ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

ΑΕΚ-ΜΙΛΑΝ (EUROPA LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΕΝΤΕΚΑΔΑ
ΑΕΚ ICON

Η ΑΕΚ απέσπασε ένα ακόμα 0-0 από τη Μίλαν, στο ΟΑΚΑ αυτή τη φορά, και το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών του Μανόλο Χιμένεθ, στην αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Εξαιρετική απόδοση "έπιασαν" οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ το βράδυ της Πέμπτης (2/11) στο ΟΑΚΑ. Όπως στο Μιλάνο, έτσι και στην Αθήνα περιόρισαν αισθητά τους "ροσονέρι" και τους κράτησαν στο μηδέν. Το Sport24.gr "ακτινογραφεί" τους παίκτες της Ένωσης για την εμφάνιση που πραγματοποίησαν μετά το 0-0 του Ολυμπιακού Σταδίου.

ΑΝΕΣΤΗΣ: Θεατής σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους. Μόλις μία τελική είχε άλλωστε η Μίλαν. Όταν χρειάστηκε να βγει και μαζέψει, το έκανε με εξαιρετικό τρόπο. Στο δεύτερο μισό, οπότε και οι "ροσονέρι" ανέβασαν την απόδοσή τους, κλήθηκε να επέμβει για να κρατήσει το μηδέν και τα κατάφερε εξαιρετικά, όπως στο 56' με το πλασέ του Ρομανιόλι, αλλά και στο 65' με το σουτ του Τσαλχάνογλου.

ΒΡΑΝΙΕΣ: Έχοντας περάσει ένα πρώτο μέρος κατά το οποίο ήταν απροσπέλαστος, στο 47' παραλίγο να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ. Έδωσε ουκ ολίγες μονομαχίες με τον Αντρέ Σίλβα και κατάφερε να τον κρατήσει μακριά από γκολ. Ο γνωστός μαχητικός Βράνιες, που έφερε εις πέρας την αποστολή του, "καθαρίζοντας" τις επικίνδυνες σέντρες των Ιταλών.

ΤΣΟΣΙΤΣ: Στο πρώτο μέρος όπως και οι άλλοι δύο κεντρικοί αμυντικοί, ήταν άριστος. Στο 57' ο Μοντολίβο τού βγήκε στην πλάτη και ο Ιταλός έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Παρότι προερχόταν από τραυματισμό, ζήτησε ο ίδιος να παίξει και ο Χιμένεθ δικαιώθηκε για την επιλογή του να τον χρησιμοποιήσει, αφού έκανε μεστό παιχνίδι.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ: Όπως και στο Μιλάνο, χρησιμοποιήθηκε ως αριστερός στόπερ. Με "όπλο" την ταχύτητα προσπάθησε να εξουδετερώσει όποιο κίνδυνο πήγε να δημιουργηθεί από την πλευρά του. Εκ του αποτελέσματος τα κατάφερε μια χαρά. Δεν υπέπεσε σε κανένα λάθος και αποδεικνύεται πως εκτός από μπακ, μπορεί να προσφέρει το ίδιο καλά και στο κέντρο της άμυνας.

ΓΚΑΛΟ: Πολύ τρέξιμο από τον δεξιό μπακ-χαφ της ΑΕΚ. Ενώ κύριο μέλημά του ήταν να ανακόψει τις επιθετικές προσπάθειες των Ιταλών από την πτέρυγά του, υπήρξαν φορές στο πρώτο μέρος που βγήκε μπροστά και απείλησε σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις με τα σουτ του. Και στο δεύτερο μέρος επιχειρούσε να ανέβει και να "εκτελέσει", όπως στο 69', όταν έπειτα από φανταστική κούρσα και συνεργασία με Γιόχανσον, σούταρε, αλλά ο Ντοναρούμα τον νίκησε.

ΛΟΠΕΣ: Εξαιρετικός στο πρώτο μέρος. Ο Πορτογάλος μπακ χαφ έπαιζε με επιτυχία την πτέρυγα, κατεβάζοντας μπάλα με άνεση και ταχύτητα. Πολύ ορεξάτος και ξεσήκωσε τον κόσμο με τη φοβερή ντρίμπλα του στον Μουσάκιο πάνω στη γραμμή. Και στο δεύτερο μέρος έκανε αρκετές κούρσες από την πλευρά του. Αστείρευτες δυνάμεις από τον Λόπες, ο οποίος παιχνίδι με παιχνίδι δείχνει ότι είναι σούπερ μεταγραφή για την ΑΕΚ.

ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ: Ο αρχηγός της ΑΕΚ ήταν εξαιρετικός σε κάθε του ενέργεια. Και τις φορές που κλήθηκε να κλείσει χώρους και να κόψει, αλλά και όταν έπρεπε να μοιράσει τη μπάλα. Στο δεύτερο μέρος είχε περισσότερη δουλειά, αφού οι "ροσονέρι" ανέβασαν στροφές και με την είσοδο του Σούσο προσπάθησαν να διασπάσουν την άμυνα της ΑΕΚ από τον άξονα. Στο 90' έπιασε την... οβίδα μακριά έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

ΣΙΜΟΕΣ: Ο παρτενέρ του Γιόχανσον. Το ίδιο καλός. Υπήρχαν φορές που με τη δουλειά του, αλλά και φυσικά εκείνη του Σουηδού, οι χαφ της Μίλαν αδυνατούσαν να δώσουν τη μπάλα μπροστά και τη γύριζαν προς τα πίσω. Όπως και ο Σουηδός, είχε μπόλικη δουλειά από το 46' μέχρι το 60', μετά την είσοδο του Σούσο δηλαδή, αλλά μετά την είσοδο του Γαλανόπουλου "έδεσε" η μεσαία γραμμή και αντεπεξήλθε στα καθήκοντά του, αν και κουράστηκε πολύ.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Έπαιξε πίσω από Λάζαρο και Αραούχο. Ο δημιουργικός μέσος της ΑΕΚ. Προσπάθησε να πάρει μπάλες, να κάνει παιχνίδι, ωστόσο βγήκε στο 66' και τον αντικατέστησε ο Γαλανόπουλος. Ο Χιμένεθ αντιλήφθηκε ότι η ομάδα του χρειάζεται παίκτη με περισσότερες ανασταλτικές ικανότητες, με δεδομένο ότι η είσοδος του Σούσο λειτούργησε ευεργετικά για τη Μίλαν, η οποία άσκησε πρέσινγκ.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ιδιαίτερα κινητικός στο πρώτο μέρος, επεδίωκε μονίμως να πάει στο ένας εναντίον ενός, με την ελπίδα να "τρυπήσει" την άμυνα της Μίλαν. Όταν δεν του "έβγαινε", επιχειρούσε να αλλάζει γήπεδο με "μεγάλες" μπαλιές. Στην τελευταία του ενέργεια στο ματς, επιχείρησε να σκοράρει με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Αντικαταστάθηκε στο 60' από τον Λιβάγια.

ΑΡΑΟΥΧΟ: Αυτή τη φορά έπαιξε βασικός κόντρα στη Μίλαν. Μπορεί να μην είχε τη δυνατότητα να "εκτελέσει" πολλές φορές (το έκανε στο 75' για πρώτη φορά), αλλά έκανε πολλή δουλειά στο γήπεδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο μέρος γυρνούσε για να μαρκάρει και να κόψει και ακολούθως έφευγε στην αντεπίθεση με σπριντ. Κουράστηκε πολύ από το διαρκές τρέξιμο και στο 79' πέρασε εκτός (τον αντικατέστησε ο Γιακουμάκης).

ΑΛΛΑΓΕΣ:

ΛΙΒΑΓΙΑ: Ο Κροάτης επιθετικός έκανε αισθητή την παρουσία του με το που μπήκε στο ματς. Έβγαλε πάθος, τσαμπουκά, απείλησε στο 63' με κεφαλιά, συνεργάστηκε με τον Αραούχο, άσκησε πρέσινγκ. Δεν σταμάτησε να τρέχει για να βοηθήσει την ομάδα του. Γυρνούσε πίσω και κέρδισε ουκ ολίγα φάουλ, τοποθετώντας το σώμα του με εξαιρετικό τρόπο σε σχέση με τους παίκτες της Μίλαν.

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Μπήκε στο 66' και η επιλογή του Μανόλο Χιμένεθ να τον βάλει αποδείθηκε καταλυτική. Η μεσαία γραμμή της ΑΕΚ "έδεσε". Ο νεαρός δεν σταμάτησε να πιέζει και έδωσε πολύτιμες βοήθειες σε Σιμόες και Γιόχανσον. Όσο αγωνίστηκε έκανε ακριβώς όσα του είχε μεταφέρει ο Ισπανός προπονητής, δηλαδή να κλείσει χώρους και να μην επιτρέψει στους μεσοεπιθετικούς της Μίλαν να "τρυπήσουν" την άμυνα της ΑΕΚ.

ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ: Μπήκε στο 79' αντί του Αραούχο, τρίτη του συμμετοχή με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο κόσμος τον αποθέωσε και αυτός προσπάθησε να μπει άμεσα στο κλίμα. Έκανε φάουλ εκεί που έπρεπε για να μην επιτρέψει στη Μίλαν να βγει γρήγορα στην αντεπίθεση και πίεσε τους αντίπαλους αμυντικούς της Μίλαν για να μην κάνουν παιχνίδι.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ