ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκολ υπάρχουν για την ΑΕΚ

Γκολ υπάρχουν για την ΑΕΚ

Η στατιστική απεικόνιση των έως σήμερα επιθετικών πεπραγμένων της ΑΕΚ, καταδεικνύει ευκολία και πλουραλισμό στο γκολ, δίχως να έχουν μπει στην εξίσωση οι Μπογέ και Αλμπάνης.

Αποτέλεσε ένα πολύ βασικό ερώτημα, μια ιδιαίτερα κομβική απορία στις αρχές του καλοκαιριού, όταν η αποχώρηση των Χριστοδουλόπουλου και Αραούχο, είχε πλέον οριστικοποιηθεί: «Που θα βρει η ΑΕΚ τα 30 γκολ και τις 8 ασίστ του Λάζαρου και του Τσίνο;». Η ανησυχία έγινε ακόμα πιο έντονη όταν ολοκληρώθηκαν οι προσθήκες του Πόνσε και του Μπογέ.

Η φτωχή συγκομιδή αμφοτέρων στους δύο προαναφερθέντες τομείς του παιχνιδιού κατά την περυσινή σεζόν, προκάλεσε τροφή για συζήτηση και ανησυχία. Δικαίως σε ένα βαθμό... Και πάνω που αυτή η κουβέντα άρχισε να θεριεύει λόγω και της καθυστερημένης άφιξης των δύο Αργεντινών, εμφανίστηκαν στο προσκήνιο οι παλιοσειρές για να δώσουν τις απαντήσεις!

Μάλιστα ο ένας εξ αυτών, ο Βίκτωρας Κλωναρίδης, ήταν «τελειωμένος» στη σκέψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των οπαδών, όμως κράτησε στην ΑΕΚ στα δύσκολα. Ακόμα και όταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης έλεγε ότι «θα είναι πολύ καλύτερος φέτος και θα μας βοηθήσει», τα λόγια του ταξίδευαν σε κενό αέρος, δίχως να εισακούγονται. Μέχρι που ο 26χρονος Ελληνοβέλγος, άρχισε να μπαίνει στην εξίσωση με τρόπο καθοριστικό.

Πέτυχε το σπουδαίο τέρμα στην έδρα της Σέλτικ, σκόραρε και κατά της Βίντι στην Ουγγαρία, ενώ με τα δύο γκολ που σημείωσε κόντρα στον Πανιώνιο, έγινε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας έως σήμερα, καθώς έχει βρει δίχτυα 4 φορές σε 9 αγώνες (σε κάποιους μάλιστα με ολιγόλεπτη συμμετοχή).

Η απογείωση του Κλωναρίδη, ασφαλώς συντελέστηκε μέσα από ομαδική δουλειά. Για να πετύχει τα γκολ αυτά, βρήκε τα κατάλληλα στηρίγματα, μέσα από τη διάταξη του προπονητή και τις συνεργασίες με τους συμπαίκτες του, παίζοντας σε χώρους που του αρέσει να κινείται περισσότερο.

Ο ΤΑΣΟΣ, Ο ΠΟΝΣΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Ο Κλωναρίδης έγινε ταιριαστό ταίρι με τον Μάρκο Λιβάγια, οι κινήσεις του οποίου όταν έχει τη μπάλα, δημιουργούν χώρους για τον ταχυπόδαρο επιθετικό. Ο Κροάτης είναι ο ένας από τους (έως σήμερα) πέντε κομβικούς μεσοεπιθετικούς πόλους της ΑΕΚ, καθώς σκοράρει και μοιράζει ασίστ, μετρώντας ήδη από 2 γκολ και 2 τελικές πάσες σε 8 παιχνίδια. Χώρια η συμμετοχή σου σε άλλα τέρματα της ομάδας, σε φάσεις που ξεκινούν από τα δικά του πόδια.

Ουσιαστικός είναι ο και αρχηγός Πέτρος Μάνταλος καθώς μετράει ήδη 2 γκολ και 4 ασίστ σε 9 αγώνες όλων των διοργανώσεων, ενώ θα είχε συνολικά 3 τέρματα αν δεν είχε ακυρωθεί κακώς εκείνο που σημείωσε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Τον κύκλο των σκόρερ ωστόσο, διεύρυναν σημαντικά ο Τάσος Μπακασέτος και ο Έσε Πόνσε, οι οποίοι έχουν πετύχει από 3 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις. Ο πρώτος είναι πλέον ποδοσφαιριστής ο οποίος κάνει τη διαφορά στη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας (και άτυχος με τα δοκάρια), ενώ ο δεύτερος αποδεικνύει ότι είναι διαρκώς μέσα στις φάσεις, καθώς έχει σε κάθε ματς, κλασική ευκαιρία για γκολ.

Σημειώνεται επίσης ότι δύο τέρματα έχει πετύχει ο Ροντρίγκο Γκάλο, καθώς επίσης ότι όλα αυτά καταγράφονται ενώ συμμετοχή στην παραγωγική διαδικασία (γκολ), δεν έχουν ακόμα οι Μπογέ, Αλμπάνης. Γιαννιώτας και Γιακουμάκης. Σκεφτείτε ακόμα, ότι οι τρεις πρώτοι είναι μεταγραφικά αποκτήματα που προστέθηκαν στο ρόστερ το καλοκαίρι για να συμβάλουν στο κομμάτι αυτό, σκοράροντας η δημιουργώντας για τους άλλους.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ