ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον Ολυμπιακό, χάρη στο γκολ του Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, στο ντέρμπι της 21 αγωνιστικής και το Sport24.gr καταγράφει την απόδοση των «κιτρινόμαυρων».

Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αϊντάρεβιτς και η κόντρα πάνω στον Ντα Κόστα, είχαν ως αποτέλεσμα η μπάλα να αλλάξει πορεία και να καταλήξει στα δίχτυα της εστίας του Λεάλι. Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (1-0) με τον σκόρερ και τους Ροντρίγκες (όσο αγωνίστηκε), Αραούχο, Μάνταλο (του δευτέρου ημιχρόνου) και Χριστοδουλόπουλο να έχουν καταλυτική παρουσία στην επίτευξη της νίκης.

Σε κακή ημέρα για την Ένωση, ο Τάσος Μπακασέτας, «γέμισε» το κέντρο του με την είσοδο του Γιάκομπ Γιόχανσον, ο Μανόλο Χιμένεθ.

ΜΠΑΡΚΑΣ: Άμεσος και έγκαιρος στις φορές που χρειάστηκε να επέμβει για να υπερασπιστεί την εστία του. Όπως στο τετ-α-τετ με τον Ντε λα Μπέγια μετά την άστοχη απομάκρυνση του Βράνιες στο πρώτο ημίχρονο, όπως στο σουτ του Μαρτίνς στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν ήταν πολλές οι φορές που επενέβη, σε αυτές το έκανε σωστά.

ΒΡΑΝΙΕΣ: Πολλά νεύρα από τον Βόσνιο, ο οποίος αγωνίστηκε ως δεξιός μπακ, κι όχι ως κεντρικός αμυντικός όπως έχουμε συνηθίσει, λόγω των απουσιών της Ένωσης. Μπορεί να παίζει σε αυτή τη θέση στην εθνική Βοσνίας, αλλά δεν είναι αυτή που παίζει στην ΑΕΚ. Είχε προβλήματα, ενδεικτική η φάση που προσπαθεί άτσαλα να απομακρύνει μια σέντρα και ο Ντε λα Μπέγια γίνεται κάτοχος της μπάλας. Αυτά περιορίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, συγκριτικά με το πρώτο.

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Έχασε (μαζί με τον Κολοβέτσιο) τον Ντε λα Μπέγια, στη κεφαλιά που έπιασε ο Ισπανός μπακ του Ολυμπιακού στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Δεν δέχθηκε τόση πίεση, όσο οι πλάγιοί του, καθώς ο Ολυμπιακός αναπτύχθηκε από τα άκρα του. Όταν δέχθηκε αντέδρασε αποτελεσματικά, προτιμώντας την άμεση απομάκρυνση παρά το καθετί περιττό. Σε καλή ημέρα, όπως και ο παρτενέρ του.

ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ: Ήταν αυτός που έβγαλε τη βαθιά μπαλιά για τον Αραούχο, όταν ο Αργεντινός βγήκε τετ-α-τετ με τον Λεάλι. Ισχύει ό,τι και στην ανωτέρω περίπτωση. Καλή συνεργασία ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ. Σωστή κάλυψη, αμεσότητα στις επεμβάσεις.

ΝΤΙΝΤΑΚ: Καλύτερος από τον Βράνιες, αλλά η κανονική και μόνη θέση του Ντίντακ είναι αριστερός μπακ. Δέχθηκε αρκετή πίεση από την πλευρά του από τους Ελιουνούσι και Φιγκέιρας. Θα μπορούσε να αποφύγει την κίτρινη κάρτα στην «κοκορομαχία» του 33 λεπτού. Στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν σαφώς καλύτερος και πιο ανεβασμένος. Προς αυτή την κατεύθυνση βοήθησε και η καλύτερη συνεργασία του (σε όλους τους τομείς) με τον Μάνταλο.

ΣΙΜΟΕΣ: Ο παλιός καλός Σιμόες, έτσι όπως συστήθηκε την περυσινή σεζόν στο ελληνικό κοινό. Έτρεχε παντού και πάντα, κάλυπτε κενά, ανέλαβε μαζί με τον Αϊντάρεβιτς την απενεργοποίηση του Φορτούνη και τα κατάφεραν καλά σε μεγάλο βαθμό. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από τον Πορτογάλο μέσο, ο οποίος έδωσε πολλές μάχες, απέφυγε τις διενέξεις (άρα και τα νεύρα) γι’ αυτό και έβγαλε το ματς χωρίς κάρτα.

ΑΪΝΤΑΡΕΒΙΤΣ: Αυτός ήταν που εκτέλεσε το φάουλ, από αυτού τα πόδια (έστω κι αν η αλλαγή της πορείας της μπάλας από το κεφάλι του Ντα Κόστα ήταν καταλυτική για την έκβαση της φάσης) η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Γενικά είχε εμπιστοσύνη στα πόδια του, ενδεικτική μια φάση κατά την οποία πήρε πάνω του μια εκτέλεση κόρνερ, ενώ πάνω από την μπάλα ήταν ο Πατίτο. Μαζί με τον Σιμόες έδωσαν πολλές μάχες και κατάφεραν να απενεργοποιήσουν τον Φορτούνη. Αυτός που έκρινε το ματς.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Εκτός παιχνιδιού για το πρώτο ημίχρονο κι όχι μόνο. Δεν ήταν ιδιαίτερα κινητικός, με τον Ντε λα Μπέγια (ως επί το πλείστον), να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα ως προς το μαρκάρισμά του. Η παρουσία του δεν ανησύχησε τους «ερυθρόλευκους» στο χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε. Αμυντικά προσπάθησε να πιέσει και δώσει βοήθειες, αλλά επιθετικά πενιχρή η συνεισφορά του. Έδωσε τη θέση του στον Χριστοδουλόπουλο στο 66 λεπτό.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Καλά μπλοκαρισμένος στο πρώτο ημίχρονο από τους χαφ του Ολυμπιακού, ο αρχηγός της ΑΕΚ. Βγήκε να πάρει την μπάλα, την κουβάλησε όσο μπορούσε, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει συνθήκες απειλητικές για την αντίπαλη εστία. Ούτε οι στημένες φάσεις που εκτέλεσε του βγήκαν. Στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε περισσότερους χώρους και, τροφοδότησε με καλύτερο τρόπο τους συμπαίκτες του. Έδωσε τη θέση του στον Βινίσιους στο 84 λεπτό. Ο Μάνταλος του δευτέρου ημιχρόνου ήταν εξαιρετικός.

ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ: Ο πιο δραστήριος παίκτης της ΑΕΚ. Κινούμενος είτε εξ δεξιών, είτε εξ’ αριστερών ο Αργεντινός εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα και την τεχνική του και δημιούργησε ουκ ολίγα προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού. Άλλωστε, το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ της Ένωσης (σ.σ εκτέλεση Αϊντάρεβιτς) ήταν φάουλ που κέρδισε ο ίδιος από τον Μποτία. Ο καλύτερος παίκτης της Ένωσης στο διάστημα που αγωνίστηκε. Κι αυτό γιατί στο 55' τραυματίστηκε και βουρκωμένος αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο.

ΑΡΑΟΥΧΟ: Δημιούργησε αρκετά προβλήματα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού (Μποτία – Ντα Κόστα). Έδειξε να προσπαθεί να συγκρατήσει τον εκνευρισμό του στις φάσεις με τον Φιγκέιρας, είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της Ένωσης μέχρι το γκολ του Αϊντάρεβιτς, όταν βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Λεάλι, αλλά το πλασέ του κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ιταλού γκολκίπερ των «ερυθρολεύκων». Έχασε άλλη μια εξαιρετική ευκαιρία στο 65’, αλλά έπεσε πάνω στην ωραία αντίδραση του Λεάλι.

ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ: Πέρασε στη θέση του τραυματία, Πατίτο Ροντρίγκες, στο 55'. «Γέμισε» περισσότερο το «κιτρινόμαυρο» κέντρο και έδωσε και περισσότερες ανάσες στους Αϊντάρεβιτς και Γιόχανσον. Κατά κάποιο τρόπο, η είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο συνέπεσε και με την επιθετική «απελευθέρωση» του Μάνταλου. Ο Γιόχανσον είναι ένας παίκτης που ξέρει τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο και το κάνει σωστά.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πέρασε στη θέση του Τάσου Μπακασέτα στο 66'. Έδωσε ώθηση στην ΑΕΚ, σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να οργανώσει το παιχνίδι του για να πιέσει για την ισοφάριση. Το κυριότερο ότι αυτός αποτέλεσε αιτία – η ταχύτητά του και η προσποίησή του δηλαδή – για τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή του Μποτία.

ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ: Πέρασε στη θέση του Μάνταλου στο 84'. Ελάχιστος ο χρόνος συμμετοχής του και δεν μπορεί να κριθεί.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ