ΑΕΚ

H ανοιχτή υπόθεση του Βράνιες

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ απέρριψε την πρώτη πρόταση της Άντερλεχτ για τον Όγκνιεν Βράνιες, αλλά η υπόθεση ακόμα δεν έκλεισε. Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα και την στάση των τριών πλευρών.

Η αλήθεια είναι πως ο… καπνός ως προς το μέλλον του Όγκνιεν Βράνιες, υπήρχε εδώ και πολύ καιρό. Άλλωστε το είχε καταγράψει εγκαίρως ο Βαγγέλης Αρναούτογλου εδώ στο Sport24.gr. Εκείνο όμως που απέμενε για να (φανεί αν θα) υπάρξει και φωτιά, ήταν να αλλάξει ως δεδομένο της κατάστασης, το "δεν έχουμε καμία πρόταση για τον Βράνιες" που έβγαινε ως θέση της ΑΕΚ.

Από την στιγμή που πρόταση από την Άντερλεχτ υπάρχει, έστω και αν επεστράφη στις Βρυξέλλες ως "απαράδεκτη", πλέον η υπόθεση του Βόσνιου άνοιξε και ενδεχομένως να παραμείνει ανοικτή ακόμα και μέχρι το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Άλλωστε από την στιγμή που και από την ΑΕΚ παραδέχονται πως ο δίαυλος με την Άντερλεχτ δεν έχει κλείσει, η υπόθεση έχει μετατραπεί σε μια κλειστή παρτίδα για τρεις. Και το Sport24.gr επιχειρεί να αναλύσει τα δεδομένα και την στάση κάθε πλευράς.

Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ προφανώς και δεν έχουν καμία ζέση να παραχωρήσουν άρον – άρον τον Βράνιες. Υπό την έννοια πως ο παίκτης είναι "δεμένος" με συμβόλαιο μέχρι και το 2019, η χειμερινή μεταγραφική περίοδος έχει μπει στο δεύτερο μισό της και επομένως τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, ενώ αγωνιστικά καλύπτεται από τον Βόσνιο. Από την άλλη μεριά, είναι ξεκάθαρο πως κάθε πρόταση που φτάνει στα γραφεία της, η ΑΕΚ οφείλει να την εξετάσει. Κι αν μάλιστα αφενός είναι ελκυστική, αφετέρου ικανοποιεί και τον ποδοσφαιριστή, θα την εξετάσει ακόμα πιο σοβαρά.

Επίσης το γεγονός πως ο Βράνιες δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας της ΑΕΚ για πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου, όπως για παράδειγμα ο Σιμόες και ο Τσιγκρίνσκι, φανερώνει δεύτερες σκέψεις για το μέλλον του παίκτη στην ομάδα. Χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει πως στην Ένωση θα πουν εύκολα το "ναι" για την παραχώρηση του Βόσνιου.

Με λίγα λόγια, αν η ΑΕΚ δεχθεί μια συμφέρουσα πρόταση από την Άντερλεχτ και αν η επιθυμία του Βράνιες είναι να συνεχίσει αλλού, τότε δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο. Αρκεί βεβαίως να υπάρχει και ο απαραίτητος χρόνος, για να κινηθεί ανάλογα με τις εξελίξεις, στην μεταγραφική αγορά. Η ΑΕΚ άλλωστε έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση έτσι κι αλλιώς, ενώ ο τραυματισμός του Ούρος Τσόσιτς και το γεγονός πως δεν μπορεί να υπάρξει ακριβής πρόβλεψη για την επιστροφή του, δυσκολεύει τις αποφάσεις σε ζητήματα... στόπερ.

Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΒΡΑΝΙΕΣ

Η αλήθεια είναι πως στην περίπτωση του Βόσνιου δύσκολα μπορεί να πει κανείς με σιγουριά, τι ακριβώς είναι αυτό που σκέφτεται. Την ίδια ημέρα που επισημοποιήθηκε το ενδιαφέρον της Άντερλεχτ, αυτό δηλαδή που δεδομένα περίμενε, εκείνος έκανε ανάρτηση που έγραφε "είμαι έτοιμος για τον Ολυμπιακό". Επίσης την ίδια στιγμή που δείχνει να μην είναι τόσο συγκεντρωμένος, που έδειξε ανέτοιμος να μπει στην αποστολή για το ματς πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο παρότι έτοιμος ιατρικά, δείχνει και την δυσαρέσκεια του που δεν έπαιξε με τον ΠΑΣ.

Ο Βράνιες έχει κοντραριστεί από το καλοκαίρι περισσότερες από μια φορές με τον Χιμένεθ. Ανοικτά. Επίσης υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν πως δεν έχει δει με καθόλου καλό μάτι το γεγονός πως δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες της ΑΕΚ, η πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του. Με δεδομένο πάντως πως είναι ένας παίκτης που μέχρι τώρα δεν έχει "ριζώσει" σε καμία ομάδα, πιθανότατα δεν θα έλεγε όχι σε μια ελκυστική πρόταση από την Άντερλεχτ.

Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ

Οι Βέλγοι είχαν βάλει εδώ και καιρό στο μάτι τον Βράνιες. Όμως σύμφωνα με τους Βέλγους συναδέλφους, η Άντερλεχτ σκόπευε να κάνει την κίνηση της για τον Βόσνιο, το προσεχές καλοκαίρι. Παρόλα αυτά, η σχεδόν δεδομένη παραχώρηση του Ντεντόκερ άλλαξε το πλάνο. Γύρω από τον παίκτη της Άντερλεχτ έχει στηθεί ένας χορός εκατομμυρίων και σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, η Γιουναϊτεντ είναι διατεθειμένη να ξοδέψει πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ για να πραγματοποιήσει την μεταγραφή. Κάτι που σημαίνει πως δύσκολα θα χαλάσει. Επομένως η Άντερλεχτ βιάζεται για στόπερ και ο Βράνιες φαντάζει μια καλά και κυρίως προσιτή λύση. Όπερ σημαίνει πως πιθανότατα, μετά την απόρριψη της πρώτης πρότασης, να επανέλθει με μια βελτιωμένη.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ