ΑΕΚ

Η επαρχία την (ξανά)πληγώνει

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το μεγάλο "αγκάθι" και της φετινής ΑΕΚ, είναι τα παιχνίδια μακριά από την Αθήνα – Χωρίς φάσεις, χωρίς γκολ, χωρίς νίκη.

Παραδοσιακά, ακόμα και από την εποχή που η ΑΕΚ κατακτούσε τα σερί πρωταθλήματα, υπήρχε το αξίωμα πως "τους τίτλους, τους δίνει η επαρχία". Και φυσικά ισχύει και αντίστροφα. Προφανώς βέβαια, είναι ακόμα νωρίς για να κριθεί ο τίτλος.

Αλλά το βέβαιο είναι πως προς το παρόν η επαρχία, είναι αυτή που έχει στερήσει από την ΑΕΚ την κορυφή της βαθμολογίας. Κάτι που φυσικά δεν έχει να κάνει μόνο με το στραβοπάτημα στην Ξάνθη, το οποίο έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να προσπεράσει. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Η ΑΕΚ μέχρι τώρα έχει δώσει τέσσερα ματς εντός Αθηνών. Τρία στο ΟΑΚΑ και ένα στο Περιστέρι ως φιλοξενούμενη της Λαμίας. Και μετρά τέσσερις νίκες, το απόλυτο σε βαθμούς και με μόλις δυο γκολ παθητικό, αυτά που δέχθηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αντίθετα, στα τρία ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής η ΑΕΚ στην επαρχία, δεν έχει κάνει ούτε νίκη. Ενώ μόλις προχθές (15/10) πέτυχε το πρώτο γκολ. Σε τρία παιχνίδια, έχει δυο ισοπαλίες και μια ήττα και από τους εννέα βαθμούς που ήταν διαθέσιμοι, έχει πάρει μόλις τους δυο.

"ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ" ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η ΑΕΚ γενικώς στο φετινό πρωτάθλημα, ευκαιρίες δημιουργεί. Μπορεί να μην τις αξιοποιεί όλες και αυτό να είναι ένα ζήτημα για τον Μανόλο Χιμένεθ.

Άλλωστε το επεσήμανε και στους παίκτες του ο Ισπανός τεχνικός, όπως διαβάσατε ήδη στο Sport24.gr. Όμως τελικές προσπάθειες η ΑΕΚ φτιάχνει. Και είναι πρώτη στην σχετική κατηγορία, μαζί με τον ΠΑΟΚ, με 93 στο σύνολο.

Μόνο που όταν η ΑΕΚ βγαίνει εκτός Αθηνών, αυτή η καλή επιθετική λειτουργία, φαίνεται να μπλοκάρει. Στα Γιάννενα και το ματς με τον ΠΑΣ, η Ένωση έκανε μόλις τέσσερις τελικές, ενώ στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα, μόλις επτά. Συνολικά δηλαδή 11 σε δυο παιχνίδια. Και φυσικά σε κανένα από τα δυο, δεν κατάφερε να σκοράρει.

Τουλάχιστον στην Ξάνθη αύξησε κατακόρυφα τις τελικές της προσπάθειες, φτάνοντας τις 18. Πάλι όμως, παραμένει τεράστια η διαφορά, σε σχέση με τις επιθετικές επιδόσεις εντός… Αθηνών.

Η ΑΕΚ στην επαρχία έχει μέσο όρο 9,6 τελικές προσπάθειες. Ενώ στα παιχνίδια εντός Αττικής ο μέσος όρος των τελικών, "εκτοξεύεται" στις 16,25.

ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ

Γενικώς η ΑΕΚ έχει κάνει φέτος καλύτερο ξεκίνημα σε σχέση με πέρυσι. Και εντός έδρας «τρέχει» ένα σερί με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Όμως και πάλι η επαρχία είναι το πρόβλημα. Όπως και πέρυσι. Άλλωστε στα τρία ματς με ΠΑΣ, με Αστέρα και με Ξάνθη, έχει πάρει τους ίδιους βαθμούς φέτος, με την περσινή σεζόν.

Και μάλιστα με τα ίδια αποτελέσματα. Μόνο τα σκορ άλλαξαν. Πέρυσι στα Γιάννενα το παιχνίδι ήταν στο 1-1, φέτος έληξε 0-0. Πέρυσι στην Ξάνθη η ΑΕΚ έμεινε στην λευκή ισοπαλία, φέτος στο 1-1. Και στην Τρίπολη πέρυσι έχασε με 3-2, φέτος με 2-0.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η κορυφή θέλει... άντερα
Είσαι ζόρικος; Προχωράς!
Χιμένεθ: "Να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες μας"
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ