ΑΕΚ

Φάκελος ΑΕΚ: Η τάξη του 2019

Φάκελος ΑΕΚ: Η τάξη του 2019

Το Sport24.gr ανοίγει τον φάκελο των 9 "κιτρινόμαυρων" συμβολαίων που εκπνέουν το καλοκαίρι του 2019 και υπολογίζει το βαθμό επιθυμίας για επέκταση συνεργασίας. Ψηφίστε αν θέλετε να παραμείνουν στην ομάδα.

Είναι πολλά τα ανοιχτά ζητήματα με ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ οι οποίοι θα κληθούν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους με την Ένωση. Ηδη οι «κιτρινόμαυροι» προχώρησαν σε επέκταση συμβολαίου με τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι ο οποίος υπέγραψε έως το 2021 (2+1 έτη) ενώ, δεδομένη είναι η επιθυμία να εισέλθει σε διαπραγμάτευση με τον Ογκνιεν Βράνιες για νέα συμβόλαιο, τουλάχιστον τριετές!

Ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός, μετά τα διαδοχικά παραπτώματα στα οποία υπέπεσε, αυτά που τον οδήγησαν ενώπιον του Δημήτρη Μελισσανίδη και σε ένα ξεκαθάρισμα μαζί του, φανέρωσε ένα εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο και τήρησε τη δέσμευσή του ότι θα παραμείνει αυτός που πρέπει εντός των γηπέδων αλλά και των κιτρινόμαυρων αποδυτηρίων.

Σαφώς δεν είναι ο μόνος από την αποκαλούμενη και ως «τάξη του 2019» (την αποτελούν οι παίκτες που έχουν συμβόλαιο με την ΑΕΚ έως το καλοκαίρι εκείνης της σεζόν) που θα κληθεί να εισέλθει σε συζητήσεις επέκτασης συνεργασίας με την ομάδα. Για την ακρίβεια είναι πολλοί οι παίκτες που θα απασχολήσουν την Ένωση ενόψει της επόμενης σεζόν, καθώς θα μπουν στον τελευταίο χρόνο των συμβολαίων τους. Όπερ σημαίνει, θα αποκτήσουν το ελεύθερο να υπογράψουν σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, τον Ιανουάριο του επόμενους έτους. Δεν είναι δα και μακριά...

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα πράγματα θα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της ομάδας και την τελική σούμα στην επίτευξη στόχων. Η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα, ωστόσο πλέον υπάρχει ο τελικός του Κυπέλλου. Μετά το πέρας και αυτής της αποστολής, θα μπουν στην τελική ευθεία οι ακόλουθες 4 (Ελλήνων) + 5 (ξένων) υποθέσεις.

ΑΝΤΡΕ ΣΙΜΟΕΣ

Ο Πορτογάλος κεντρικός χαφ και η Ένωση έχουν εδώ και καιρό ορίσει το πλαίσιο επέκτασης της συνεργασίας τους, τουλάχιστον έως το 2021. Το θέλουν και οι δύο πολύ και μόνον εφόσον προκύψει ακαταμάχητη πρόταση από το εξωτερικό, θα χαλάσει ένα τέτοιο «εσωτερικό» deal. Σπουδαία σεζόν με 33 ματς, 2 γκολ και 3 ασίστ έως σήμερα.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / DYNAMO KYIV - AEK (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Σιμόες EUROKINISSI SPORTS

Επιθυμία Επέκτασης Συμβολαίου: Απόλυτη (10/10)

ΟΓΚΝΕΝ ΒΡΑΝΙΕΣ

Ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός έχει προσόντα δυσεύρετα, όμως είναι απρόβλεπτος και όχι απόλυτα εξοικειωμένος με την πειθαρχία. Αν το θέμα ήταν αμιγώς αγωνιστικό, ότι δεν θα γινόταν καν συζήτηση για την επιθυμία της ΑΕΚ να συνεχίζει μαζί του για πολλά χρόνια. Ωστόσο προβληματισμοί υπάρχουν και δεν αφορούν μόνο στο οικονομικό σκέλος και στις απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Βράνιες EUROKINISSI SPORTS

Επιθυμία Επέκτασης Συμβολαίου: Σημαντική (7/10)

ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ ΓΚΑΛΟ

Ο Βραζιλιάνος υπέγραψε μόλις το περασμένο καλοκαίρι νέο συμβόλαιο με την ΑΕΚ, διάρκειας δύο ετών. Η φετινή παρουσία του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μια υπερβατική κατάσταση. Ο Γκάλο ξεπέρασε τις προσδοκίες και τον εαυτό του. Θα είναι 32 το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά υπάρχει διάθεση για να παραμείνει στην ομάδα, μπαίνοντας στην τελική ευθεία της καριέρας του πλέον, ως ο μπακ-απ του Μπακάκη που θα γίνει βασικός.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΙΛΑΝ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΙΛΑΝ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Επιθυμία Επέκτασης Συμβολαίου: Σημαντική (7/10)

ΕΛΝΤΕΡ ΛΟΠΕΣ

Αποκτήθηκε ως αριστερός μπακ και διέπρεψε σε αρκετά ματς ως εξτρέμ. Ο Χιμένεθ προτιμά τον Χουλτ για το αριστερό άκρο της άμυνας, όμως θέλει τον Λόπες στην ομάδα ώστε να έχει επαρκέστατη εναλλακτική λύση και για τις δύο θέσεις της αριστερής πτέρυγας. Δεν επείγει η περίπτωσή του αλλά σίγουρα ενδιαφέρει.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Επιθυμία Επέκτασης Συμβολαίου: Σημαντική (6/10)

ΑΣΤΡΙΤ ΑΪΝΤΑΡΕΒΙΤΣ

Δεν κατάφερε να πείσει ο Σουηδός μέσος αυτό για το οποίο καυχιόταν ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ομάδας Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, όταν έλεγε εντός του αρχηγείου στο Μαρούσι ότι «ο Αστρίτ είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς παίκτες της ομάδας μας». Ασφαλώς, παίζει το (σημαντικό) ρόλο του το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιήθηκε στη φυσική θέση του, αυτή του επιτελικού χαφ. Έγραψε 26 συμμετοχές με δύο γκολ, αλλά μόλις έξι 90λεπτα.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Επιθυμία Επέκτασης Συμβολαίου: Ελάχιστη (1/10)

ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ

Βγήκε στον αφρό όταν ο Πέτρος Μάνταλος τραυματίστηκε και έβγαλε ασπροπόσωπο τον Χιμένεθ αλλά εν μέρει και τον Σκίμπε, ο οποίος τον καλούσε στην εθνική ομάδα σε περίοδο που ακόμα και φίλοι της ΑΕΚ τον αμφισβητούσαν. Πρωταθληματική σεζόν από τον Τάσο Μπακασέτα με 8 γκολ και 9 ασίστ σε 38 ματς των τριών διοργανώσεων. Πλέον κυνηγάει το «νταμπλ-νταμπλ».

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Επιθυμία Επέκτασης Συμβολαίου: Απόλυτη (10/10)

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΚΑΚΗΣ

Τριάντα ματς μετρούσε όλα κι όλα ο δεξιός μπακ της ομάδας τις προηγούμενες δύο σεζόν της Ένωσης, τις πρώτες μετά την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία. Φέτος έχει ήδη γράψει 41 (με 3 ασίστ) στο κοντέρ του και συνεχίζει ακάθεκτος, ενώ είναι ο παίκτης με τα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά, από κάθε άλλων που ανήκει σε ελληνική ομάδα! Δεν ήταν δυνατόν να τα είχε υπολογίσει αυτά η ομάδα, όταν το περασμένο καλοκαίρι του προσέφερε συμβόλαιο για δύο έτη.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Επιθυμία Επέκτασης Συμβολαίου: Απόλυτη (10/10)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Ξεκίνησε ως ο τρίτος στην ιεραρχία, λόγω του σοβαρού καλοκαιρινού τραυματισμού του, πλέον όμως είναι ο πρώτος και εσχάτως διεθνής! Η άνοδός του είναι εμφανής, η παρουσία του επιβλητική. Στα τελειώματα της δεύτερης σεζόν του με την ΑΕΚ, επιβεβαιώνει όσους θεωρούσαν ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα είναι παίκτης της Εθνικής και ενδεχομένως θα απασχολήσει ομάδες του εξωτερικού. Όλα αρχίζουν να δουλεύουν υπέρ του.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Επιθυμία Επέκτασης Συμβολαίου: Απόλυτη (10/10)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Θα γεράσεις στην ΑΕΚ», του υποσχέθηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όταν ο Λαμπρόπουλος, θέλοντας να ανταποδώσει την ευγνωμοσύνη για την ανανέωση του συμβολαίου του ενώ είχε υποστεί ρήξη χιαστών, είπε στον διοικητικό ηγέτη της Ένωσης «υπογράφω ότι θέλετε, απλά βάλτε το ποσό». Και μάλιστα πήρε γενναία αύξηση. Πολύ αγαπητός, με εξαιρετική σεζόν, δεμένος απόλυτα πλέον με την ομάδα.

ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HOLIDAY INN (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HOLIDAY INN (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Επιθυμία Επέκτασης Συμβολαίου: Απόλυτη (10/10)

Photo Credits: Eurokinissi

POLL: ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ









TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ