ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είναι "υποχρεωμένη" να προχωρήσει με τον Μοράις

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ EUROKINISSI SPORTS

Στην ΑΕΚ είναι σχεδόν... υποχρεωμένοι να προχωρήσουν με τον Ζοζέ Μοράις, παρά τα συνεχόμενα στραβοπατήματα και τον προβληματισμό. Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα.

Η ΑΕΚ στα τελευταία πέντε ματς πρωταθλήματος, μετρά τρεις ισοπαλίες, μια ήττα και μόλις μια νίκη. Στο Κύπελλο, σε δυο παιχνίδια, μετρά μια νίκη και μια ισοπαλία με ομάδα Football League. Συγκομιδή τραγική, που υπό διαφορετικές συνθήκες, θα οδηγούσε οποιονδήποτε προπονητή καθόταν στον πάγκο της ΑΕΚ, στο ταμείο ανεργίας. Και μάλιστα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, αυτά τα επτά ματς, είναι και τα μοναδικά που έχει καθίσει ο Ζοzέ Μοράις στον πάγκο. Και αυτό είναι που διαφοροποιεί τα δεδομένα στα θέμα προπονητή στην ΑΕΚ. Δηλαδή το γεγονός πως ο Πορτογάλος βρίσκεται μόλις 47 μέρες στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Προφανώς και στην ΑΕΚ υπάρχει έντονος προβληματισμός, μετά το νέο στραβοπάτημα. Όπως επίσης και είναι προφανές πως αυτός ο προβληματισμός αγγίζει και την δουλειά που κάνει ο Μοράις στα Σπάτα, αλλά κυρίως τον βαθμό που αυτή η δουλειά μπορεί να βγει στο γήπεδο και να φέρει αποτελέσματα. Όμως στην δεδομένη χρονική στιγμή, ζήτημα προπονητή δεν μπορεί να τεθεί στην ΑΕΚ.

Πρώτον, διότι είναι πλέον ηλίου φαεινότερο πως υπάρχουν άλλα σοβαρότερα και πιο βαθιά προβλήματα, τα οποία φυσικά και δεν είναι θέμα προπονητή. Δεύτερον διότι δεν θα είχε κανένα νόημα μια αλλαγή προπονητή στην παρούσα φάση, χωρίς κάτι τέτοιο να εντάσσεται σ’ ένα γενικότερο πλάνο για το πώς θα προχωρήσει η ομάδα. Τρίτον διότι είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολο να βρεθεί μια αξιόπιστη λύση για τον πάγκο αυτή την εποχή. Τέταρτον διότι θα ήταν εξαιρετικά άσχημη η εικόνα που έβγαζε μια ομάδα, η οποία από τον περασμένο Απρίλη μέχρι και τώρα, θα έβγαζε διαζύγιο και με τρίτο προπονητή.

Επομένως η ΑΕΚ είναι σχεδόν υποχρεωμένη να προχωρήσει με τον Μοράις. Και τουλάχιστον αυτό βγαίνει και από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα. Δεν υπάρχει ενθουσιασμός για τον Πορτογάλο τεχνικό, αλλά επί της ουσίας ισχύει το… "αυτός είναι τώρα, μ’ αυτόν θα πορευτούμε". Χωρίς αυτό να σημαίνει πως αν η ΑΕΚ συνεχίσει να μην κερδίζει, τα δεδομένα ως προς τον Μοράις δεν θα αλλάξουν.

Αφήστε που, έτσι κι αλλιώς, μέσα στον γενικότερο προβληματισμό που υπάρχει στην Ένωση για το μέλλον και για το πώς προχωρήσει η ομάδα, εντάσσεται έτσι κι αλλιώς και το ζήτημα προπονητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Άλλη ΑΕΚ περίμενε ο κόσμος
Η παράνοια να μην "κάψει" (και) τον ρόμβο
Λαμπρόπουλος: "Έχουμε... αυτοκτονικές τάσεις"
Μοράις: "Δυστυχώς δεν το τελειώσαμε"
"Αυτοκτόνησε" ως συνήθως η ΑΕΚ, 1-1 με την Κέρκυρα
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ