ΑΕΚ

Γήπεδο 32.500 θέσεων με 60 εκ. ευρώ

Γήπεδο 32.500 θέσεων με 60 εκ. ευρώ
Γήπεδο, ΑΕΚ, Νέα Φιλαδέλφεια INTIME SPORTS

Τα 60 εκ. ευρώ αναμένεται ότι θα φτάσει το κόστος κατασκευής του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Διαβάστε για τον τρόπο με τον οποίο θα χωριστεί η χρηματοδότηση του έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Live Sport” η χρηματοδότηση του έργου χωρίζεται σε τρία τμήματα, τα οποία πιθανώς να είναι κατά προσέγγιση και ισόποσα. Συγκεκριμένα:

* 20-22 εκατομμύρια από τον “κουμπαρά” που θα φτιάξει ο Μελισσανίδης και στον οποίο θα βάλουν τον ...οβολό τους ο ίδιος και άλλοι επιφανείς οικονομικοί παράγοντες (Χατζηιωάννου, Παππάς, Σαραντίτης, Δαλακούρας κλπ). Δεν έχει διευκρινιστεί αν θα επενδύσει στο γήπεδο και ο συνέταιρος του Μελισσανίδη στον ΟΠΑΠ, ο Τσέχος πολυεκατομμυριούχος Γίρι Σμετς

* 20-22 εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ μέσω της Περιφέρειας. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με τον κ. Σγουρό και αναμένεται να κατατεθεί πλήρης φάκελος

* 20-22 εκατομμύρια από δάνεια που πιθανότατα θα χορηγηθούν από δυο τράπεζες. Αν θα είναι ελληνικές και αν μια εκ των δυο είναι η Πειραιώς, ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Ένα άλλο ζήτημα αφορά το αρχιτεκτονικό γραφείο και την χωρητικότητα του γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει ήδη κλειδώσει ο αριθμός των θέσεων. Δεν θα είναι 36.500 όπως είχε σχεδιαστεί το 2005, δεν θα πέσει όμως και στις 28.000 όπως δήλωσε εσχάτως ο αρχιτέκτονας (και της “Αγια Σοφιάς”) Στέλιος Αγιοστρατίτης. Η χωρητικότητα θα είναι 32.500 θέσεις! Κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει αρχίσει ήδη να δουλεύει πυρετωδώς ξένη αρχιτεκτονική εταιρία.

Περισσότερα στο AEK1924.gr

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ