ΑΕΚ

Γκάλο: "Έτσι θέλει τα μπακ ο Χιμένεθ"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Τον τρόπο που θα λειτουργούν τα ακραία μπακ στο αγωνιστικό μοντέλο του Μανόλο Χιμένεθ, περιέγραψε ο Γκάλο.

Ακόμα ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει αποκαλύψει το αγωνιστικό μοντέλο της νέας ΑΕΚ στη δουλειά που γίνεται στο Κίελτσε. Ωστόσο, οι παίκτες που ήδη από πέρυσι έχουν δουλέψει με τον Ισπανό τεχνικό, ξέρουν καλά πως σκέφτεται και τι φιλοσοφία σκοπεύει να περάσει στην ομάδα.

Αποστολή στο Κίελτσε: Κώστας Τσίλης

Ο Ροντρίγκο Γκάλο, που αγωνίζεται σε μια θέση κλειδί για το αγωνιστικό μοντέλο του Χιμένεθ, περιγράφει τον ρόλο που θα έχουν τα ακραία μπακ της ΑΕΚ τη νέα σεζόν, ενώ μιλά και για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γκάλο:

Μετά την ανανέωση του συμβολαίου σου, αισθάνεσαι πλέον πιο απελευθερωμένος για να αποδώσεις και καλύτερα μέσα στο γήπεδο;

"Δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι πιο απελευθερωμένος, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι όταν αρχίζει μια νέα σεζόν οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις όλων μας είναι πολύ μεγάλες. Η πίεση επίσης είναι μεγάλη κι αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στην ομάδα ώστε να τη βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο, αφού οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες μας πλέον είναι πολλές".

Οι ευθύνες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

"Οι ευθύνη μας δεν αφορά μόνο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και κάθε χρόνο στόχος μας είναι να πάρουμε και το πρωτάθλημα και το κύπελλο".

Η περσινή σεζόν ήταν μια... περίεργη σεζόν. Κατά τη γνώμη σου ποιο ήταν το πιο δυσάρεστο που συνέβη;

"Το πιο δυσάρεστο ήταν ότι δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε κάποιον τίτλο. Αρχικά στόχος μας ήταν να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, αλλά δεν τα πήγαμε καλά στον α' γύρο. Στη συνέχεια θέλαμε να κατακτήσουμε το κύπελλο, αλλά παρότι φτάσαμε στον τελικό δεν μπορέσαμε να το πετύχουμε, αν και κάναμε μεγάλη προσπάθεια κι αυτό με στεναχωρεί περισσότερο απ' όλα".

Σε σχέση με την πρώτη χρονιά που ήρθες στην ΑΕΚ αισθάνεσαι ότι πλέον στην ομάδα υπάρχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση; Αφού πρώτα κατακτήσατε το κύπελλο και μετά τερματίσατε πρώτοι στα πλέι οφ.

"Πριν λίγα χρόνια η ΑΕΚ βρισκόταν σε χαμηλότερες κατηγορίες και με την επιστροφή της αρχικά κατακτήσαμε το κύπελλο και στη συνέχεια πήραμε το "εισιτήριο" για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτός είναι ο στόχος μας. Κάθε χρόνο να κάνουμε κι ένα παραπάνω βήμα, ώστε συνεχώς να βελτιωνόμαστε".

Πρώτη υποχρέωση για φέτος είναι τα προκριματικά του Champions League. Είσαι αισιόδοξος ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί έτοιμοι για εκείνα τα παιχνίδια;

"Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Πέρυσι είχαμε στόχο να συμμετέχουμε στα προκριματικά του Champions League και το καταφέραμε. Τώρα γνωρίζουμε μεν ότι είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι, ώστε να μην αρκεστούμε στη συμμετοχή μας στα προκριματικά, αλλά να μπούμε στους ομίλους".

Δούλεψες και πέρυσι με τον Χιμένεθ, αλλά και αυτή την περίοδο στο βασικό στάδιο προετοιμασίας. Ποιος θα είναι ο ρόλος των ακραίων μπακ της ΑΕΚ;

"Αυτό που μας έχει πει απ' την αρχή ο προπονητής είναι ότι οι πλάγιοι αμυντικοί έχουν πρώτα απ' όλα αμυντικές υποχρεώσεις και στη συνέχεια επιθετικές. Θέλει όμως να συμμετέχουμε και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, ώστε να κάνουμε "έκπληξη" στις αντίπαλες άμυνες. Είναι όμως ξεκάθαρο ότι για μας τους αμυντικούς, η σκέψη πρέπει να είναι πρώτα στην άμυνα και μετά στην επίθεση".

Τι θα ήθελες να βελτιώσεις στο δικό σου παιχνίδι;

"Στόχος όλων μας είναι να βελτιωνόμαστε. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι θα μπορούσα να βελτιώσω περισσότερα τα αμυντικά μου στοιχεία για να φτάσω σε ένα ακόμα καλύτερο επίπεδο".

Στα δύο χρόνια που βρίσκεσαι στην ομάδα έχεις κατακτήσει ένα κύπελλο κι έχεις κερδίσει το "εισιτήριο" για τα προκριματικά του Champions League. Ποια επιτυχία απ' τις δύο ξεχωρίζεις;

"Είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα. Πέρυσι κατακτήσαμε το κύπελλο, φέτος πήγαμε στα προκριματικά του Champions League, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα μπούμε στους ομίλους. Είναι διαφορετικοί οι στόχοι που πετύχαμε και δεν μπορώ να κάνω κάποια σύγκριση".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ