ΑΕΚ

Η δύσκολη εξίσωση του Χιμένεθ

15/02/2018 AEK Vs Dinamo Kiev for UEFA Europa League season 2017-18 in OAKA Stadium in Athens - Greece

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
15/02/2018 AEK Vs Dinamo Kiev for UEFA Europa League season 2017-18 in OAKA Stadium in Athens - Greece Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Όλο και πιο περίπλοκη γίνεται για τον Μανόλο Χιμένεθ η υπόθεση διαχείριση και φρεσκάρισμα. Το Sport24.gr αναλύει τους προβληματισμούς και τις λύσεις του τεχνικού της ΑΕΚ ενόψει των προσεχών αγώνων.

Το έχει πει πολλές φορές ο Μανόλο Χιμένεθ μέσα στα αποδυτήρια των Σπάτων και το εννοεί απολύτως. "Θα πρέπει να είστε έτοιμοι όλοι, διότι θα χρειαστείτε όλοι". Με την ΑΕΚ μέσα σε τρεις διοργανώσεις και ενεργή στη μάχη για τρεις στόχους, ο Ισπανός τεχνικός έχει μάθει εδώ και πολύ καιρό, να ζει λύνοντας συνεχώς εξίσωση για την διαχείριση του ρόστερ και το φρεσκάρισμα της ομάδας.

Κι η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα, έχει αποδειχθεί εξαιρετικός λύτης. Για παράδειγμα, ο… διαβολομήνας που διανύει η ΑΕΚ με διπλά ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και Ευρώπη, πηγαίνει περίφημα. Όμως η αλήθεια είναι πως όσο προχωρούν τα παιχνίδια, τόσο η εξίσωση δυσκολεύει. Όχι μόνο λόγω της κούρασης, αλλά λόγω των απωλειών από τραυματισμούς και κάρτες. Κι ενόψει της συνέχειας, η υπόθεση διαχείριση και φρεσκάρισμα, έγινε πολύ πιο περίπλοκη για τον Χιμένεθ. Το Sport24.gr αναλύει τους προβληματισμούς και τις λύσεις του Ισπανού τεχνικού.

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Σχεδόν για όλους τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, ο Χιμένεθ έχει βρει τρόπους να πάρουν ανάσες. Οι μοναδικοί που δείχνουν… εγκλωβισμένοι στην βασική ενδεκάδα, είναι ο Μπακάκης και ο Γκάλο. Με τον Λόπες τραυματία και τον Χουλτ να μην είναι δηλωμένος στην Ευρώπη, δεν υπάρχει άλλη λύση. Κι αν ο πρώτος υποχρεωτικά θα ξεκουραστεί στο κυριακάτικο (18/2) ματς με την Ξάνθης, λόγω τιμωρίας από κάρτες, ο δεύτερος είναι αδύνατον να βγει από το γήπεδο.

Την Κυριακή υποχρεωτικά θα παίξει κανονικά, το ίδιο και στο Κίεβο, το ίδιο και με τον Ατρόμητο. Και μ' αυτά και μ' αυτά θα συνεχίσει ο Γκάλο να γράφει συνεχόμενα 90άλεπτα, ασταμάτητα, από τις αρχές Δεκέμβρη και μετά. Λύση δύσκολα θα βρεθεί. Μόνο αν μετά το Κίεβο, ο Μπακάκης μετακομίσει δεξιά και ο Χουλτ παίξει αριστερά.

ΤΑ ΜΟΝΑ – ΖΥΓΑ ΜΕ ΑΡΑΟΥΧΟ ΚΑΙ ΛΙΒΑΓΙΑ

Ο Χιμένεθ έχει βρει τρόπο να κρατά φρέσκους τον Αραούχο και τον Λιβάγια. Στα τελευταία ματς έχει καθιερώσει να ξεκινά εναλλάξ, τον έναν εκ των δυο στη βασική ενδεκάδα. Και τον άλλον να τον φέρνει από τον πάγκο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Με τον Ολυμπιακό στο κύπελλο ξεκίνησε ο Λιβάγια και όχι ο Αραούχο, με τον Αστέρα Τρίπολης ο Αραούχο και όχι ο Λιβάγια και με τη Ντιναμό Κιέβου ο Λιβάγια και όχι ο Αραούχο.

Και το πιθανότερο είναι πως αυτό θα συνεχιστεί. Βεβαίως στο κυριακάτικο ματς με την Ξάνθη, είναι η σειρά του Αραούχο να ξεκινήσει βασικός. Κάτι όμως που θα συμβεί και στο Κίεβο υποχρεωτικά, καθώς ο Λιβάγια είναι τιμωρημένος. Έχει ωστόσο σημασία για τον Χιμένεθ, το γεγονός πως έχει μπει στην εξίσωση και ο Γιακουμάκης.

ΔΥΟ ΣΥΝ ΔΥΟ

Το πλήγμα από τον τραυματισμό του Παναγιώτη Κονέ, είναι τεράστιο για την ΑΕΚ. Πλέον ο Χιμένεθ θα πρέπει να βρει λύσεις στη μεσαία γραμμή, χωρίς την λύση του 30χρονου μέσου. Για τον Ισπανό τεχνικό το δίδυμο του Σιμόες με τον Γαλανόπουλο στις θέσεις των αμυντικών μέσων, είναι η πρώτη επιλογή. Μόνο που δεν μπορούν να παίζουν συνέχεια.

Υπάρχει η λύση του Μοράν, που ακόμα ψάχνει πατήματα και ρυθμό. Υπάρχει και η λύση του Αϊντάρεβιτς, που σκόραρε με τη Ντιναμό. Τόσο ο Ισπανός, όσο και ο Αλβανοσουηδός, σχεδόν… υποχρεωτικά, θα μπουν στο μπλοκάκι των επιλογών του Χιμένεθ για τη μεσαία γραμμή. Τουλάχιστον μέχρι να επιστρέψει ο Κονέ.

Photo Credits: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ