ΑΕΚ

Η ΑΕΚ θέλει στο Άμστερνταμ να σπάσει την κατάρα

Η ΑΕΚ θέλει στο Άμστερνταμ να σπάσει την κατάρα

Η ΑΕΚ με 14 συνεχόμενες ματς αήττητη, ψάχνει να "σπάσει" σήμερα (19/9, 19.55) στο Άμστερνταμ μια κατάρα που κρατάει 16 ολόκληρα χρόνια.

Προφανώς και όταν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ μπαίνουν στο γήπεδο για ένα ευρωπαϊκό ματς και ειδικάChampionsLeague, το τελευταίο που έχουν στο μυαλό τους είναι τα στατιστικά και τα ρεκόρ.

Άλλωστε ο βασικός λόγος που πανηγύρισαν οι "κιτρινόμαυροι" τις δυο νίκες και τις δυο ισοπαλίες απέναντι σε Σέλτικ και Βίντι, δεν ήταν επειδή επέκτειναν το ευρωπαϊκό αήττητο στα 14 ματς, κάτι που δεν έχει πετύχει άλλη ελληνική ομάδα.

Αλλά επειδή έδωσαν μια σημαντική πρόκριση. Όμως η αλήθεια είναι πως κάποιες φορές, το θετικό αποτέλεσμα περνάει και μέσα από στατιστικό ή ρεκόρ ή σπάσιμο μιας "κατάρας". Όπως στη σημερινή (19/9 – 19.55) δοκιμασία της ΑΕΚ στο Άμστερνταμ απέναντι στον Άγιαξ.

Η Ένωση θα ψάξει ένα θετικό αποτέλεσμα, μέσα από το σπάσιμο της κατάρας που κρατά από 1992. "Κατάρα" που θέλει την ΑΕΚ να μην έχει κερδίσει ποτέ και να μην έχει σκοράρει καν, επί ολλανδικού εδάφους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το 1992 η Αϊντχόφεν έστειλε την Ένωση εκτός Κυπέλλου Πρωταθλητριών, παρά τη νίκη με 1-0 και το εντυπωσιακό γκολ του νυν τιμ μάνατζερ της ομάδας, Βασίλη Δημητριάδη στο πρώτο ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΑΕΚ λύγισε με 3-0 στην Ολλανδία, με τον Ρομάριο να τηρεί την… δέσμευση που είχε πάρει από το πρώτο παιχνίδι, πως θα πετύχει χατ τρικ στην ρεβάνς.

Το 1994 η ΑΕΚ συνάντησε στους ομίλους τουChampionsLeague την σούπερ ομάδα του Άγιαξ, η οποία κατέκτησε και το τρόπαιο. Η ήττα με 2-0 στο Άμστερνταμ ήταν έως και σβηστή σ’ ένα ματς βαθμολογικά αδιάφορο.

Το 1998 η ΑΕΚ πήγε στο Άρνεμ να αντιμετωπίσει την Φιτέσε. Την ώρα που οι Ολλανδοί χόρευαν συρτάκι στην εξέδρα προς τιμή του Νίκου Μαχλά, ο διεθνής επιθετικός δημιουργούσε περίπου διπλωματικό επεισόδιο με τον τρόπο που πανηγύρισε το ένα από τα τρία γκολ της βαριάς ήττας με 3-0 της Ένωσης.

Και το 2003, πάλι σε όμιλο τουChampionsLeague, η ήττα με 2-0 της ΑΕΚ στην Ολλανδία από την Αϊντχόβεν, ψαλίδισε μια και καλή τις όποιες ελπίδες για διεκδίκηση κάποιου στόχου.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ