ΑΕΚ

"Φρεσκάδα" με Λιβάγια η ΑΕΚ

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ / EUROPA LEAGUE / AEK - AUSTRIA WIEN / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΛΙΒΑΓΙΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Λιβάγια EUROKINISSI SPORTS

Με τον Λιβάγια ξανά στο αρχικό σχήμα, η ΑΕΚ θα ψάξει τη νίκη στο σημερινό (5/11, 19.30) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για την 10η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της σήμερα (5/11, 19.30) μια τεράστια πρόκληση. Να κερδίσει τον ΠΑΟΚ για την 10η αγωνιστική της Super League Σουρωτή, να "νικήσει" την κούραση από την μάχη της Πέμπτης (2/11) με τη Μίλαν και να πατήσει ξανά στην κορυφή, έστω και με συγκάτοικο.

Πριν περίπου δυο εβδομάδες, σ’ ανάλογη πρόκληση, δεν είχε ανταποκριθεί, καθώς είχε χάσει από τον Ατρόμητο. Όμως στα σημερινά δεδομένα, υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά. Το ΟΑΚΑ δεν θα είναι άδειο λόγω τιμωρίας όπως με τον Ατρόμητο. Και ο κόσμος, όπως έλεγε ο Μανόλο Χιμένεθ, μπορεί να κάνει την διαφορά σ’ ένα τέτοιο ματς.

Προφανώς ζητούμενο για τον Ισπανό τεχνικό είναι να δώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη φρεσκάδα, σε μια ομάδα που είχε μόλις δυο μέρες να ξεκουραστεί, μετά το παιχνίδι με τη Μίλαν.

Εν πολλοίς το βάρος σ’ αυτόν τον τομέα, θα πέσει στον Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος την Πέμπτη έμεινε στον πάγκο και τώρα επιστρέφει στο αρχικό σχήμα. Άλλωστε έτσι κι αλλιώς ο Χιμένεθ δεν σκοπεύει να προχωρήσει σ’ ένα ευρύ ροτέϊσον. Μάλιστα είναι και ζητούμενο, αν ο Ισπανός τεχνικός θα αλλάξει το σχήμα, σε σχέση με τα παιχνίδια με Πανιώνιο και Μίλαν. Αν δηλαδή θα κρατήσει το 3-5-2 ή θα επιστρέψει στο 4-2-3-1.

Η τελευταία προπόνηση δεν φανέρωσε πολλά ως προς τις προθέσεις του Χιμένεθ. Στις δηλώσεις που έκανε στη Nova, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να διατηρήσει σχήμα με τριάδα στο κέντρο της άμυνας και δίδυμο στην επίθεση. Σ’ αυτή την περίπτωση ο Λιβάγια θα είναι ο παρτενέρ του Αραούχο και ένας εκ των Χριστοδουλόπουλο ή Μπακασέτα, θα πάρει τον ρόλο του αντί - Μάνταλου.

Εξάλλου αν διατηρήσει την τριάδα στο κέντρο της άμυνας, ο σχηματισμός της επίθεσης θα είναι ξανά με δυο φορ και έναν επιτελικό, όπως με τον Πανιώνο και όχι με τριάδα όπως με Μίλαν. Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο της επιστροφής στο 4-2-3-1. Και σ’ αυτή την περίπτωση ο Μπακασέτας θα είναι αυτός που θα συμπληρώσει την τετράδα με Αραούχο, Λιβάγια και Λάζαρο. Εκτός αν ο Χιμένεθ κρύβει κάποιο… άσο στο μανίκι, για να αιφνιδιάσει τον Λουτσέσκου.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ