ΑΕΚ

Η ΑΕΚ στην αγορά του Γενάρη

ΑΕΚ-ΛΑΡΙΣΑ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΕΚ-ΛΑΡΙΣΑ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ICON

Η ΑΕΚ εξετάζει από τώρα περιπτώσεις παικτών σε συγκεκριμένες θέσεις. Προτεραιότητα σε αριστερό μπακ και κεντρικό χαφ και δευτερευόντως αναζήτηση αριστεροπόδαρου εξτρέμ. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Πέραν των διαπιστωμένων λαθών του Μανόλο Χιμένεθ στο στήσιμο της ομάδας στην Τρίπολη το οποίο υπεραναλύθηκε, προκύπτουν κι άλλες αναγνώσεις οι οποίες καταδεικνύουν κενά που πρέπει να καλυφθούν. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που αδυνατούν προσφέρουν τα αναμενόμενα, στις θέσεις των οποίων η ΑΕΚ ήδη ψάχνεται για κάτι καλύτερο.

Παίκτες προτείνονται σχεδόν καθημερινά, για διάφορες θέσεις και ρόλους, ωστόσο στην Ένωση έχουν εστιάσει σε δύο πανθομολογούμενα προβλήματα. Σε αυτό της έλλειψης ισάξιου (ή και καλύτερου) αριστερού μπακ από τον Ελντερ Λόπες ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός αλλά και επάρκεια ποιότητας στη θέση, όπως επίσης στην απουσία ενός ακόμα ανασταλτικού χαφ κοντινού στις δεξιότητες και στα χαρακτηριστικά του Αντρέ Σιμόες.

Αν και είναι νωρίς να παρθούν αποφάσεις, είναι δεδομένο ότι ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς και ο Βινίσιους ντε Φρέιτας έχουν απογοητεύσει με τις επιδόσεις τους τον προπονητή αλλά και τα υπεύθυνα για τη βελτίωση του ρόστερ, στελέχη της ομάδας. Αδυνατούν να αποδειχθούν επαρκείς στις απαιτήσεις της ΑΕΚ που φέτος θέλει να κάνει πρωταθλητισμό στα γήπεδα, όχι στα λόγια. Γι αυτό και το μέλλον τους στην ομάδα μπορεί να πει κανείς ότι είναι δυσοίωνο, ασχέτως με το ότι έχουν πολυετή συμβόλαια.

ΟΙ ΔΥΟ + ΕΝΑΝ

Είναι διαπιστωμένο και αποφασισμένο ότι η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί στις συγκεκριμένες δύο θέσεις με ποδοσφαιριστές ποιότητας, οι οποίοι θα δώσουν βάθος σε δύο σημεία του γηπέδου που η ομάδα πονά περισσότερο από κάθε άλλο. Αν μάλιστα ο αριστερός μπακ που θα βρεθεί, θα έχει τη δυνατότητα να είναι εξίσου επαρκής και ως αριστερός στόπερ, τότε ακόμα καλύτερα, αν και αυτή η σκέψη δεν ισοδυναμεί με αναγκαιότητα.

Άλλωστε ο Γιώργος Γιαννούτσος έδειξε καλά στοιχεία ως αριστερός στόπερ (ταυτοχρόνως και σημαντικές δυσκολίες και ατέλειες ως αριστερός μπακ), θέση στην οποία θέλει να τον αξιοποιήσει ο Μανόλο Χιμένεθ, δίνοντάς του ακόμα περισσότερες ευκαιρίες στη συνέχεια των επίσημων υποχρεώσεων.

Όσον αφορά στον κεντρικό χαφ, με δεδομένο ότι παραμένει ανοιχτό το θέμα Γιόχανσον, η ΑΕΚ πρέπει να φροντίσει και για το μέλλον. Ούτως ή άλλως έχει ανάγκη από ακόμα έναν γρήγορο και άρτιο τεχνικά «κόφτη», ώστε τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι να τον «παντρέψει» με τον Σουηδό και (κυρίως) με τον Σιμόες.

Σκέψη σοβαρή υπάρχει και για την απόκτηση ενός αριστεροπόδαρου εξτρέμ, για την προσθήκη του οποίου επέμενε ο Χιμένεθ το καλοκαίρι δίχως να εισακουστεί. Θα εξαρτηθεί ασφαλώς από την εξέλιξη τω υποθέσεων Ροντρίγκεζ και Τρίστασον και την πιθανότητα ένας εκ των δύο (αν όχι αμφότεροι) να αποχαιρετίσει τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Δεν αποκλείεται πάντως η υπόθεση του εξτρέμ να είναι ανεξάρτητη από αυτές των δύο προαναφερθέντων, εφόσον η ΑΕΚ βρει στο δρόμο της κάποια εξαιρετική περίπτωση για τη θερινή μεταγραφική περίοδο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ