ΑΕΚ

Η ΑΕΚ επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η ΑΕΚ επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια
Νίκος Γκούμας INTIME SPORTS

Σχέδιο να ξεκινήσουν μια εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών της Νέας Φιλαδέλφειας για το έργο του νέου γηπέδου θέλουν να εκπονήσουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Την προσεχή Κυριακή (4/10) νωρίς το απόγευμα η ΑΕΚ παίζει εντός έδρας με τον Ατρόμητο. Σε πιο παλιές εποχές, όταν στάδιο «Ν. Γκούμας» ήταν ακόμα στην θέση του, ήδη από την Παρασκευή η Νέα Φιλαδέλφεια άρχιζε να γεμίζει με κιτρινόμαυρα χρώματα και η πόλη να ζει στο ρυθμό του παιχνιδιού. Με κόσμο να ανταμώνει για να πάρει εισιτήριο και επί τη ευκαιρία να δημιουργεί παρέες γύρω από τραπέζια καφέ ή κρασιού.

Ενώ σε ακόμα πιο παλιές εποχές, οι «κιτρινόμαυρες» παρέες στα μαγαζιά της Νέας Φιλαδέλφειας, αντάμωναν καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας και ανάμεσα τους «μπερδευόντουσαν ακόμα και ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Εκεί άλλωστε ήταν η γειτονιά τους, τα σπίτια τους.

Η ΑΕΚ δεν είχε απλώς έδρα τη Νέα Φιλαδέλφεια. Ήταν ένα οργανισμός που ζούσε και ανέπνεε στην πόλη. Αυτή η σχέση της ΑΕΚ με τη Νέα Φιλαδέλφεια, μπορεί να μην γκρεμίστηκε μαζί με το γήπεδο. Αλλά δεν ήταν πια ποτέ η ίδια. Και τώρα οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν αποφασίσει να ξανακτίσουν αυτή την σχέση. Σκοπεύουν να δρομολογήσουν την επιστροφή της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, ως προπομπό της κατασκευής του γηπέδου.

Στα πλάνα των ανθρώπων της ΑΕΚ, είναι να ξεκινήσουν μια εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών της Νέας Φιλαδέλφειας για το έργο του νέου γηπέδου, όπως ήδη από χθες διαβάσατε στο Sport24.gr. Όμως αυτό είναι μόνο μια παράμετρος. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνο που θέλουν στην ΑΕΚ, είναι να επιστρέψουν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με ποδοσφαιριστές της ομάδας να βγαίνουν και να συναντούν κόσμο στα μαγαζιά της πόλης. Όπως γινόταν παλιά. Με ποδοσφαιριστές να επισκέπτονται στα σχολεία της Νέας Φιλαδέλφειας και να γνωρίζουν από κοντά τους πιτσιρικάδες που ήδη φοράνε τις φανέλες της ΑΕΚ και παίζουν μπάλα στο προαύλιο.

Επίσης στο πλάνο είναι να κτιστούν και πάλι γέφυρες της ομάδας με φορείς της τοπικής κοινωνίας της Νέας Φιλαδέλφειας. Κάτι που επίσης γινόταν παλιά και όσο υπήρχε το γήπεδο. Με λίγα λόγια, ειλημμένη απόφαση των ανθρώπων της ΑΕΚ, είναι να επιστρέψει η ομάδα στην Νέα Φιλαδέλφεια. Όχι μόνο για να ενημερώσει για το νέο γήπεδο, αλλά και για να αρχίσει να αποκτά και πάλι το δέσιμο με την πόλη. Με την προοπτική πως και πάλι θα γίνει το σπίτι της ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ