ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μετά το μήνα του μέλιτος

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στα επόμενα πέντε ματς πρωταθλήματος, θα φανούν πολλά για του που βρίσκεται και τι θα ζητά στο εξής η ΑΕΚ. Για τον Νίκο Κωστένογλου, αρχίζει ο δεύτερος, πιο απαιτητικός κύκλος.

Σύμφωνοι, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα βαθμολογικά, αν η ΑΕΚ έπαιρνε ένα από τα δύο ματς, απέναντι στον ΠΑΟΚ ή κόντρα στην ΑΕΛ. Ωστόσο θα εξελίσσονταν πολύ χειρότερα αν ο Νίκος Κωστένογλου δεν είχε επιδείξει προσαρμοστικότητα και ευελιξία σε μια πολύ δύσκολη καμπή για την ομάδα, μετά τη λαίλαπα των καλοκαιρινών αποφάσεων.

Έστω κι αν δεν επέδειξε τον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας για να ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά στις συνθήκες των δύο προηγούμενων αγώνων, η Ένωση κατάφερε να μην ηττηθεί. Είναι και αυτό (το αήττητο 6 αγώνων) κάτι σημαντικό, ειδικά όταν αναλογίζεσαι όλα όσα είχαν συμβεί και σε ποια (ημιθανή) κατάσταση παρέλαβε την ομάδα ο νυν τεχνικός της. Ωστόσο ο μήνας του μέλιτος τελείωσε. Τώρα υπάρχουν μπροστά μεγαλύτερες απαιτήσεις και ανύπαρκτο περιθώριο αστοχιών.

Το ζητούμενο από τον Κωστένογλου είναι τριπλό: να διαχειριστεί το ρόστερ σωστά, αξιοποιώντας ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν με σκοπό να κάνουν τη διαφορά, όπως επί παραδείγματι ο Βέρντε και ο Ζεράλντες, ταυτόχρονα δε να έχει άπαντες ικανοποιημένους και σε εγρήγορση, μέσα από μία μόνο διοργάνωση.

Στην οποία (κι εδώ προκύπτει η μέγιστη των απαιτήσεων) δεν υφίσταται πλέον χώρος για απώλειες βαθμών, ενώ έπεται μια σειρά ιδιαίτερα δύσκολων αγώνων καθώς μετά τον Βόλο (την Κυριακή στη Ριζούπολη), η Ενωση θα αντιμετωπίσει τους Ολυμπιακό (εκτός), Ατρόμητο (εντός), Παναθηναϊκό (εκτός), Αρη (εντός) και ΟΦΗ (εκτός). Φωτιά στα μπατζάκια της!

ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΒΑΣΙΑΣ

Η αλλαγή της διάταξης, η επιστροφή στο "4-2-3-1" και η απεμπλοκή από το "3-5-2" που της προσέφερε μια αρχική ασφάλεια και τον τρόπο να μείνει ζωντανή αλλά δεν τη βοήθησε να προοδεύσει και της γύρισε μπούμπεραγκ στα προηγούμενα δύο ματς, είναι το ένα μέτρο που ο προπονητής θα εφαρμόσει - παγιώσει. Του παρέχει την ευχέρεια να χρησιμοποιήσει επιπλέον έναν επιθετικό, αφαιρώντας από το βασικό σχήμα έναν στόπερ.

Η ομάδα δούλεψε στη διάρκεια των δύο διακοπών στη φυσική κατάσταση καθώς επίσης και στη μετάβαση στη διάταξη που θα εμπιστευτεί στην πορεία, επιχειρώντας να γίνει περισσότερο κυριαρχική στο παιχνίδι της και να εκμεταλλευτεί τις επιθετικές αρετές της.

Η ενεργοποίηση του Ολιβέιρα είναι ένα πολύ καλό νέο, ενώ χρόνος αναμένεται να δοθεί και στον Βέρντε, την πιο ακριβή καλοκαιρινή μεταγραφή της ομάδας, καθώς δαπανήθηκε 1 εκατ. ευρώ για την αγορά του. Χρήματα τα οποία ξοδεύτηκαν με το σκεπτικό ότι θα είναι βασικός για να κάνει τη διαφορά, όχι "εξαφανισμένος" (έχει να αγωνιστεί από το παιχνίδι με τη Λαμία στις 15/9). Βέβαια για να παίζει, πρέπει και να (πείθει ότι) το αξίζει.

Βρισκόμαστε πλέον στην αφετηρία της περιόδου ακροβασίας σε τεντωμένο σχοινί. Κάθε απώλεια δεν θα κοστίζει μόνο βαθμολογικά αλλά θα αποτελεί ένα επιπλέον πλήγμα στην ήδη "τσιτωμένη" ατμόσφαιρα, λόγω της ξεκάθαρης ανάγκης για αποτελέσματα. Τώρα θα διαπιστώσουμε πολλά για την ΑΕΚ, για όλα αυτά που μπορεί και όσα αδυνατεί να πετύχει.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ