ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ έφυγε νικήτρια από το "Γ. Καραϊσκάκης" επικρατώντας του Ολυμπιακού (1-2) και το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των "κιτρινόμαυρων" στο ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής της Super League Σουρωτή.

Σε ένα συγκλονιστικό ως προς την εξέλιξή του ματς, η ΑΕΚ έφυγε με τη νίκη από το Φάληρο στο μεγάλο ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής της Super League Σουρωτή. Σε ένα ματς διαφορετικό από εκείνο του πρώτου προημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στις δύο ομάδες. Αυτό, είχε γκολ, ρυθμό, ευκαιρίες.

Σίγουρα και συναρπαστική εξέλιξη. Απίθανη εξέλιξη, για την ακρίβεια. Μια συνολικά αμυντική αδράνεια της Ένωσης έδωσε την ευκαιρία στον Καρίμ Ανσαριφάρντ να ανοίξει το σκορ, ενώ μια αντίστοιχα κακή του Ολυμπιακού έδωσε την ευκαιρία στον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι να ισοφαρίσει. Αλλά, η τελευταία λέξη ανήκε στον Γιακουμάκη. Αυτός διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (1-2). Αυτός χάρισε στην Ένωση την "απόδραση" από το Φάληρο.

ΤΣΙΝΤΩΤΑΣ: Όταν χρειάστηκε να επέμβει το έκανε και - μάλιστα - με τρόπο αποτελεσματικό. Ο Κατερινιώτης γκολκίπερ είχε σωστές αντιδράσεις στο πρώτο ημίχρονο στις δύο πιο απειλητικές στιγμές της εστίας που υπερασπίστηκε. Ο Μανόλο Χιμένεθ γύρισε και τον χειροκρότησε σε μια από τις έγκαιρες εξόδους του (σε φάση που θεωρήθηκε ως μη γενόμενη για υπόδειξη οφσάιντ) κι αυτό έχει τη σημειολογία του. Αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στη φάση του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης. Στο κάτω-κάτω δεν φέρει την ευθύνη, καθώς η άμυνά του τον "πρόδωσε".

ΓΚΑΛΟ: Καλύτερη η αμυντική συμπεριφορά της ΑΕΚ από τα δεξιά, σε σύγκριση με τα αριστερά. Βέβαια, ρόλο παίζει και η χημεία που παίζει ο Βραζιλιάνος με τον Χριστοδουλόπουλο. Γι' αυτό και τους δίνει τα "κλειδιά" εκείνης της πλευράς ο Μανόλο Χιμένεθ. Αλλά κι επιθετικά ο Γκάλο έχει μεγαλύτερη δυνατότητα (γιατί ο Μπακάκης παίζει με αντίθετο πόδι) και βγήκε μπροστά. Οι σέντρες του εξουδετερώθηκαν από το "ερυθρόλευκο" κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

ΒΡΑΝΙΕΣ: Ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ με διαφορά. Όταν ο Βόσνιος είναι συγκεντρωμένος στο 100% κάνει τη διαφορά. Μεταδίδει αυτήν την αυτοπεποίθηση και τους διπλανούς του. Πρώτος στην μπάλα, με σαφή αντίληψη θέσης και χώρου κατάφερε να εξουδετερώσει πλήρως τον Μιραλάς. Και η παραπανίσια κλοτσιά και το trash talking παίζουν το δικό τους ρόλο σε όλα τα ματς (πολλώ δε μάλλον σε τέτοιου τύπου). Η ευθύνη στη φάση του γκολ είναι συνολική. Άμυνα που "κοιμήθηκε" κι έμεινε στάσιμη.

ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ: Εκ διαμέτρου αντίθετος χαρακτήρας από τον Βράνιες. Ο ένας παθιασμένος, ο άλλος πράος. Προφανώς και τα δύο χρειάζονται, καμιά φορά εφάπτονται. Ο Ουκρανός είναι ο μόνος αμυντικός της ΑΕΚ που μπορεί να "κατεβάσει" την μπάλα με μεγαλύτερη ασφάλεια ακόμη κι από μέσο της. Καλός, ως συνήθως στο τέλος της ημέρας. Μόνο που εδώ, έκρινε και το ματς. Διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Τσιγκρίνσκι ισοφάρισε για την Ένωση, εκμεταλλευόμενος με "ψυχρό" τρόπο την αμυντική αδράνεια του Ολυμπιακού. Εάν η ΑΕΚ κατακτήσει το πρωτάθλημα ή βρίσκεται στη διεκδίκησή του μέχρι και την τελευταία αγωνιστική θα πρέπει να θυμάται το γκολ του Ουκρανού.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ: Όταν δεν σε βολεύει το πόδι για την πλευρά η αδυναμία θα φανεί, ακόμη κι αν την καλύπτεις τις περισσότερες φορές με τη μαχητικότητα και την αντίληψη της φάσης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πάρντο βρήκε χώρο και χρόνο από εκείνη την πτέρυγα (δεξιά επιθετική του Ολυμπιακού, αριστερή αμυντική της ΑΕΚ) στο πρώτο ημίχρονο. Αυτές ήταν και οι δύο φάσεις του πρώτου ημιχρόνου. Σε μια επιθετική του προσπάθεια, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τη φάση του 56ου λεπτού.

ΣΙΜΟΕΣ: Καλός ο Πορτογάλος. Αυτός με τη μεγαλύτερη ψυχραιμία και τα λιγότερα νεύρα στο "κιτρινόμαυρο" κέντρο. Με αυτάπαρνηση για τη διασφάλιση της κατοχής της μπάλας, με σύντομες αλλά και σωστές μεταβιβάσεις. Απέφυγε τα περιττά και μάλλον δικαιώθηκε για τις επιλογές του.

ΚΟΝΕ: Δεν ξεκίνησε καλά, αλλά ανέβασε σταδιακά την απόδοσή του. Και θεαματικά, ίσως, σε σχέση με το ματς Κυπέλλου. Περισσότερα τρεξίματα, περισσότερες παρεμβάσεις σε "ερυθρόλευκες" πάσες. Τα νεύρα που είχε σε ορισμένες φάσεις (δεν κρίνεται εάν ήταν δίκαια ή άδικα) δεν στάθηκαν σύμμαχος στην προσπάθειά του.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ενώ στον πρώτο προημιτελικό μεταξύ των δύο ομάδων στο "Γ. Καραϊσκάκης" ήταν ο μόνος "κιτρινόμαυρος" που πήρε πρωτοβουλίες, προσπάθησε να προκαλέσει ρήγματα από τα δεξιά, αυτή τη φορά μπλοκαρίστηκε. Καλύτερα διαβασμένοι οι χαφ και ακραίοι του Ολυμπιακού δεν επέτρεψαν στον Χριστοδουλόπουλο να διέλθει από τις πλευρές. Τα στημένα είναι το δυνατό του σημείο και φάνηκε προς το τέλος του ματς.

ΜΑΣΟΥΝΤ: Προσπάθησε να βοηθήσει στην κυκλοφορία της μπάλας. Δεν έχανε την κατοχή της - παρά μόνο με φάουλ - όταν την είχε στα πόδια του. Αλλά, δεν την μεταβίβασε και κάθετα αποτελεσματικά στον Αραούχο. Δεν απέφυγε τα νεύρα, αν και η αλήθεια ότι μας έχει συνηθίσει σε πιο "νευρικές" καταστάσεις. Προσπάθησε και τα πιο "σπέσιαλ" (απευθείας εκτέλεση φάουλ σε απόπειρα να αιφνιδιαστεί ο Προτό), αλλά δεν του βγήκαν. Είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ στο 69ο λεπτό, "άγγιξε" το γκολ, αλλά ο Σισέ του στέρησε την ευκαιρία.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Τακτικά βοήθησε αρκετά, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Μπακάκης δεν είχε την ίδια ευκολία για να προωθηθεί σε σχέση με τον Γκάλο. Δεν έκανε σίγουρα τη διαφορά, όμως. Έκανε τη δουλειά που ήθελε ο προπονητής του, αλλά σίγουρα όχι και τη διαφορά.

ΑΡΑΟΥΧΟ: Όταν δεν τροφοδοτείται ο επιθετικός κορυφής είναι πρόβλημα. Το ίδιο συνέβη και στον πρώτο προημιτελικό των δύο ομάδων για το Κύπελλο Ελλάδας. Σπάνια πήρε την μπάλα ο Αργεντινός στα πόδια του, αναγκαζόταν να γυρίσει πιο πίσω για να την πάρει και σε απόπειρες αντεπιθέσεων ήταν απελπιστικά μόνος επιχειρώντας (εις μάτην) να τα βάλει με δύο και τρεις "ερυθρόλευκους". Στην μία που τροφοδοτήθηκε, στο 56', λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά, αλλά η κεφαλιά του βρήκε τον Προτό σε ετοιμότητα. Έδωσε τη θέση του στον Λιβάγια στο 62ο λεπτό.

ΛΙΒΑΓΙΑ: Πέρασε στο 62ο λεπτό για να αντικαταστήσει τον Σέρχιο Αραούχο. Έδωσε "τσαγανό" στην ΑΕΚ. Ο Κροάτης πάλεψε, έδωσε μάχες, είχε πείσμα, το οποίος μετάγγισε στους συμπαίκτες του. Κι αυτό το "τσαγανό" μπορεί να μην το μετέτρεψε σε γκολ του ιδίου, αλλά από αυτά προήλθε η "κιτρινόμαυρη" ανατροπή.

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Πέρασε στη θέση του Κονέ στο 72ο λεπτό. Είναι η αλήθεια ότι η ΑΕΚ "έχασε" σε δύναμη με αυτή την αλλαγή. Ίσως και σε εμπειρία. Στην τελική, όμως, νίκησε στο ματς. Οπότε εκ του αποτελέσματος κρινόμενη, η έμπνευση του Μανολο Χιμένεθ αποδείχθηκε σωστή.

ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ: Πέρασε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης στον αγωνιστικό χώρο και με την ομάδα του σε πλήρη διάλυση, σε πλήρη σύγχυση εξαιτίας του γκολ που είχε δεχθεί. Το σενάριο που "έγραψε" η μοίρα γι' αυτόν δεν θα μπορούσε να το φανταστεί ούτε στα καλύτερα όνειρά του. Αυτός που "υπέγραψε", που ολοκλήρωσε την απίστευτη ανατροπή.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ