ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ
ΑΕΚ ομαδική Αραβίδης Σιμόες Μάνταλος INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ έχασε με 4-0 από τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης", έχοντας κάκιστη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. Το Sport24.gr κάνει την κριτική των ποδοσφαιριστών της Ένωσης.

Πληρώνοντας το αγνώριστο πρόσωπο του δευτέρου ημιχρόνου, σε σχέση με το πρώτο και τη συνολική κατάρρευση μετά το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, η ΑΕΚ υπέστη βαριά ήττα (4-0) στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Μπαρόχα: Προήλθε από δύσκολη εβδομάδα μετά τις γκέλες που έκανε με την εθνική Βενεζουέλας. Στο πρώτο γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ δε φέρει ευθύνη, μιας και ήταν κακή η συνολική αντίδραση σε στημένη φάση. Ούτε και στο δεύτερο, καθώς ο Ιντέγιε βρέθηκε πρόσωπο με το τέρμα. Στο τρίτο βρέθηκε προς τετελεσμένου γεγονότος. Εξουδετέρωσε το σουτ του Πάρντο, αποτρέποντας το 4-0, το οποίο ήρθε αργότερα.

Λαμπρόπουλος: Για το γκολ του Μποτία, είπαμε ότι δεν λειτούργησε καλά η άμυνα στο σύνολό της. Είχαν καλή "χημεία" με τον Τζανετόπουλο, δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο αυτή άρχιζε να παρουσιάζει αρρυθμίες. Σε μία από αυτές, η Ένωση δέχθηκε και το δεύτερο γκολ. Η κατάρρευση (συνολική) έφερε και το τρίτο γκολ. Και τη γένεση του τετάρτου. Από κάποιο σημείο και μετά είχε χαθεί η ποδοσφαιρική επικοινωνία.

Τζανετόπουλος: Στην αρχή του ματς έβγαινε πρώτος στην μπάλα μην αφήνοντας τον Ιντέγιε κυρίως να την πάρει στα πόδια του. Έβγαλε ορθώς κι έξυπνα τον Ντομίνγκες σε θέση οφσάιντ στο 20ο λεπτό. Έδειχνε να είναι ο πιο παθιασμένος ως προς τον τρόπο παιχνιδιού από την αμυντική τετράδα. Στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, αυτό του Ιντέγιε, έχασε τον Νιγηριανό, αντιλαμβανόμενος λάθος την κίνηση του Αφρικανού. Μοιράζεται τη συνολική κάκιστη αμυντική εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου με τον παρτενέρ του, Λαμπρόπουλο.

Γκάλο: Αν και ξεκίνησε νωχελικά το ματς με τους Ντουρμάζ και Ιντέγιε να τον αφήνουν πίσω στην κούρσα πάνω στη γραμμή, στη συνέχεια ανέβηκε. Στην αμυντική κάλυψη του Πλατέλλα είχε να αντιμετωπίσει το μεγάλο κενό που χώριζε τους δύο ποδοσφαιριστές. Γι' αυτό και δεχόταν βοήθειες από τον Γκάλο. Ο πιο ποιοτικός τεχνικά από την τετράδα άμυνας της Ένωσης, προσπάθησε να δημιουργήσει παιχνίδια, έχοντας ως στόχο με μακρινές μπαλιές του Μπαρμπόζα και Αραβίδη στο πρώτο ημίχρονο. Από την πλευρά του, προήλθε το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού. Υπέπεσε σε πέναλτι στον Ερνάνι, στη φάση του τέταρτου γκολ.

Ντίντακ: Αν και στα καθήκοντα της θέσης ήταν άμεμπτος, καθώς απενεργοποίησε τον Σεμπά, είναι ο άμεσα εμπλεκόμενος στη φάση που η ΑΕΚ δέχεται το γκολ. Χάνει τον Μποτία, με αποτέλεσμα ο Ισπανός να βρεθεί μόνος του στην περιοχή και να σκοράρει. Στο δεύτερο ημίχρονο άρχισε να ανεβαίνει περισσότερες φορές, επιτυχημένα μάλιστα, αφήνοντας όμως παράλληλα κενά.

Σιμόες: Έδωσε μάχες με τον Γιόχανσον στη μεσαία γραμμή, ήταν αυτός που υποδεχόταν την μπάλα από τους αμυντικούς, όταν η ΑΕΚ επετίθετο ορθολογικά. Προσπάθησε να αλλάξει το παιχνίδι προς τις δύο πλευρές, όχι πάντα επιτυχημένα. Έδωσε τη θέση του στον Μπουονανότε, στο 63ο λεπτό.

Γιόχανσον: Ο Σουηδός έδωσε αρκετές μάχες, αέρος κι εδάφους με τους μέσους του Ολυμπιακού. Άλλωστε, αυτός είναι ο ρόλος του στο γήπεδο. Δεν είναι ούτε να δημιουργεί. Έτρεξε, έκανε φάουλ, πίεσε, κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονό από το φιλότιμο και την επιμονή (και υπομονή) που έδειξε. Όταν έχασε τον Σιμόες από δίπλα του, είδαμε την απόδοσή του να ακολουθεί φθίνουσα πορεία.

Μάνταλος: Ήταν καλά μαρκαρισμένος από τους "ερυθρόλευκους", με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει την μπάλα και να εκδηλώσει την επιθετική πρωτοβουλία της ΑΕΚ, ως είθισται. Η Ένωση έμοιαζε να εξαρτάται από τις εμπνεύσεις του, τις οποίες όμως δεν είχε σ' αυτό το ματς. Ίσως και να έπρεπε να αντικατασταθεί νωρίτερα, μιας και το ματς δεν του βγήκε.

Μπαρμπόζα: Είχε αρκετά προβλήματα ώστε να υπερβεί τα εμπόδια που του έθετε ο Σαλίνο. Εκνευρίστηκε όταν δεν του βγήκαν οι προσπάθειες με αποτέλεσμα να μην έχει το καθαρό μυαλό που απαιτείτο. Άργησε χαρακτηριστικά στη σέντρα που του έβγαλε ο Ντίντακ, στο 58ο λεπτό. Ακόμη πιο χαρακτηριστική του η φάση του 76ου λεπτού. Σπατάλησε, αργώντας, τις καλές επιθετικές προσπάθειες της ομάδας του.

Πλατέλλας: Κινητικός, προσπάθησε να διαρρήξει την αριστερή αμυντική πλευρά του Ολυμπιακού. Είχε τη φάση με το σουτ, στο 26ο λεπτό. Δεν του βγήκαν όλες οι προσπάθειες, αλλά ήταν κινητικός, προσπαθούσε, πάλευε. Είχε πολλά νεύρα, σε μερικές περιπτώσεις είχε δίκιο. Ωστόσο αυτός ο εκνευρισμός, δεν τον βοήθησε. Έδωσε τη θέση του στον Κρισάντους, στο 75ο λεπτό.

Αραβίδης: Έδωσε μάχες, με τον Σιόβα τις περισσότερες φορές. Προσπάθησε με τη διαρκή κίνησή του χωρίς την μπάλα, να βοηθήσει τους μέσους να "σπάσουν" την μπάλα είτε στον Μπαρμπόζα, είτε στον Πλατέλλα. Ωστόσο, όπως ισχύει και στην περίπτωση του Μάνταλου, ήταν καλά μαρκαρισμένος. Δεν του βγήκαν και οι προσπάθειες.

Μπουονανότε: Πέρασε στη θέση του Σιμόες στο 63ο λεπτό, αλλά δεν πήρε την μπάλα στα πόδια του κι επομένως τις προσπάθειες που θα ήθελε. Επτά λεπτά μετά την είσοδό του, ήρθε και το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού που οδήγησε σε γενική κατάρρευση την ομάδα. Εάν έπαιρνε την μπάλα περισσότερες φορές, ίσως να μπορούσε η ΑΕΚ να φανεί πιο απειλητική.

Κρισάντους: Πέρασε στο 75ο λεπτό στη θέση του Πλατέλλα, δεν μπόρεσε να δείξει και πολλά πράγματα. Δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός για το "ερυθρόλευκο" αμυντικό δίδυμο.

Κορδέρο: Πέρασε στο 82ο λεπτό, στη θέση του Μάνταλου. Με το σκορ 3-0 εις βάρος της ΑΕΚ, δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά πράγματα. Προσπάθησε με φωνές και κατευθυντήριες οδηγίες να ηρεμήσει τους συμπαίκτες του, αλλά το χρονικό κι αγωνιστικό σημείο δεν ευνοούσε ούτε γι' αυτό.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ