ΑΕΚ

Η δικαίωση του "τούρμπο" Μπακάκη

Η δικαίωση του "τούρμπο" Μπακάκη

Ο Μιχάλης Μπακάκης κάνει τη σεζόν της ζωής του, είναι ξανά στην Εθνική ομάδα και κυρίως πραγματοποιεί όλα όσα ο ίδιος υποσχέθηκε στον εαυτό του και στην ΑΕΚ.

Στις 12 του περασμένου Απρίλη, περίπου έναν χρόνο πριν, λίγα λεπτά μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με την ΑΕΚ, ο Μιχάλης Μπακάκης έκανε μια δήλωση σπάνια και σίγουρα όχι συνηθισμένη για την περίσταση. Αντί για κάτι πανηγυρικό λόγω της ημέρας, προτίμησε το στενάχωρο "μέχρι σήμερα δεν έχω δώσει στην ΑΕΚ όσα μπορώ να δώσω".

Έτσι αισθανόταν τότε. Ενδεχομένως όχι άδικα. Είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής και ήταν σχεδόν εγκλωβισμένος στον πάγκο. Είχε βεβαίως βγει από μια μεγάλη περιπέτεια τραυματισμού, αλλά στα μάτια πρωτίστως τα δικά του, αυτό δεν αποτελούσε δικαιολογία. Εξ ου και εκείνη η δήλωση.

Μόνο που δεν ήταν μόνη της. Ο Μπακάκης τότε, είχε πει και κάτι άλλο. Για την ακρίβεια, είχε υποσχεθεί κάτι άλλο. Στην ΑΕΚ και στον εαυτό του. "Στόχος μου είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ και να επιστρέψω στην εθνική ομάδα". Περίπου έναν μήνα πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από εκείνη την υπόσχεση, ο Μπακάκης έχει και πάλι στα χέρια του κλήση για την εθνική ομάδα, ενώ η ΑΕΚ είναι στην κορυφή της βαθμολογίας. Κι όλα αυτά, χάρη στο γεγονός πως φέτος, κάνει τη σεζόν της… ζωής του.

ΣΟΥΠΕΡ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ

Ο Μπακάκης είναι ίσως ο μοναδικός Έλληνας αμυντικός, που να μπορεί να ανταποκριθεί τόσο καλά, σε τρεις διαφορετικές θέσεις. Ήταν κάτι που ενδεχομένως δεν ήξερε ούτε και ο ίδιος. Ακόμα και όταν στην καλοκαιρινή προετοιμασία στην Πολωνία έκανε "όργια" ως δεξί μπακ και ήταν ο MVP της δουλειάς που είχε γίνει στο Κίελτσε, δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθούσε.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΙΛΑΝ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΙΛΑΝ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Εξαιρετικός ως αριστερό μπακ στην πρώτη μάχη με την ΤΣΚΚΑ. Το ίδιο και όσες φορές μέχρι τώρα έχει χρειαστεί να παίξει σ’ αυτή την θέση. Εντυπωσιακός ως αριστερός στόπερ, στο παιχνίδι με την Μίλαν στο Σαν Σίρο. Επίσης το ίδιο και ως φορές ο Χιμένεθ του ξαναέδωσε τον ρόλο του κεντρικού αμυντικού. Και φυσικά το γνωστό "τούρμπο", όσες φορές έπαιξε στην φυσική του θέση, αυτή του δεξιού μπακ.

ΣΤΑ 3272 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ… ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

Η αλήθεια είναι πως όλοι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έχουν τραβήξει μεγάλο… κουπί από το καλοκαίρι μέχρι τώρα. Αλλά ο Μπακάκης είναι αυτός που έχει βάλει τα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά. Μάλιστα μέχρι να λείψει από την ενδεκάδα στο ματς πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο, ήταν ο πρώτος των… πρώτων σε λεπτά συμμετοχής. Όμως ακόμα και τώρα, μετρά συνολικά 3272 σ' όλες τις διοργανώσεις. Έχει παίξει και τα δώδεκα 90άλεπτα της Ευρώπης και είναι ένα από τα βασικότατα εργαλεία, της φετινής μηχανής της ΑΕΚ.

ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΩΝ ΣΚΑΟΥΤ

Η εντυπωσιακή πορεία της ΑΕΚ φέτος τόσο σ' Ελλάδα, όσο και σ' Ευρώπη, έχει μετατρέψει το ΟΑΚΑ σε αγαπημένο προορισμό σκάουτ από ευρωπαϊκές ομάδες. Πολλοί "παρέλασαν" από τις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου και από διάφορα πρωταθλήματα. Και σχεδόν όλοι, ακόμα και εκείνοι που δεν είχαν στο νου τους τον Μπακάκη όταν ταξίδευαν στην Αθήνα, σημείωσαν στο μπλοκάκι τους το όνομα του "τούρμπο" της ΑΕΚ.

Η δικαίωση του "τούρμπο" Μπακάκη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Ο Μπακάκης την Εθνική την ήθελε πολύ. Και η αλήθεια είναι πως δεν αισθανόταν καλά με το γεγονός πως είχε μείνει εκτός κλήσεων του Σκίμπε στην φετινή σεζόν. Κάτι που ανοικτά δεν εξέφραζε ποτέ, αλλά όσοι τον ζούσαν στα Σπάτα το ήξεραν καλά. Άλλωστε και οι συμπαίκτες του αισθάνονταν πως ο Μπακάκης είχε αδικηθεί, μένοντας εκτός Εθνικής. Γι' αυτό το λόγο η τωρινή πρόσκληση αποτελεί μια τεράστια δικαίωση.

Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

Για την ΑΕΚ ο Μπακάκης αποτελεί μια επένδυση. Όπως επένδυση ήταν κι οι Μάνταλος, Λαμπρόπουλος. Μπακασέτας, Λάζαρος, ο Ανέστης πρώτα και μετά ο Μπάρκας. Παίκτες Έλληνες, με την προοπτική δημιουργίας ελληνικού κορμού, που θα αποτελεί "αιμοδότη" της Εθνικής ομάδας. Άλλωστε όχι τυχαία, η ΑΕΚ έχει πλέον τους περισσότερους παίκτες στην Εθνική.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η αποστολή της εθνικής για τα φιλικά με Ελβετία & Αίγυπτο
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ