ΑΕΚ

Φουλ της... επίθεσης στην ΑΕΚ

Φουλ της... επίθεσης στην ΑΕΚ
Τζιμπούρ Αραβίδης Κρισάντους

Η επιστροφή του Τζιμπούρ, η ετοιμότητα του Αραβίδη και η παρουσία του Κρισάντους συνιστούν πρωτόγνωρο συνδυασμό επιλογών. Για κάποιους εξ αυτών οι επόμενοι δύο μήνες θα αποτελέσουν κριτήριο μελλοντικής παραμονής στην ομάδα.

Είναι κοινώς διαπιστωμένο, πανθομολογούμενο πια, ότι η ΑΕΚ έχει ανάγκη από έναν επιθετικό ανωτέρου επιπέδου. Η μακρά αποχή του Τζιμπούρ ανέδειξε ακόμα περισσότερο την ύπαρξη του προβλήματος και του ελλειμματικού καλοκαιρινού σχεδιασμού όσον αφορά στη συγκεκριμένη θέση.

Ωστόσο από τη στιγμή που υπάρχει νέος προπονητής στον πάγκο ο οποίος θέλει να διαπιστώσει πράγματα και να ερμηνεύσει καταστάσεις προτού λάβει αποφάσεις, άπαντες θα έχουν την ευκαιρία τους να τον πείσουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στο ρόστερ ή και το αντίθετο.

Μετά βεβαιότητας μπορεί να πει κανείς ότι ο μοναδικός που δεν αμφισβητείται είναι ο Χρήστος Αραβίδης. Συνεπής στο σκοράρισμα, ικανός να αγωνίζεται και ως περιφερειακός κυνηγός ή στα άκρα της επίθεσης, πάντοτε ανταγωνιστικός, μαχητικός και ασφαλώς παίκτης που δύσκολα βρίσκει κανείς ως πακέτο με τα χρήματα που λαμβάνει ετησίως ο διεθνής επιθετικός. Ο Πογέτ τον περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, άλλωστε ποδοσφαιριστές τέτοιας νοοτροπίας και προσέγγισης του παιχνιδιού, αρέσουν ιδιαίτερα στον Ουρουγουανό.

Η επιστροφή

Ο Τζιμπούρ είναι μία περίπτωση εντελώς διαφορετική. Συμπληρώθηκαν 73 ημέρες από εκείνο το απόγευμα στα τέλη του περασμένου Αυγούστου. Η αρχική πρόβλεψη έκανε λόγο για απουσία 6-8 εβδομάδων, ωστόσο παρέρχεται η 11 . Ο Τρομοκράτης επέστρεψε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, δηλώνει έτοιμος για να πάρει χρόνο συμμετοχής, δύσκολα όμως θα τον εμπιστευθεί ο νέος προπονητής της ομάδας Γκουστάβο Πογέτ βασικό σε αγώνα (πέρα από το ενδεχόμενο να του να δώσει μερικά λεπτά να πατήσει στα πόδια του ματς με τον Αστέρα την Κυριακή στο ΟΑΚΑ), νωρίτερα από τα τέλη του τρέχοντας μήνα.

Μεσολαβεί άλλωστε και η διακοπή του πρωταθλήματος, αυτή που μετά το ματς της Κυριακής, θα βάλει την ΑΕΚ σε εκ νέου διαδικασία αγωνιστικής σκέψης δύο εβδομάδες μετά, συγκεκριμένα στις 22/11, όταν οι Κιτρινόμαυροι θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τον Πανθρακικό. Τότε, καλώς εχόντων των πραγμάτων πάντα, ο αλγερινός επιθετικός θα είναι απόλυτα διαθέσιμος.

Ο φιλότιμος

Στην εξίσωση υπάρχει πάντα και ο Μακόλεϊ Κρισάντους. Ακούει πολλά από την εξέδρα δίχως να ευθύνεται αφού στο φινάλε δεν επέβαλε σε κανέναν την παρουσία του στην ομάδα, η ΑΕΚ τον επέλεξε και συνεχίζει να τον διατηρεί στο έμψυχο δυναμικό της, άρα πιστεύει σε αυτόν. Ο «Μάκης» ότι ξέρει, αυτό παίζει, ότι μπορεί το δίνει στο σύνολο, είναι πάντοτε μαχητικός και παίζει για το σύνολο στο βαθμό που του το επιτρέπουν οι δυνατότητες του. Ας μην ξεχνάμε ότι στα δύο εφετινά ματς που έληξαν με 1-0 υπέρ της Ένωσης (στο πρωτάθλημα με τον Ατρόμητο και στο Κύπελλο με την Ξάνθη), τα γκολ ήταν δικά του.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δέλλας δεν είχε ποτέ την πολυτέλεια να επιλέξει δύο εκ τριών για τη 18άδα σε επίσημο ματς, έναν για την ενδεκάδα και έναν για τον πάγκο. Ή και τους τρεις μαζί εφόσον θα το έκρινε σκόπιμο. Ο Πογέτ όμως την έχει και θα προσπαθήσει να την αξιοποιήσει όσο καλύτερα μπορεί, σε έναν κύκλο βατών αγώνων που ακολουθεί με 5 εντός έδρας ματς και 3 εκτός ως το τέλος του έτους, απέναντι σε θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους, για πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας.


TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ