϊσκάκης". Ο 23χρονος επιθετικός μπήκε με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο, έβαλε δύσκολα στους αμυντικούς της Ντινάμο, όμως μετά το γκολ της Ντινάμο δεν τροφοδοτήθηκε σχεδόν καθόλου απ' τους συμπαίκτες του, με συνέπεια να μην απειλήσει την εστία του Μπόικο. Έγινε αλλαγή στο 58' για να περάσει ο Σέρχιο Αραούχο.

ΑΛΛΑΓΕΣ:

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του απογοητευτικού Βίκτωρα Κλωναρίδη κι απευθείας έκανε αισθητή την παρουσία του, χάνοντας την πρώτη καλή στιγμή της ΑΕΚ στο παιχνίδι. Γενικότερα, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα της ουκρανικής ομάδας, κερδίζοντας πολλά φάουλ έξω απ' την περιοχή. Από ένα τέτοιο ξεκίνησε η φάση για το 1-1, με τον Λάζαρο να δίνει την ασίστ στο Αϊντάρεβιτς.

ΑΡΑΟΥΧΟ: Ο Σέρχιο Αραούχο αντικατέστησε τον Γιακουμάκη, αλλά "κλείστηκε" καλά απ' τους αμυντικούς της Ντινάμο, με συνέπεια να μην κάνει αισθητή την παρουσία του. Έδωσε μάχες, προσπάθησε, αλλά ως εκεί.

ΑΪΝΤΑΡΕΒΙΤΣ: O Aστρίτ Αϊντάρεβιτς πέρασε ως αλλαγή στο 79' και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 για την ομάδα του. Ο Χιμένεθ τον πέρασε στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να δώσει επιθετική ώθηση και ο Αλβανός μέσος προσπάθησε, όσο διάστημα αγωνίστηκε να βοηθήσει την ΑΕΚ με την ποιότητά του.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ