ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÁÏÕÓÔÑÉÁ ÂÉÅÍÍÇÓ / EUROPA LEAGUE / AEK - AUSTRIA WIEN / ÏÌÁÄÁ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÁÏÕÓÔÑÉÁ ÂÉÅÍÍÇÓ / EUROPA LEAGUE / AEK - AUSTRIA WIEN / ÏÌÁÄÁ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr περνάει από ακτίνες την απόδοση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, που και πάλι έβγαλαν χαρακτήρα στο τέλος και με ανατροπή, κατάφεραν να μην χάσουν από την Αούστρια.

Η ΑΕΚ, εμφανώς κουρασμένη απ' τα συνεχόμενα παιχνίδια, αναδείχθηκε ισόπαλη (2-2) με την Αούστρια Βιέννης για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Οι "κιτρινόμαυροι" προηγήθηκαν στο σκορ, οι Αυστριακοί έκαναν την μεγάλη ανατροπή, αλλά τελικά στο 90' ο Μάρκο Λιβάγια, με το δεύτερο προσωπικό γκολ του, χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Το Sport24.gr περνάει από ακτίνες την απόδοση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που και πάλι έβγαλαν χαρακτήρα στο τέλος.

ΑΝΕΣΤΗΣ: Σε κανένα από τα δυο γκολ, δεν είχε την δυνατότητα να αντιδράσει. Και δεν φέρει ευθύνη. Αντέδρασε εξαιρετικά σ’ εξ επαφής σουτ στο 17ο λεπτό, ενώ έβγαλε και μια καλή απόκρουση στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ της Αούστρια, καθώς δεν είχε ούτε χώρο, ούτε χρόνο να αντιδράσει.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ: Αγωνίστηκε και πάλι ως αριστερό μπακ, όμως είχε και πάλι πολύ καλή παρουσία. Τα πήγε καλά σ’ ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, καθώς δεν έχασε ούτε μια μονομαχία. Μόνο στην φάση του γκολ της Αούστρια, δεν πρόλαβε να καλύψει την πλευρά του, καθώς είχε βγει μπροστά. Στην φάση του δεύτερου γκολ των Αυστριακών, προσπάθησε να καλύψει αλλά δεν πρόλαβε.

ΒΡΑΝΙΕΣ: Ήταν ο παίκτης που σχεδόν από την αρχή του ματς, προσπάθησε να μαζέψει πράγματα στην άμυνα της ΑΕΚ και να κλείσει τρύπες. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ουσιαστικά έτρεχε για να καλύψει τους πολλούς χώρους που έμεναν ανοικτοί. Και έκανε πολλές καθοριστικές επεμβάσεις. Πολλές φορές έσωσε καταστάσεις χάρη στην ταχύτητα και τον δυναμισμό του.

ΤΣΟΣΙΤΣ: Ο άτυχος της βραδιάς, αυτή την φορά ήταν ο Σέρβος στόπερ. Πρώτον διότι έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει, καθώς σε σουτ εξ επαφής, δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Αούστρια. Και δεύτερον, διότι χρειάστηκε να αποχωρήσει νωρίς από το ματς.

ΓΚΑΛΟ: Ξεκίνησε καλά στο ματς, παίρνοντας πρωτοβουλίες από την πλευρά του και κάνοντας ανεβάσματα, στα οποία προσπαθούσε να βοηθήσει την επιθετική λειτουργία. Όσο περνούσε η ώρα ωστόσο, είχε κάποια ζητήματα στα ανασταλτικά του καθήκοντα από την πλευρά του. Και στο δεύτερο ημίχρονο αντί να μειωθούν αυτά τα προβλήματα, πολλαπλασιάστηκαν. Ενώ δεν βοήθησε και καθόλου στο επιθετικό κομμάτι.

ΑΪΝΤΑΡΕΒΙΤΣ: Έπαιξε ως δεύτερο αμυντικό χαφ, δίπλα στον Γιόχανσον. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως δεν βοήθησε σε κανένα κομμάτι του παιχνιδιού. Ούτε στο ανασταλτικό, που πολλές φορές άφησε "τρύπα" μπροστά από τα στόπερ της ΑΕΚ. Αλλά ούτε και στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς δεν είχε συνεισφορά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και είχε λάθος επιλογές.

ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ: Πολύ τρέξιμο και πολλή δουλειά. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, έδειχνε πολλές φορές να τρέχει και να μαρκάρει για… δυο. Προσπαθούσε να καλύψει τα κενά που υπήρχαν στη μεσαία γραμμή και κυρίως μπροστά στα στόπερ και τις περισσότερες φορές το έκανε με επιτυχία. Ο Σουηδός μέσος και στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε πολλές μάχες στη μεσαία γραμμή και έτρεξε πολλά χιλιόμετρα.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Είτε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, όπως έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο, είτε πίσω από τον σέντερ φορ, όπως έπαιξε στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου, ο αρχηγός της ΑΕΚ έκανε καλό παιχνίδι. Από δική του κάθετη πάσα έχει ξεκινήσει το γκολ της ΑΕΚ. Ενώ στο δεύτερο ημίχρονο και έχει δημιουργήσει και έχει χάσει πολλές ευκαιρίες για γκολ.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Έβγαλε και σ’ αυτό το ματς πολλή ενέργεια στο παιχνίδι του, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Και ειδικά στο πρώτο καλό ημίωρο της ΑΕΚ, ο Λάζαρος βοήθησε πολύ. Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο και όσο περνούσε η ώρα, παρόλο που είχε διάθεση και παρόλο που έπαιρνε πρωτοβουλίες, έδειχνε πλέον να μην έχει ενέργεια. Κάτι άλλωστε που είναι λογικό.

ΛΙΒΑΓΙΑ: Καθοριστικός ήταν ο Κροάτης φορ για την εξέλιξη του ματς. Και αρνητικά αλλά και θετικά. Έβαλε δυο γκολ, αλλά έχασε πολλές ευκαιρίες. Βλέπετε ο Λιβάγια βρέθηκε πολλές φορές σε θέση βολής, αλλά είτε ήταν άτυχος διότι η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, είτε διότι τον νίκησε ο τερματοφύλακας της Αούστρια, ο οποίος χθες έκανε όργια. Πάντως ο Κροάτης φορ έκανε εντυπωσιακό παιχνίδι. Πέτυχε δυο γκολ και ήταν μέσα σ’ όλες τις φάσεις.

ΑΡΑΟΥΧΟ: Για μια ακόμα φορά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, παρότι μπήκε σε φάσεις και είχε τις ευκαιρίες του να εκτελέσει ο ίδιος. Όμως έπεσε και αυτός πάνω στον τερματοφύλακα της Αούστρια. Ωστόσο ο Αραούχο είχε μεγάλη συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι της ΑΕΚ. Και ήταν αυτός ξεκίνησε το πρώτο γκολ του Λιβάγια και έδωσε το δεύτερο.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μπήκε στην θέση του τραυματία Τσόσιτς. Χρειάστηκε τον χρόνο του για να μπορέσει να βρει ρυθμό και καλά πατήματα. Μάλιστα στην αρχή έχασε κάποιες μονομαχίες. Όμως στη συνέχεια κρατούσε καλά την θέση του. Και κέρδισε μονομαχίες. Παρόλα αυτά δυσκολευόταν να κάνει παιχνίδι από τα μετόπισθεν. Θυσιάστηκε για το ρίσκο στο τέλος.

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο για να δώσει στη μεσαία γραμμή την ενέργεια και τα τρεξίματα που έλειπαν. Και το έκανε. Από την στιγμή που μπήκε στο γήπεδο ο Γαλανόπουλος, η ΑΕΚ άρχισε να αποκτά και πάλι δυναμική και κυριαρχία στη μεσαία γραμμή και να παίρνει τα ηνία του παιχνιδιού.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Ήταν η τελευταία αλλαγή του Χιμένεθ. Έπαιξε λίγο και δεν πρόλαβε να μπει στο ματς και να πάρει προσπάθειες. Δεν πήρε μπάλα στα πόδια του για να απειλήσει.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ