ΑΕΚ

Η εξήγηση του ΥΠΕΚΑ για την άδεια του γηπέδου της ΑΕΚ

Η εξήγηση του ΥΠΕΚΑ για την άδεια του γηπέδου της ΑΕΚ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ανακοίνωση του έκανε γνωστές τις αλλαγές που έγιναν ώστε να δώσει την έγκριση του για την έκδοση της οικοδομικής άδειας για το γήπεδο της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ πήρε την οικοδομική άδεια στα χέρια της στην διάρκεια της Τρίτης και ο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ανακοίνωση του έκανε γνωστές τις αλλαγές που έγιναν με βάση το αρχικό πλάνο ώστε να δώσει την έγκριση του.

Όπως αναφέρει στο δελτίο Τύπου εξέδωσε οι νέες μελέτες είναι βελτιωμένες σε σχέση με το ύψος του κτιρίου, δυο μέτρα πιο μικρό, ενώ έχουν γίνει και άλλες βελτιώσεις που κάνουν το γήπεδο φιλικότερο προς το περιβάλλον.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Μετά από ενδελεχή τεχνικό και πολεοδομικό έλεγχο, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχώρησε, σήμερα, στην έκδοση άδειας δόμησης για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά και την υιοθέτηση των κατευθύνσεων του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, που καθιστούν το κτίριο πιο φιλικό περιβαλλοντικά στην ευρύτερη περιοχή.

Οι νέες μελέτες είναι βελτιωμένες τόσο σε σχέση με το ύψος του κτιρίου (χαμηλότερο κατά 2 μέτρα) όσο και σε σχέση με την ομαλότερη ένταξή του στον περιβάλλοντα χώρο και τη βελτίωση της μορφολογίας των όψεών του (τα τοξωτά ανοίγματα απλοποιούνται και μετατρέπονται σε ορθογώνια, ο κεντρικός κορμός παίρνει μεγαλύτερη κλίση προς βελτίωση της πλαστικότητας της όψης).

Επιπλέον, επιλέγεται ως υλικό επικάλυψης πλέγμα ορθογωνικής διάτρησης, που δημιουργεί διαφάνεια η οποία επιτρέπει τη διάχυση του φωτός στον περιβάλλοντα χώρο και παρέχει στους επισκέπτες του γηπέδου τη δυνατότητα θέασης προς την πόλη. Τέλος, έχει γίνει απλοποίηση των εισόδων του γηπέδου συμβάλλοντας στην αισθητική αναβάθμισή του".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ