ΑΕΚ

Η ΑΕΚ βλέπει Έλληνες

Η ΑΕΚ βλέπει Έλληνες
Μασούρας, Αλμπάνης

Η ελληνική μαγιά της Ένωσης, αποτελεί έναν εκ των βασικών συντελεστών για την εφετινή σπουδαία πορεία της ομάδας. Και το ενδιαφέρον για εγχώριους στόχους, παραμένει ενεργό.

Υπό τη σκέπη του ανθρώπου που ηγείται ξανά της ποδοσφαιρικής Ένωσης, συντελείται η επανάκτηση όσων έκαναν ευτυχισμένος και υπερήφανους τους φίλους της ΑΕΚ τα παλαιά χρόνια, εκείνα των επιτυχιών, των τίτλων, του χειροκροτήματος (και όχι της μούντζας ή του αναθέματος) σε κάθε εγχώριο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Η ΑΕΚ είναι και πάλι ένας οργανισμός ο οποίος προσελκύει με την οντότητά της και εξελίσσεται στην ομάδα που αρέσει στο μάτι. Αυτή η αλλαγή είναι πλέον μη αναστρέψιμη.

Εδώ κρύβεται όλη η ουσία! Η Ένωση ξαναγίνεται χρόνο με το χρόνο, η επιθυμία του κάθε έλληνα ποδοσφαιριστή. Σκεφτείτε όταν πλέον θα έχει επανακτήσει πλήρως τη δυναμική της, έχοντας το δικό της γήπεδο, την «Αγιά Σοφιά» των ονείρων της. Αλήθεια τότε ποιος θα μπορέσει να ασελγήσει επάνω της ξανά όπως τόσοι έπραξαν τα προηγούμενα μίζερα χρόνια;

Θα φτιάξω ομάδα με Ελληνάρες, παιδιά που θα μασάνε σίδερα όταν θα φορούν τη φανέλα της ΑΕΚ» είχε πει το καλοκαίρι του 2013 ο Δημήτρης Μελισσανίδης και τα λόγια του γίνονται πράξη. Υπάρχουν πλέον ποδοσφαιριστές οι οποίοι επιλέγουν την Ένωση επειδή διαβλέπουν την εκτόξευσή της και επιθυμούν να γίνουν σώμα της! Πολλούς που σήμερα είναι διεθνείς (Μπακάκης, Μάνταλος) δεν τρόμαξε καν η μικρότερη κατηγορία. Σήμερα τους περισσότερους απογειώνει, εξάπτοντας τη φαντασία τους, αυτό που έχει δημιουργηθεί.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ

Για την ΑΕΚ συνιστά προτεραιότητα η προσέλκυση εξελίξιμων Ελλήνων παικτών. Ασφαλώς δεν παίζει μόνη της, καθώς ο ΠΑΟΚ ενεργοποιείται γερά σε αυτόν τον τομέα, ενώ και ο ΟΣΦΠ κινείται πλέον προς αυτή την κατεύθυνση. Μάχες θα δοθούν σε αρκετά μέτωπα από εδώ και στο εξής, ίσως και για δύο παίκτες που αυτή την περίοδο, παρουσιάζονται στην κιτρινόμαυρη λίστα (δίχως να είναι και οι μοναδικοί). Ο λόγος για τον Γιώργο Μασούρα και τον Χρήστο Αλμπάνη. Τι ισχύει για τις δύο περιπτώσεις;

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Αποτελεί εισήγηση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας, άλλωστε η επιστροφή του στο συγκεκριμένο πόστο μετά το διαζύγιο με τον απόλυτα επιτυχημένο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς (δική του ΑΕΚ είναι σε μεγάλο ποσοστό αυτή που κατά τα φαινόμενα, κατακτά τον τίτλο μετά από 24 χρόνια), σχετίζεται σε σημαντικό βαθμό και με τη διατήρηση και ενίσχυση του εγχώριου στοιχείου.

Ο νυν Τ.Δ. της ΑΕΚ θεωρεί ότι ο 24χρονος αριστερός εξτρέμ του Πανιωνίου, με τα 7 γκολ και τις 2 ασίστ σε 38 συμμετοχές (τριών διοργανώσεων), θα μπορούσε να αποτελέσει καλή εναλλακτική λύση στη συγκεκριμένη πτέρυγα, για την οποία ασφαλώς θα πρέπει να αποκτηθεί πρωτοκλασάτος παίκτης για βασικός. Άλλωστε τέτοια προσπάθεια έγινε τον Ιανουάριο (περιπτώσεις Ερνάνι, Βολκάν Σεν, Μπεμπέ), όμως δεν ευδοκίμησε για διάφορους λόγους, προφανώς και για μη ενδεδειγμένους χειρισμούς.

ΑΛΜΠΑΝΗΣ: Πολλή συζήτηση γίνεται για τον επιθετικό του Απόλλωνα, με τα 7 γκολ σε 26 ματς της Σούπερ Λίγκας. Προβληματίζει ωστόσο η έλλειψη «καθαρής» θέσης. Δεν είναι κλασικός εξτρέμ και ας κινείται συχνά στις πτέρυγες, ενώ δεν διακρίνεται τόσο για την ταχύτητα και την ικανότητα στο ένας εναντίον ενός. Από την άλλη διαθέτει άρτια τεχνική και καλά τελειώματα. Θα μπορούσε να είναι μία προσθήκη για να δώσει βάθος στο κιτρινόμαυρο ρόστερ.

Στη ζυγαριά Μασούρας ή Αλμπάνης (πολύ δύσκολο είναι το να αποκτηθούν και οι δύο), ο ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου έχει σαφώς προβάδισμα. Για τον δεύτερο ακούγεται επίσης πιθανή εμπλοκή του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, αν κάποιος εκ των δύο αποκτηθεί, δεν αποκλείεται να επαναπροσδιοριστεί το συμβόλαιο του Βίκτωρος Κλωναρίδη.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ