ΑΕΚ

H κριτική των παικτών της ΑΕΚ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ προκρίθηκε παρά την ήττα (0-1) στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για δεύτερη διαδοχική σεζόν και το Sport24.gr καταγράφει την απόδοση των "κιτρινόμαυρων" στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό.

Αν κι έχασε από τον Ολυμπιακό (0-1), η ΑΕΚ προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας χάρη στο προβάδισμα από το πρώτο ματς στο "Γ. Καραϊσκάκης" (νίκη με 1-2). Η Ένωση προσπάθησε να μη ρισκάρει και να κρατήσει τον Ολυμπιακό μακριά από τα καρέ της. Ένα λάθος του Μάνταλου έδωσε την ευκαιρία στον Ρομάο να σκοράρει, ενώ η κεφαλιά του Καρντόσο σταμάτησε στο δοκάρι. Τερματοφύλακας ο Αλμέιδα στις καθυστερήσεις λόγω της αποβολής του Ανέστη (!). Ο "Δικέφαλος" έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε...

ΑΝΕΣΤΗΣ: Εξαιρετική αντίδραση - αν και "κρύος" - μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του ματς στο εξαιρετικό σουτ του Φορτούνη. Στη φάση του 33ου λεπτού με τον Μάριν να σουτάρει - αφού ταλαιπώρησε με διαδοχικές προσποιήσεις όλη την άμυνα της ΑΕΚ - έδειξε να αιφνιδιάζεται, αλλά η μπάλα πέρασε έξω. Καλή αντίδραση στο 45', στο σουτ στην κίνηση από τον Καμπιάσο. Στο γκολ δεν φέρει ευθύνη, ούτε στην κεφαλιά του Καρντόσο μπορούσε να κάνει κάτι. Ανόητα προκάλεσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή του στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Μπορεί να απέμενε ελάχιστος χρόνος, αλλά ο Χιμένεθ είχε ολοκληρώσει τις κινήσεις του! Θα μπορούσε να αποβεί μοιραίος για την ομάδα του.

ΓΚΑΛΟ: Καλός ο Βραζιλιάνος στο πρώτο ημίχρονο και με περισσότερα "ανεβάσματα" σε σχέση με τον Ντίντακ Βιλά. Μάλιστα, είχε και την ευκαιρία να βρει δίχτυα σε μία εκ των προωθήσεών του, στο 40ό λεπτό. Στο δεύτερο ημίχρονο, έμεινε περισσότερο στα ανασταλτικά του καθήκοντα και δεν βοήθησε τόσο επιθετικά.

ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ: Ξεκίνησε κάπως υποτονικά, υποπίπτοντας σε μερικά λάθη στα πρώτα λεπτά. Αυτά δεν κόστισαν στην Ένωση παρά μόνο την παραχώρηση κάποιων στημένων φάσεων στον Ολυμπιακό, αλλά είναι ενδεικτικές. Σταδιακά βελτιώθηκε. Η καλή "χημεία" που είχε με τον Βράνιες χάθηκε σταδιακά στο δεύτερο ημίχρονο, με αποκορύφωμα την "τρικυμία" του τελευταίου τετάρτου.

ΒΡΑΝΙΕΣ: Αχρείαστο το πάτημα στον Μάριν, γλίτωσε την αποβολή. Ο Βόσνιος στο παιχνίδι του Φαλήρου ήταν ψύχραιμος κι έμεινε μακριά από τις προκλήσεις. Σήμερα, καμία σχέση, Μέχρι και οι συμπαίκτες του αντέδρασαν και του το επισήμαναν. Τα νεύρα δεν είναι σύμμαχος κανενός παίκτη, ούτε φυσικά και του Βόσνιου που με τέτοιες ενέργειες χάνει και το δίκιο των καλών εμφανίσεων. Δεν είχε καθαρό μυαλό.

ΝΤΙΝΤΑΚ: Είχε το μυαλό να βοηθά τον Τσιγκρίνσκι και στο μαρκάρισμα του Ανσαριφάρντ, μιας και ο Ιρανός έπαιζε στο όριο ως αιχμή του δόρατος της "ερυθρόλευκης" επίθεσης. Ήρεμος, με καθαρό μυαλό, ανταποκρίθηκε στα στάνταρ που τον έχουμε συνηθίσει. Στο δεύτερο ημίχρονο, η απόδοσή του "έπεσε".

ΣΙΜΟΕΣ: Σταθερός και αρκετά καλός ο Πορτογάλος, όπως και στον πρώτο ημιτελικό. Πανταχού παρών, να κυνηγά την μπάλα, είτε για να ανακτήσει την κατοχή της, είτε για να ανακόψει τους αντιπάλους. Ήρεμος. Αυτή την ηρεμία επιχείρησε να μεταδώσει και στους συμπαίκτες του. Στο δεύτερο ημίχρονο γύρισε πίσω, όπως και όλη η ομάδα.

ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ: Σπάνια ξεφεύγει από τα στάνταρ επίδοσης που έχει ο ίδιος οριοθετήσει. Μπορεί να μην ήταν τόσο καλός, όσο στο "Γ. Καραϊσκάκης", ο Σουηδός αλλά και πάλι είχε αυτή τη σταθερότητα που τον χαρακτηρίζει. Μαζί με τον Σιμόες έδωσαν μάχες με τους χαφ του Ολυμπιακού. Άλλες τις κέρδισαν, άλλες τις έχασαν. Οπισθοχώρησαν, αδικαιολόγητα εν μέρει, στο δεύτερο ημίχρονο μαζί με τον Σιμόες.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Τα νεύρα που είχε - είτε από μαρκαρίσματα που δέχθηκε είτε από τις περιπτώσεις που έπρεπε να υπερασπιστεί την ομάδα του (ων αρχηγός) ενώπιον του διαιτητή - δεν τον βοήθησαν. Οι χαφ του Ολυμπιακού έκλεισαν καλά τους χώρους και δεν του άφησαν πεδίο δράσης. Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 70ό λεπτό, αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού με εξίσου εξαιρετική επέμβαση του στέρησε την ευκαιρία να σκοράρει. Υπέπεσε σε λάθος στο 82' σε ένα κομβικό χώρο, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στον Ρομαό κι εκείνος να σκοράρει.

ΠΑΤΙΤΟ: Εμφανώς βελτιωμένος ανασταλτικά σε σχέση με το ματς του Φαλήρου. Κυνήγησε να πάρει την μπάλα, δεν κρύφτηκε, ανέλαβε πρωτοβουλία από την πτέρυγα αρμοδιότητάς του (αριστερή). Δεν του βγήκαν οι προσπάθειες, αλλά κράτησε πίσω τον Φιγκέιρας και η κινητικότητά του προκαλούσε αναστάτωση στη φιλοξενούμενη άμυνα. Αποχώρησε στο 62ο λεπτό για να δώσει τη θέση του στον Γαλανόπουλο.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ωραίο το σκαστό σουτ που επιχείρησε στο 28ο λεπτό και το οποίο εξουδετέρωσε με δυσκολία ο Στέφανος Καπίνο. Λίγα πράγματα, ωστόσο, στη συνέχεια. Τακτικά, δεν αμφιβάλλει κάποιος ότι και μάχες και βοήθειες έδωσε. Επιθετικά, όμως, δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες. Στη φάση του 73ου λεπτού αιφνιδιάστηκε από το "τσαφ" του Ντε λα Μπέγια κι έχασε το κοντρόλ. Στο 78' έδωσε τη θέση του στον Αλμέιδα.

ΑΡΑΟΥΧΟ: Μπήκε αρκετά δυνατά. Λίγο η πάσα με το τακουνάκι, λίγο η εξαιρετικές του κινήσεις του έδωσαν αυτοπεποίθηση. Κάθε φορά που είχε την μπάλα ο Αργεντινός, έδειχνε να έχει "πάρει τον αέρα" των Ντα Κόστα και Ρέτσου. Κρατούσε με άνεση την μπάλα ο Αργεντινός και δύσκολα την έχανε χωρίς φάουλ. Σίγουρα, από τους καλύτερους της Ένωσης.

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Πέρασε στο 62' στη θέση του Πατίτο με τον Μανόλο Χιμένεθ δεδομένου του εναπομείναντα χρόνου και του αποτελέσματος (0-0) να θέλει να θωρακίσει την ομάδα του στον ανασταλτικό τομέα. Δεν μπήκε στο κλίμα, ούτε στο ρόλο κι αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός.

ΑΛΜΕΪΔΑ: Ο Μανόλο Χιμένεθ τον έριξε στη μάχη, στο 78ό λεπτό, στη θέση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 90ό λεπτό, αλλά το πλασέ του πέρασε έξω. Φόρεσε και τα γάντια του τερματοφύλακα - αναγκαστικά μετά την αποβολή του Ανέστη - για ελάχιστα δευτερόλεπτα.

ΒΑΡΓΚΑΣ: Πέρασε στη θέση του Μάνταλου στο 90ό λεπτό και δεν μπορεί να κριθεί από τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής τους.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ