Γήπεδο 32.500 θέσεων με 60 εκ. ευρώ

Γήπεδο, ΑΕΚ, Νέα Φιλαδέλφεια

Τα 60 εκ. ευρώ αναμένεται ότι θα φτάσει το κόστος κατασκευής του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Διαβάστε για τον τρόπο με τον οποίο θα χωριστεί η χρηματοδότηση του έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Live Sport” η χρηματοδότηση του έργου χωρίζεται σε τρία τμήματα, τα οποία πιθανώς να είναι κατά προσέγγιση και ισόποσα.  Συγκεκριμένα:

* 20-22 εκατομμύρια από τον “κουμπαρά” που θα φτιάξει ο Μελισσανίδης και στον οποίο θα βάλουν τον ...οβολό τους ο ίδιος και άλλοι επιφανείς οικονομικοί παράγοντες (Χατζηιωάννου, Παππάς, Σαραντίτης, Δαλακούρας κλπ). Δεν έχει διευκρινιστεί αν θα επενδύσει στο γήπεδο και ο συνέταιρος του Μελισσανίδη στον ΟΠΑΠ, ο Τσέχος πολυεκατομμυριούχος Γίρι Σμετς

* 20-22 εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ μέσω της Περιφέρειας. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με τον κ. Σγουρό και αναμένεται να κατατεθεί πλήρης φάκελος

* 20-22 εκατομμύρια από δάνεια που πιθανότατα θα χορηγηθούν από δυο τράπεζες. Αν θα είναι ελληνικές και αν μια εκ των δυο είναι η Πειραιώς, ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Ένα άλλο ζήτημα αφορά το αρχιτεκτονικό γραφείο και την χωρητικότητα του γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει ήδη κλειδώσει ο αριθμός των θέσεων. Δεν θα είναι 36.500 όπως είχε σχεδιαστεί το 2005, δεν θα πέσει όμως και στις 28.000 όπως δήλωσε εσχάτως ο αρχιτέκτονας (και της “Αγια Σοφιάς”) Στέλιος Αγιοστρατίτης. Η χωρητικότητα θα είναι 32.500 θέσεις! Κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει αρχίσει ήδη να δουλεύει πυρετωδώς ξένη αρχιτεκτονική εταιρία.

Περισσότερα στο AEK1924.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΕΚ | ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Άλλα ήθελε να ακούσει o Μητρόπουλος

ΑΕΚ | ΠΑΙΚΤΕΣ

Αυτά προτάθηκαν σε Φέτση και Κουτρουμπή

ΑΕΚ | ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επαφή της ΑΕΚ με τον Πόι

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Η πρώτη φωτογραφία της Jennifer Aniston στο Instagram μάλλον θα σε συγκινήσει

Επίσης, σε περίπτωση που νιώθεις γνωστός, έχει μέσα σε μια ώρα πάνω από 150.000 followers.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS