ΑΕΚ

Γιατί τιμωρήθηκε με 15μέρες αποκλεισμού και όχι ένα μήνα ο Χιμένεθ;

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το πειθαρχικό όργανο έκανε χρήση της "αρχής της αναλογικότητας" στην τιμωρία του Χιμένεθ και για αυτό τον τιμώρησε με 15 μέρες και όχι τουλάχιστον ένα μήνα που προβλέπει ως μίνιμουμ ποινή ο πειθαρχικός κώδικας.

Βλέποντας κανείς την ποινή τιμωρίας του Μανόλο Χιμένεθ για τη χειρονομία του στην Λεωφόροι πολλοί απορούν και μάλιστα εύλογα πώς όταν η μίνιμουμ ποινή που προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας κάνει λόγο για τιμωρία ενός μηνός ο Ισπανός τεχνικός τιμωρήθηκε τελικά με δεκαπέντε μέρες.

Σίγουρα η "black Friday" δεν έπαιξε τον ρόλο της αν και πολλοί μπορεί να σκέφτηκαν εκπτώσεις έχουμε σε όλη τη χώρα, οπότε έγινε μια έκπτωση και στη ποινή του Χιμένεθ.

Και όμως η πρόεδρος του πειθαρχικού οργάνου, Μαρία Σκολαρίκη, αποφάσισε να τιμωρήσει τον Ισπανό τεχνικό με 15 μέρες καθώς έκανε χρήση της "αρχής της αναλογικότητας". Κάτι που έχουμε συναντήσει και στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ και συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος, Μηνάς Λυσάνδρου, στον ισχυρισμό του προς την αθλητική δικαστή είπε πως αν ένας ποδοσφαιριστής χτυπήσει κάποιον οπαδό, θα τιμωρηθεί με 3 αγωνιστικές για βιαιοπραγία κατά φιλάθλων, με βάση τον κανονισμό. Την ίδια ώρα όμως για τους αξιωματούχους, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο προπονητής, η απλή χειρονομία επιφέρει μίνιμουμ τιμωρία ενός μήνα. Κάτι το οποίο σημαίνει πως η τιμωρία μπορεί να φτάσει τα πέντε με έξι παιχνίδια.

Ο κ. Λυσάνδρου ισχυρίστηκε πως δεν είναι δυνατόν ένας ποδοσφαιριστής όταν βιαιοπραγεί να τιμωρείται με 3 αγωνιστικές και η απλή χειρονομία να τιμωρείται με 6 αγωνιστικές.

Το δικαστήριο κάνοντας χρήση της αρχής της αναλογικότητας και δεχόμενο και τη μεταμέλεια του Χιμένεθ επέβαλε 15 ημέρες αποκλεισμό στον Ισπανό προπονητή, που είναι ουσιαστικά 3 αγωνιστικές. Ενώ παράλληλα απάλλαξε τον Χιμένεθ για την αποβολή του στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Βέβαια το δικαστήριο με αυτή του την απόφαση και αποδεχόμενη τη χρήση της αρχής της αναλογικότητας ουσιαστικά είναι σαν να λέει πως ο πειθαρχικός κώδικας και τα όσα λέει για τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ