ΑΕΚ

Έτσι θα "χτυπήσει" τον Ολυμπιακό ο Χιμένεθ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24 αναλύει τα σημεία που κρίνουν τα ντέρμπι της ΑΕΚ, με τον Μανόλο Χιμένεθ στην τεχνική ηγεσία, με αφορμή τον μεγάλο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό (26/04, 19:00).

Η σημερινή (26/04) ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, είναι για την ΑΕΚ το υπ’ αριθμόν "πέντε" ντέρμπι της φετινής σεζόν, με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο. Πλέον είναι απολύτως ξεκάθαρο, το πώς κινείται και κυρίως πως διαχειρίζεται ο Ισπανός τεχνικός τέτοιου είδους παιχνίδια.

Και υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία κλειδιά, που επί της ουσίας καθόρισαν τις τρεις νίκες και την μια ήττα, στα τέσσερα προηγούμενα ντέρμπι. Λίγες ώρες πριν την σέντρα του… πέμπτου και ίσως το πιο καθοριστικού, το Sport24.gr αναλύει τα τρία κλειδιά.

ΤΟ (ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ) ΠΡΕΣΙΝΓΚ

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, ο Χιμένεθ προσπάθησε να βάλει στο παιχνίδι της, το στοιχείο του πρέσινγκ χαμηλά στην άμυνα του αντιπάλου. Με οργάνωση αλλά και σχέδιο. Και η αλήθεια είναι πως όσες φορές κατάφερε να το εφαρμόσει σε ντέρμπι, ήταν από τα κλειδιά της νίκης.

Ειδικά στα ματς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ αλλά και με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ο τρόπος που πίεσε η ΑΕΚ, έφερε συνολικό βραχυκύκλωμα στο παιχνίδι του αντιπάλου. Το ίδιο συνέβη και στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όταν μέσα από το πρέσινγκ, ξεκίνησε η προσπάθεια για ανατροπή. Ενώ στο γεγονός πως η ΑΕΚ όχι μόνο δεν πίεσε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αντίθετα πιέστηκε από τους πράσινους, οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό και η κακή εικόνα αλλά και το στραβό αποτέλεσμα.

ΟΙ (ΑΣΦΑΛΕΙΣ) ΠΤΕΡΥΓΕΣ

Κεφαλαιώδες ήταν για τον Χιμένεθ, σ’ όλα τα προηγούμενα ντέρμπι, να λειτουργήσει σωστά η ΑΕΚ στα άκρα της. Τόσο επιθετικά, όσο κυρίως αμυντικά. Πάνω στο μπλοκάρισμα στα άκρα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ και του ΠΑΟΚ επίσης στο ΟΑΚΑ, είχε χτίσει η ΑΕΚ την κυριαρχία της σ’ αυτά τα δυο ματς.

Το ίδιο και στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αντίθετα όταν στο πρώτο ημίχρονο του πρώτου ματς κυπέλλου στο Καραϊσκάκη, η ΑΕΚ είχε ζητήματα και από το δεξί, αλλά κυρίως από το αριστερό άκρο, δέχθηκε πίεση αλλά και ευκαιρίες. Και προφανώς ένα από τα βασικά ζητούμενα του Χιμένεθ και στο σημερινό ντέρμπι, είναι η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα στις δυο πτέρυγες.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ Ο... ΑΡΑΟΥΧΟ

Τα πράγματα είναι απλά, όσες φορές η ΑΕΚ έψαξε νωρίς γκολ σε ντέρμπι και το βρήκε, πήρε το ματς. Στο 2ο λεπτό με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, στο 6ο με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Ακόμα και στο ματς πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, το γκολ της νίκης ήρθε σχετικά νωρίς και πριν βγει το πρώτο ημίχρονο. Το μοναδικό ντέρμπι που η ΑΕΚ δεν σκόραρε στο πρώτο 45άλεπτο, ήταν και το μοναδικό που δεν κέρδισε.

Και προφανώς το γρήγορο γκολ είναι κλειδί. Όπως κλειδί είναι το σκοράρισμα του Αραούχο. Στα δυο από τα τέσσερα ντέρμπι που προηγήθηκαν, ο Αργεντινός φορ άνοιξε το σκορ. Και με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα, είχε και την πρώτη τεράστια ευκαιρία του ματς για γκολ, αλλά την έχασε. Μόνο με τον Παναθηναϊκό δεν έκανε καλό παιχνίδι ο Αραούχο. Και η ΑΕΚ έχασε το ματς.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ