Η επιστολή στην ΑΕΚ: "Δημήτρη και Άγγελε κρατάτε γερά"

Το Sport24.gr φέρνει στο φως την επιστολή που έλαβε η ΠΑΕ ΑΕΚ από συγγενή του κρατουμένου στην Τουρκία, στρατιωτικού Κούκλατζη, η οποία κινητοποίησε τον οργανισμό της.

Πίσω από την σπουδαία κίνηση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ να αφιερώσουν τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, στον στρατιωτικό Δημήτρη Κούκλατζη, ο οποίος κρατείται σε τουρκικές φυλακές, υπάρχει η αφορμή που συγκίνησε τον κιτρινόμαυρο οργανισμό και προκάλεσε την ενεργοποίησή του.

Συγγενικό πρόσωπο του κρατουμένου, απέστειλε στην ΠΑΕ μια συγκινητική επιστολή με την οποία ενημέρωνε για την αγάπη που ο Δημήτρης τρέφει προς την ΑΕΚ. Μαζί καταγραφόταν η παράκληση για ένα μήνυμα συμπαράστασης προς τον στρατιωτικό, μία εκδήλωση ενδιαφέροντος από την αγαπημένη ομάδα του, για να πάρει κουράγιο και δύναμη. Μεταφέροντάς τη και στον συνάδελφο και συγκρατούμενό του. Η ακόλουθη:

«Αξιότιμοι κύριοι της ΠΑΕ ΑΕΚ, σας στέλνω αυτή την επιστολή, προκειμένου να ζητήσω τη βοήθεια σας σε ένα ζήτημα οικογενειακό. Ο ξάδερφός μου, λοχίας Κούκλατζης Δημήτρης (ένας εκ των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές) είναι μεγάλος λάτρης και πιστός φίλαθλος της αγαπημένης μας ομάδας. Έχει ταξιδέψει ουκ ολίγες φορές από την ακριτική Ορεστιάδα Έβρου στην Αθήνα προκειμένου να συμπαρασταθεί στην ομάδα μας και να βοηθήσει με τη φωνή του την ΑΕΚ.

Τις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει μέσα σ’ ένα τουρκικό κελί, μαζί με τον συνάδελφο του, θεωρώ ότι θα μπορούσε η ομάδα μας να του ανταποδώσει τη βοήθεια τονώνοντας το ηθικό του καλύτερα από κάθε άλλον μιας και είναι ο έρωτας της ζωής του. Ένα απλό πανό με λίγα λόγια, χωρίς πολιτικά μηνύματα αλλά με καθαρά υποστηρικτικό χαρακτήρα του τύπου “Δημήτρη και Άγγελε η σκέψη μας κοντά σας”, “Δημήτρη και Άγγελε κρατάτε γερά” ή ότι εσείς νομίζετε ορθότερο θα είναι υπερπολύτιμα στην δοκιμασία που περνάνε αυτά τα παιδιά».

Ο Δημήτρης Κούκλατζης

Αμέσως η ΑΕΚ κινητοποιήθηκε, στο μέτρο του επιτρέποντος για μια υπόθεση με δύσκολη πολιτική χροιά. Το μήνυμα του συγγενούς, έφτασε μέχρι τα αποδυτήρια και εκεί, οι πραγματικοί πρωταγωνιστές των γηπέδων, αυτοί για τους οποίους ο Δημήτρης έκανε το Ορεστιάδα - Έβρος να μοιάζει Κολιάτσου - Παγκράτι, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Του αφιέρωσαν τη νίκη και ετοιμάζουν φανέλα με τις υπογραφές τους, για εκείνον και τον συγκρατούμενό του.

Ο Δημήτρης Κούκλατζης, ο οποίος μαζί με τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητραιτώδη παραμένουν φυλακισμένοι εδώ και έναν μήνα στην Τουρκία, βιώνουν δύσκολες στιγμές. Οι κιτρινόμαυροι αποφάσισαν να στείλουν στους γονείς του λοχία μια υπογεγραμμένη φανέλα για να τους δώσουν δύναμη και κουράγιο.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Το Λαύριο χρωστάει κάτι στον πατέρα μου

Το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορία της ομάδας, είχε τη δική του ξεχωριστή σημασία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24