ΑΕΚ

Έβερτον - ΑΕΚ 4-1

Έβερτον - ΑΕΚ 4-1
Φούντας, Έβερτον INTIME SPORTS

Στο καλύτερο "μάθημα" που θα μπορούσαν να έχουν οι "μπέμπηδες" του Βαγγέλη Βλάχου, η ΑΕΚ απέναντι στην 7η ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, γνώρισε την ήττα με 4-1. Καταπληκτικό γκολ του Φούντα. Διέκοψε το ματς ο κόσμος της Έβερτον με την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο για να αποθεώσει τον Χίμπερτ (videos)!

Αποστολή στην Αγγλία: Βαγγέλης Αρναούτογλου

Από την έναρξη της προετοιμασίας, το φιλικό της 8ης Αυγούστου με την Έβερτον ήταν σημείο αναφοράς για την δουλειά που θα γινόταν στην Αγγλία αλλά και ένα δυνατό τεστ προκειμένου οι "μπέμπηδες" του Βλάχου να αντιμετώπιζαν έναν αντίπαλο που μέχρι πρότινος, μόνο στα όνειρα τους θα το έκαναν.

Φυσικά το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει καμία σημασία, καθώς η δυναμικότητα των δύο ομάδων δεν μπαίνει σε σύγκριση. Το σημαντικό είναι κάποια συμπεράσματα που έβγαλε το τεχνικό τιμ, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν υπάρχει στην Ελλάδα, ενώ σημαντικές είναι και οι εμπειρίες που πήραν οι νεαροί άσοι της ΑΕΚ απέναντι σε μια ομάδα του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο.

Είναι αξιοσημείωτο πως σε 12 μέρες η Έβερτον ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις της απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την 1η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Γήπεδο: Γκούντισον Παρκ

Έβερτον: Χάουαρντ (Μούχα 46'), Χίμπερτ (βγήκε στο 90' χωρίς αλλαγή), Μπέινς (Μπάρκλει 60'), Γκίμπσον (Νέβιλ 19'), Χέιτινγκα (Ντάφι 77'), Γέλαβιτς (Βέλιος 69'), Νέισμιθ (Κόλμαν 45'), Ντιστέν, Οσμάν (Ρόντγουελ 81'), Πίεναρ (Ανιτσέμπε 81'), Φελαϊνί (Μαγκέγι 45').

AEK: Κωνσταντόπουλος, Αρκούδας, Τσαμουρλίδης (Γροντής 37'), Μπουγαΐδης, Κοντοές (Β. Βλάχος 71'), Ρίκκα, Γιάγκο, Φούντας (Παπαδημητρίου 42'), Λαγός (Ματετζίδης 85'), Παυλής (Σταματής 37'), Σιαλμάς (Κουρελλάς 56')

Σκόρερ:

Νέισμιθ 1' (1-0), Φούντας 7' (1-1), 16' (2-1), 30' (3-1), Χίμπερτ 53' (4-1)

Τα αρχικά πλάνα του Βλάχου

Ο τεχνικός της ΑΕΚ κατέβασε την ομάδα με σύστημα 4-4-2 και σε διάταξη στον αγωνιστικό χώρο, 4-4-1-1 με τον Παυλή να είναι πίσω από τον Σιαλμά.

Βροχή τα γκολ... από τα αποδυτήρια

Μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, ο Πίεναρ έβγαλε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, ο Μπουγαϊδης δεν κατάφερε να κόψει και ο Νέισμιθ βρέθηκε τετ α τετ με τον Κωνσταντόπουλο, τον οποίο και κρέμασε ανοίγοντας το σκορ.

Ο διεθνής νεαρός αμυντικός της ΑΕΚ, μπήκε παγωμένα στο ματς και αυτό φάνηκε στο 4ο λεπτό όταν δέχτηκε λίγη πίεση και αντί να επιστρέψει την μπάλα στο τέρμα, την έβγαλε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης ο Πίεναρ με σουτ μέσα από την περιοχή, είδε την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Απίστευτο γκολ ο Φούντας

Μετά τα πρώτα λεπτά η Ένωση προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς και μόλις στην πρώτη της επίθεση, κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ. Ο Αρκούδας από τα δεξιά, έβγαλε φοβερή βαθιά μπαλιά στον Λαγό, ο οποίος αφού έσκασε η μπάλα, έβγαλε σέντρα με την μια, η μπάλα πέρασε από την άμυνα της Έβερτον και ο Φούντας ερχόμενος έξω από την περιοχή, έπιασε σουτ στην κίνηση και έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα του Χάουαρντ στο 7ο λεπτό.

Απάντηση με Νέισμιθ

Στην αμέσως επόμενη καλή φάση του αγώνα, στο 16', τα "ζαχαρωτά" πήραν και πάλι προβάδισμα στο σκορ. Δράστες για ακόμα μια φορά ο Πίεναρ που σέρβιρε σέντρα πάρε βάλε στο στο δεύτερο δοκάρι στον Νέισμιθ, ο οποίος αφύλακτος μισό μέτρο από την γραμμή του τέρματος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια του ματς, οι γηπεδούχοι πίεσαν για να πετύχουν και άλλο γκολ, από τη στιγμή που βλέπανε πως ειδικά στην άμυνα, οι παίκτες της Ένωσης είχαν αρκετό άγχος. Παρόλα αυτά, επικίνδυνη φάση έγινε στο 29', όταν ο Χίλμπερτ με έναν κεραυνό από πλάγια θέση, έξω από την περιοχή, ανάγκασε τον Κωνσταντόπουλο να διώξει σε κόρνερ.

Στη συνέχεια της φάσης, ο Φελαινί πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, η άμυνα της ΑΕΚ δεν έδιωξε και ο Νέισμιθ ανενόχλητος πέτυχε χατ τρικ, στο 30' και 3-1.

Στο 37' ο Βαγγέλης Βλάχος άλλαξε τα πλάνα του και με δύο αλλαγές Σταματή και Γροντή, άλλαξε το σύστημα σε 4-1-4-1 με τον Γιάγκο από το κέντρο να το επαναφέρει στην άμυνα που έδειχνε η ΑΕΚ να έχει σοβαρό πρόβλημα, ειδικά με τον Νέισμιθ που στο 39' έχασε και πάλι μια καλή ευκαιρία από πολύ πλάγια θέση.

Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου, δεν υπήρξε καμία άλλη αξιόλογη φάση. Άξιο αναφοράς, είναι ο τραυματισμός του Φούντα, ο οποίος ζήτησε αλλαγή στο 42'

Δεύτερο ημίχρονο

Στην επανάληψη η ΑΕΚ ξεκίνησε πιο δυνατά και μόλις στο 46', ο Παπαδημητρίου μετά από σέντρα του Κοντοέ, έχασε μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά να φεύγει μόλις άουτ από το γάμα του Μούχα.

Η Έβερτον πραγματοποίησε τρεις αλλαγές, από την άλλη η ΑΕΚ δεν έκανε κάποια αλλαγή, παρόλα αυτά όμως μπήκε με καλύτερο πρόσωπο. Πάντως, πάλι η Ένωση κατάφερε και δέχτηκε το γκολ από την Αγγλική ομάδα και μάλιστα, από το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς.

Στο 53' ο Χίμπερτ εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, το τοίχος που είχε στηθεί σηκώθηκε, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια των αμυντικών και να καταλήξει στην δεξιά γωνία του Ντίμι, 4-1.

Με την επίτευξη του γκολ, έγινε κάτι απίθανο για αγγλικό γήπεδο, ο κόσμος μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να αποθεώσει τον Χίμπερτ! Το ματς διακόπηκε για περίπου πέντε λεπτά.

Από εκείνο το σημείο ο ρυθμός έπεσε, καθώς έγιναν αρκετές αλλαγές, με την Έβερτον να έχει και πάλι τον έλεγχο του αγώνα, αλλά και η ΑΕΚ να έχει κάποιους καλούς συνδυασμούς στο παιχνίδι. Είναι αξιοσημείωτο πως σε όλα το ματς, ακουγόντουσαν οι φωνές τους Βαγγέλη Βλάχου να δίνει οδηγίες και να μοιράζει μπράβο.

Μέχρι το τέλος του ματς έγιναν κάποιες καλές φάσεις τόσο για τους Άγγλους, όσο και για την ΑΕΚ σε δύο φάσεις με Κουρελλά και Κοτσαρίδη, με το φιλικό να ολοκληρώνεται.

Ποιοι ξεχώρισαν...

Σίγουρα πρόκειται για ένα πάρα πολύ καλό μάθημα το σημερινό φιλικό για τους "μπέμπηδες" της Ένωσης που στο Ελληνικό πρωτάθλημα δεν πρόκειται να βρουν ως αντίπαλο καμία Έβερτον. Αν θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε κάποιους, αυτοί θα ήταν οι Αρκούδας, Μπουγαϊδης, Κοντοές, παρά τα 4 γκολ. Ενώ από μπροστά, ο Φούντας έδειξε πως η ΑΕΚ φτιάχνει χαφ για τα επόμενα χρόνια. Καλή παρουσία για Παπαδημητρίου, Γροντή, Κουρελλά στην επανάληψη.

Μικρά μικρά...

* Το σημερινό φιλικό είναι προς τιμήν του Τόνι Χίμπερτ που είναι ο ρέκορντμαν ευρωπαϊκών συμμετοχών της Έβερτον με 20 συμμετοχές. Ο ίδιος ο παίκτης διάλεξε την ΑΕΚ για το συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς στο παιχνίδι με την Ένωση για το Γιουρόπα Λιγκ, ανέβηκε στην πρώτη θέση με 18 συμμετοχές και έμεινε στην ιστορία των Ζαχαρωτών

* Η Original 21 London Club και πάλι στη θέση της...

* Ο Γενικός Αρχηγός της ΑΕΚ, Χρήστος Κωστής, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Τόνι Χίμπερτ που εμφανίστηκε τελευταίος στον αγωνιστικό χώρο με τους παίκτες των δύο ομάδων να τον χειροκροτούν και ολόκληρο το στάδιο να αποθεώνει τον αρχηγό της ομάδας τους.

* Στα ματιά των σκάουτερ της Μίντλεσμπο και της Έβερτον, οι Κωνσταντόπουλος και Μπουγαϊδης αντίστοιχα

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ