ΑΕΚ

Η διακοπή και το… σερί

Η διακοπή και το… σερί
Πογέτ INTIME SPORTS

Εκτός από την προετοιμασία για το ματς της Κυριακής (8/11) με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Γκουστάβο Πογέτ έχει βάλει στο μικροσκόπιο του συνολικά το πρόγραμμα της ΑΕΚ μέχρι και τα Χριστούγεννα.

Προφανώς για τον Γκουστάβο Πογέτ προέχει η νίκη στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Εκτός από την δεδομένη ανάγκη συγκομιδής βαθμών, για τον Ουρουγουανό τεχνικό είναι σημαντικό να κάνει ποδαρικό στις νίκες με την ΑΕΚ, στο ντεμπούτο του μπροστά στον κόσμο της ομάδας. Επομένως ο Πογέτ κυρίως δουλεύει προκειμένου να προετοιμάσει τους παίκτες του όσο το δυνατόν καλύτερα, προκειμένου να κερδίσουν το κυριακάτικο ματς. Παράλληλα όμως, ο Ουρουγουανός κάνει και μακροπρόθεσμα πλάνα.

Ο Πογέτ θέλει να αρχίσει να βάζει τα δικά του στοιχεία, στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Αυτό αφενός δεν μπορεί να γίνει από την μια μέρα στην άλλη. Και αφετέρου θα πρέπει να γίνει χωρίς να επηρεάσει την αγωνιστική εικόνα και κυρίως τα αποτελέσματα της ομάδας. Γι αυτό και ο Πογέτ έχει μελετήσει το πρόγραμμα που ακολουθεί, προκειμένου να σχεδιάσει τον τρόπο που θα δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές του.

Η μίνι προετοιμασία

Μετά από το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, υπάρχει η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων. Ούτε… παραγγελιά δηλαδή να την είχε ο Πογέτ, που του παρουσιάζεται μια ευκαιρία για μια μίνι προετοιμασία. Βεβαίως θα απουσιάζουν οι διεθνείς. Σίγουρα ο Βάργκας με τον Μπαρόχα και από εκεί και πέρα όσοι κληθούν στην εθνική Ελλάδας. Όμως ο Πογέτ θέλει αυτό το διάστημα να δουλέψει σε κάποια πράγματα πάνω στο αγωνιστικό κομμάτι, χωρίς παράλληλα να χρειάζεται και προετοιμασία στην τακτική για αγώνα πρωταθλήματος. Από την άλλη, ο Ουρουγουανός τεχνικός δεν θέλει να φορτώσει τους ποδοσφαιριστές του. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Πογέτ έχει ζητήσει να κλειστεί φιλικό για την προσεχή Τετάρτη και όχι το επόμενο Σαββατοκύριακο. Και αυτό διότι από την μια θέλει να τεστάρει κάποια πράγματα σ’ ένα φιλικό, αφετέρου θέλει να δώσει και μια ευκαιρία στους παίκτες να ξεκουραστούν και να ξεφύγουν από τις προπονήσεις με ρεπό.

Το «καλό» πρόγραμμα

Ο Πογέτ παρέλαβε την ομάδα τρεις μέρες πριν από ντέρμπι. Όμως το πρόγραμμα που ακολουθεί ειδικά μετά την διακοπή του πρωταθλήματος και μέχρι και τα Χριστούγεννα, δεν έχει ανάλογο παιχνίδι. Είναι ένα βατό πρόγραμμα, που επιτρέπει στην ΑΕΚ να κτίσει ένα σερί με θετικά αποτέλεσμα. Κάτι που είναι σημαντικό για την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως μετά την διακοπή η ΑΕΚ παίζει στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό και στη συνέχεια έχει δυο συνεχόμενα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ. Και ένα ακόμα για το κύπελλο πάλι εντός έδρας Εκτός από ευκαιρία για σερί με νίκες, το πρόγραμμα προσφέρεται προκειμένου να περάσει και πιο ομαλά ο Πογέτ τις αλλαγές που θέλει, στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ