ΑΕΚ

Η ελκυστική (αντι)πρόταση στην ΑΕΚ για τον Λιβάγια

Η ελκυστική (αντι)πρόταση στην ΑΕΚ για τον Λιβάγια

Η Λας Πάλμας έχει προτείνει τον δανεισμό του 24χρονου Κροάτη φορ, Λιβάγια και στην Ένωση έχουν αρχίσει να το εξετάζουν σοβαρά.

Η ΑΕΚ είναι πλέον αναγκασμένη να «τρέξει» στα μεταγραφικά. Άλλωστε ο δεδομένος στόχος, να γίνουν τουλάχιστον τρεις μεταγραφές, μέχρι η αποστολή να ταξιδέψει για την Πολωνία, δεν αφήνει και πολλά χρονικά περιθώρια για περαιτέρω κωλυσιεργία.

Για παράδειγμα, στην θέση του εξτρέμ, από την στιγμή που πλέον ο Χάιμε Ρομέρο είναι ελεύθερος από την Οσασούνα, θα πρέπει να αποφασίσει η ΑΕΚ μέσα στις επόμενες ώρες, αν θα κλείσει την μεταγραφή, ενώ άμεσα θα πρέπει να προχωρήσει και την υπόθεση του αριστερού μπακ, με δεδομένο πως πλέον είναι ξεκάθαρο, ειδικά από την στιγμή που γέννησε και η σύζυγος του, πως ο Ντίντακ δεν θέλει να επιστρέψει από την Ισπανία.

Όμως εκτός από εξτρέμ και αριστερό μπακ, η ΑΕΚ θέλει άμεσα ενίσχυση και στην θέση του σέντερ φορ. Και ετσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, η υπόθεση του Νάτσο Σκόκο δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει πριν από τον Ιούλιο. Ως γι αυτή του Σέρχιο Αραούχο, καλό… Αύγουστο. Επομένως η ΑΕΚ καλείται να εξετάσει και άλλες λύσεις για την επιθετική γραμμή. Μια εξ αυτών, την έχει προσφέρει ήδη η Λας Πάλμας.

Στο πλαίσιο των εξαιρετικών σχέσεων που έχει η διοίκηση των Ισπανών με την ΑΕΚ, έβαλε στο τραπέζι την περίπτωση του δανεισμού του Μάρκο Λιβάγια. Οι δυο πλευρές έτσι κι αλλιώς βρισκόντουσαν σε ανοικτή γραμμή για την υπόθεση Αραούχο. Μια υπόθεση που η Λας Πάλμας δεν προτίθεται καν να ανοίξει, πριν ξεκινήσει η καλοκαιρινή της προετοιμασία και πριν ξεκαθαρίσει το μεταγραφικό της τοπίο, ως προς τους επιθετικούς.

Αντιθέτως εκείνο που φαίνονται διατεθειμένη να συζητήσουν οι Ισπανοί, είναι τον δανεισμό του Λιβάγια. Χωρίς να περιμένουν καν να ξεκινήσει η προετοιμασία τους. Κάτι που σημαίνει πως η διαδικασία μπορεί να κινηθεί, ακόμα και άμεσα, αν φυσικά υπάρχει ανταπόκριση και απόφαση από την ΑΕΚ. Άλλωστε και ο ίδιος Λιβάγια, αν πάρει συστάσεις για την ΑΕΚ από τον Αραούχο, δεν θα έχει αντίρρηση σ' αυτή την προοπτική. Ειδικά από την στιγμή που δύσκολα θα βρει θέση στην Λας Πάλμας την προσεχή σεζόν.

Ο 24χρονος Κροάτης φορ, στην περσινή σεζόν έκανε 25 συμμετοχές στην Primera, πέτυχε πέντε γκολ και έδωσε τρεις ασίστ. Αυτό ήταν το θετικό κομμάτι. Το αρνητικό ήταν ο αψύς χαρακτήρας του Λιβάγια και οι 12 κίτρινες που πήρε μέσα στη σεζόν. Και πιθανότατα η Λας Πάλμας σκέφτεται τον δανεισμό του παίκτη, προς γνώση και συμμόρφωση, όπως έγινε στην περίπτωση του Αραούχο.

Όπως και να έχει, στην ΑΕΚ πλέον έχουν αρχίσει να την σκέφτονται αυτήν την εναλλακτική. Άλλωστε τα προσόντα του Κροάτη είναι δεδομένα. Και το πακέτο, είναι σχετικά ελκυστικό, ειδικά αν μπορεί να κλείσει άμεσα. Και γι αυτό και είναι μια υπόθεση, την οποία στην ΑΕΚ την εξετάζουν προσεκτικά.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ