ΑΕΚ

Ευτυχώς… ατύχησε ο Γιόχανσον

Ευτυχώς… ατύχησε ο Γιόχανσον
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάκομπ Γιόχανσον δεν είναι... βιονικός και ίσως το διάστρεμμα να ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή. Το Sport24.gr εξηγεί.

Όταν ο Γκουστάβο Πογέτ ανέλαβε την ΑΕΚ, ανακάτεψε την «τράπουλα» στο σχήμα της ομάδας, προκειμένου να αλλάξει το… φύλλο. Και ένας από τους άσους που έβγαλε από το μανίκι του, ήταν η ανάδειξη του Γιάκομπ Γιόχανσον σε παίκτη κλειδί σε άμυνα και επίθεση.

Σταθερά ο Σουηδός μέσος ήταν από τους κορυφαίους της ΑΕΚ και ειδικά στο διάστημα του νικηφόρου σερί μέσα στον Γενάρη. Ο Γιόχανσον ήταν ο πιο ακούραστος εργάτης. Έμοιαζε βιονικός. Εξάλλου είναι ο μοναδικός παίκτης της ΑΕΚ που δεν έχει χάσει ούτε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Ενώ ακόμα και στα τέσσερα ματς κυπέλλου μέσα στο 2016, όταν ο Πογέτ έκανε ροτέισον, ο Σουηδός έπαιξε στα τρια εξ αυτών.

Βιονικός έμοιαζε ο Γιόχανσον, αλλά φυσικά και δεν είναι. Ήδη από το ματς στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο, ο Σουηδός μέσος έδειχνε φορτωμένος με κούραση. Αλλά ούτε ο Πογέτ ήθελε να τον χάσει, καθώς ήταν βασικό συστατικό της πετυχημένης αγωνιστικής συνταγής, ούτε ο Γιόχανσον ήθελε να ξεκουραστεί. Ήρθε όμως και ο τραυματισμός. Στην Τρίπολη ο Σουηδός μέσος χτύπησε πριν τελειώσει το ημίχρονο . Και το πάθος του να βγει και να βοηθήσει και στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε το διάστρεμμα βαρύτερο απ’ ότι θα ήταν και το πρήξιμο ακόμα μεγαλύτερο.

Ο Γιόχανσον και χθες (9/3) πήγε στο Ιατρικό κέντρο για να κάνει θεραπεία στο πρησμένο του πόδι και πιθανότατα το ίδιο θα επαναλάβει και σήμερα (10/3). Κανονικά όλο αυτό θα έφερνε τον Πογέτ σε απόγνωση. Υπό την έννοια πως αφενός ο Σουηδός είναι μια υπέρπολύτιμη μονάδα, αφετέρου για το ματς με τον Πανθρακικό οι απουσίες λόγω τιμωριών και τραυματισμών είναι ήδη πολλές. Όμως ο Ουρουγουανός ξέρει πως ίσως αυτή ήταν η πιο κατάλληλη στιγμή για να προκύψει αυτό το διάστρεμμα στον Γιόχανσον. Μοιάζει οξύμωρο το σχήμα, αλλά στην πράξη ίσως αποδειχθεί πολύ πιο ωφέλιμο για τον Σουηδό, να μην μπορέσει να είναι ετοιμοπόλεμος στο ματς με τον Πανθρακικό.

Εδώ και καιρό φαινόταν πως ο Γιόχανσον είχε ανάγκη από ανάσες. Και με δεδομένο πως θα ακολουθήσουν πολύ δυσκολότερα παιχνίδια στη συνέχεια, απ’ αυτό απέναντι στον ουραγό του πρωταθλήματος και μάλιστα στο ΟΑΚΑ, ενδεχομένως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκουραστεί ο Σουηδός. Άλλωστε επιστρέφει και ο Μάνταλος, ενώ υπάρχει πλέον και η λύση Κορδέρο για τη μεσαία γραμμή.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ