ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών της ΑΕΚ στο ματς με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" για τον πρώτο προημιτελικό των δύο ομάδων στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας.

"Ανοιχτούς λογαριασμούς" για τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ άφησαν Ολυμπιακός κι ΑΕΚ μετά το ισόπαλο δίχως γκολ (0-0) του "Γ. Καραϊσκάκης" στο πλαίσιο του πρώτου προημιτελικού ανάμεσα στις δυο ομάδες για το Κύπελλο Ελλάδας.

Η Ένωση είχε σε καλή ημέρα την αμυντική τριάδα και φυσικά τον Βασίλη Μπάρκα, ο οποίος πραγματοποίησε καθοριστικές επεμβάσεις μέσα σε ένα λεπτό στην αρχή του ματς, αποτρέποντας την παραβίαση της εστίας του.

Μπορεί επιθετικά οι "κιτρινόμαυροι" να μην απείλησαν ουσιαστικά - πλην συγκεκριμένων περιπτώσεων - αλλά έφυγαν χωρίς να παραβιαστεί η εστία τους στο Φάληρο και θα έχουν ευκαιρία για πρόκριση εντός έδρας στη ρεβάνς.

ΜΠΑΡΚΑΣ: Ο "κιτρινόμαυρος" που μπήκε με την περισσότερη αυτοπεποίθηση στον αγωνιστικό χώρο του "Γ. Καραϊσκάκης". Ο πιο "ζεστός" κι αυτός φάνηκε στο πρώτο δεκάλεπτο. Προέβη σε μία άστοχη έξοδο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτή δεν κόστισε στην ομάδα του. Μέσα σε ένα λεπτό (6' και 7') κατάφερε και κράτησε απαραβίαστη την εστία του. Στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Μπάρκας έγινε βασικός στη Λάρισα και στο δεύτερο κιόλας παιχνίδι του - αν και ντέρμπι - τα πήγε εξαιρετικά. Η ΑΕΚ οφείλει αρκετά στον γκολκίπερ της για το γεγονός ότι έφυγε με το βαθμό στο Φάληρο. Δεν ήταν πολλές οι ευκαιρίες, αλλά εάν έμπαινε γκολ τόσο νωρίς, από εκεί και πέρα θα μιλούσαμε για άλλο ματς.

ΓΚΑΛΟ: Είχε πιο πολύ το νου του στα αμυντικά καθήκοντα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προσπαθούσε να ανεβαίνει. Σε αυτό βοήθησε η καλή "χημεία" και αλληλοκάλυψη με τον Χριστοδουλόπουλο. Σε κάποιες σέντρες που έκανε - ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο - δεν μπόρεσε να παρεμβληθεί στην πορεία της μπάλας κάποιος συμπαίκτης του.

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Κι αυτός, όπως κι όλη η άμυνα της ΑΕΚ, ανέβασαν θεαματικά την απόδοσή του(ς) μετά το πρώτο τέταρτο, όταν και μπήκαν κάπως νωθρά. Με περισσότερη ένταση σε σχέση με τον Τσιγκρίνσκι, αλλά με την ίδια αποτελεσματικότητα στο τέλος της ημέρας.

ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ: Ο πιο σταθερός της "κιτρινόμαυρης" άμυνας. Ο Ουκρανός, πράος και συγκεντρωμένος ως συνήθως, κατορθώνει και μεταγγίζει αυτήν την ηρεμία και στους διπλανούς του. Καθαρές, σίγουρες απομακρύνσεις. Σύντομες, αλλά και σίγουρες μεταβιβάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι δύο ευκαιρίες της ΑΕΚ προήλθαν από το πόδι (πρώτο ημίχρονο) και κεφάλι (δεύτερο ημίχρονο) του.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ: Πλέον δεν είναι νέος ο ρόλος του. Τον έχει μάθει και βελτιώνεται κάθε φορά και ο ίδιος στις απαιτήσεις. Ακόμη και σε φάσεις που δεν τον βόλευε το πόδι για απομάκρυνση, τα κατάφερνε εξαιρετικά. Έκοβε μπαλιές, εν τη γενέσει τους. Πριν, δηλαδή, μετατραπούν σε ευκαιρίες. Δεδομένου του φορτίου επιθέσεων που δέχθηκε, ίσως να παίρνει του τίτλου του κορυφαίου της ομάδας του.

ΛΟΠΕΣ: Όπως και στην περίπτωση του Γκάλο, η προτεραιότητα ήταν να μην γίνει κάποιο αμυντικό λάθος που θα μπορούσε να δημιουργήσει ρήγμα από την αντίστοιχη πλευρά και αριθμητικό πλεονέκτημα του αντιπάλου πάνω στη φάση. Και στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, αυτό έγινε πραγματικότητα. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε να ανεβεί περισσότερο, χωρίς πρακτικά να αποτυπωθεί αυτό σε ευκαιρίες.

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Καλό βαθμό παίρνει ο Γαλανόπουλος, καθώς είχε αρκετά τρεξίματα κατά μήκος και πλάτος του αγωνιστικού χώρου, παρεμποδίζοντας - όσο περνούσε από το χέρι του - την "ερυθρόλευκη" κυκλοφορία της μπάλας. Το δημιουργικό κομμάτι, ποτέ δεν ήταν το "δυνατό" του στοιχείο, ωστόσο, και μπροστά προσπάθησε να τροφοδοτήσει την τριάδα (Χριστοδουλόπουλος - Λιβάγια - Αραούχο). Τραυματίστηκε στο 88ο λεπτό κι έδωσε τη θέση του στον Σιμόες.

ΚΟΝΕ: Σε σχέση με τον Γαλανόπουλο, είναι αυτός με τη μεγαλύτερη ικανότητα στο να κρατήσει την μπάλα και να τη μεταβιβάσει σωστά στους επιθετικούς. Όπως και πιο έμπειρος. Αλήθεια είναι ότι στο ανασταλτικό κομμάτι ο Κονέ ήταν καλός. Και χώρους κάλυπτε κι ατομικά ήταν καλός στις διεκδικήσεις. Ωστόσο, δημιουργικά, δεν βοήθησε τόσο.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Από την τριάδα, ήταν πολύ καλύτερος σε σχέση με τους Λιβάγια και Αραούχο. Πήρε πρωτοβουλίες, προσπάθησε να μπει στην περιοχή, να δημιουργήσει ρήγματα από τα δεξιά (πλευρά από την οποία κινήθηκε). Μπορεί να μην του βγήκαν οι προσπάθειες ή να μην έφεραν το επιθυμητό (για τον ίδιο και την ομάδα του) αποτέλεσμα, αλλά πήρε την μπάλα, δεν δίστασε, επιχείρησε. Έδωσε τη θέση του στον Μασούντ στο 83ο λεπτό.

ΛΙΒΑΓΙΑ: Ίσως ο πιο νωχελικός παίκτης της Ένωσης. Υπάρχει, σίγουρα, το ελαφρυντικό ότι η μπάλα δεν έφθανε με ευκολία (το αντίθετο μάλλον) στα πόδια του, αλλά κι αυτός δεν βοήθησε τον εαυτό του και τη μοίρα του στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο Σισέ τον ακολουθούσε παντού, δεν τον άφηνε να "πάρει ανάσα" και σίγουρα δεν αποτέλεσε απειλή για την άμυνα του Ολυμπιακού. Αντικαταστάθηκε από τον Τάσο Μπακασέτα στο 77ο λεπτό.

ΑΡΑΟΥΧΟ: Πάνω-κάτω ισχύει ο,τι και για τον Κροάτη. Ίσως να είχε περισσότερο νεύρο ο Αργεντινός. Περισσότερο, μάλιστα, στο δεύτερο ημίχρονο. Αλλά και πάλι τα νεύρα του αυτά διοχετεύτηκαν περισσότερο στις συμπλοκές των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων παρά στην ουσιαστική βοήθεια.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Μάρκο Λιβάγια στο 77'. Δεν έκανε τίποτα περισσότερο (σίγουρα όχι κάτι λιγότερο) σε σχέση με τον Κροάτη.

ΜΑΣΟΥΝΤ: Πέρασε στη θέση του Χριστοδουλόπουλου στο 83ο λεπτό. Προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα. Δεν απέφυγε, όμως, και τις περιττές ενέργειες.

ΣΙΜΟΕΣ: Ήταν η τρίτη και τελευταία αλλαγή του Χιμένεθ. Πέρασε στο 90ό λεπτό στη θέση του Γαλανόπουλου, ο οποίος τραυματίστηκε. Ασφαλώς και δεν μπορεί να κριθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΟΑΚΑ θα λύσουν τις διαφορές τους Ολυμπιακός και ΑΕΚ
Τσίκινης για Σιδηρόπουλο: "Ώριμος, έμπειρος, πολύ καλή διαιτησία"
Χιμένεθ: "Εκτός από τα πρώτα 10 λεπτά, ο Ολυμπιακός δεν μας πλησίασε"
Οι στρατιώτες της ΑΕΚ
Μπάρκας: "Πιστεύω ότι εμείς θα περάσουμε"
Ο Λαμπρόπουλος διέκοψε δηλώσεις για να πάρει φανέλα από τον Θεοδωρίδη
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ